8-daagse wandelvakantie van Triëst naar Porec - E12

Venetiaanse kust, Italië

  • Wandel van Italië via Slovenië naar Kroatië
  • Ontdek een deel van de Europese langste wandelroute E-12
  • Contrasterende landschappen en charmante vissersdorpjes en stadjes
  • Geniet van het kleurenpalet en de lokale keuken van Istrië
  • Wandeletappes van ca. 4 à 5 uur.
Wandelvakantie E-12 Istrie / Kroatie
wandelvakantie treist porec
Wandelvakantie E-12 Istrie / Kroatie
wandelvakantie treist porec
wandelvakantie treist porec
Wandelvakantie E-12 Istrie / Kroatie
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Triëst

U reist op eigen gelegenheid naar het Italiaanse Triëst.

Dag 2: Triest - Muggia - Koper (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Uw wandelvakantie start met een overtocht per veerboot van Triëst naar Muggia. De eerste wandeletappe begint in Muggia, de enige Istrische stad in Italië. U wandelt vanaf de zee landinwaarts. Nadat u de grens met Slovenië bent overgestoken heeft u een prachtig uitzicht op de Muggia-vallei en de Julische Alpen. U daalt rustig af over de Sloveense Alpenroute. Boven de Golf van Koper opent het landschap zich terwijl u omringt wordt door bos en wijngaarden. U loopt nu over de Parenzana, de voormalige Istrische smalspoorlijn die tot 1935 Triëst en Porec verbond. U sluit de dag af in het autovrije oude centrum van Koper met al zijn prachtige gebouwen. Indien gewenst kunt u de route met de bus inkorten (ticket niet inbegrepen).
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 3: Koper – Piran/Portoroz (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Vandaag vervolgt u te voet uw weg langs de zee en wandelt naar het oude vissersdorpje Izola en verder door het prachtige Strunjan National Park naar Piran/Portoroz. Piran is de geboorteplaats van Giuseppe Tartini, een Italiaanse violist en componist. Het centrum wordt sterk gekenmerkt door Venetiaanse invloeden. Slenter door de steegjes met hun Venetiaanse paleizen of geniet van de flair op de Piazza Tartini in het centrum van Piran. Portoroz en Piran zijn aan beide zijden omgeven door zoutvlakten. Dankzij de kostbaarheid van het beroemde zout beleefde het pittoreske Piran zijn bloei in de Middeleeuwen. In het mondaine Portoroz is zout een belangrijk onderdeel van het holistische wellnessaanbod. Het is mogelijk om de route van Koper naar Izola met de bus in te korten (ticket niet inbegrepen).
Wandeltijd ca. 4 à 5 uur.

Dag 4: Piran/ Portoroz - Buje (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

In de ochtend neemt u de bus naar het startpunt van de etappe (ticket niet inbegrepen). U verlaat Portoroz en de kust en steekt de grens over met Kroatië. Door het binnenland wandelt u naar Buje. In en om Buje is de grond bijzonder vruchtbaar. Ca. 23 van de bekendste wijnboeren van Kroatië verbouwen hun wijnen in dit gebied. Landwegen leiden u door de wijngaarden en olijfboomgaarden rond het stadje. In de avond nodigen wijnkelders en restaurants u uit om te genieten van de dranken en delicatessen uit de lokale keuken.
Wandelafstand ca. 4,5 uur.

Dag 5: Buje - Brtonigla (ca. 8 km)
Afstand ca. 8 km

U start vanaf Buje en loopt tussen groene velden, olijfbomen en wijngaarden naar Brtonigla. Bezienswaardig zijn o.a. diverse heilige gebouwen zoals de parochiekerk van St. Zenon. Ook de Mramornica-grot is een bezoek waard. Brtonigla combineert de typische lokale keuken met de mediterrane keuken. Hiervan kunt u 's avond genieten in een van de restaurants.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 6: Brtonigla - Kastelir - Tar (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

U wandelt vandaag door het Skarline Natuurpark. Het park is vernoemd naar de Skarlina-stroom die vlakbij ontspringt. Ten noorden van Kastelir, boven de vallei van de rivier de Mirna, liggen de ruïnes van de middeleeuwse nederzetting Nigrinjana, nu Gradina. De Via Flavia, de militaire weg die ooit door Trst, de Mirna-vallei en Porec naar Pula liep, loopt door Kastelir. Het dorp Kastelir is omgeven door mediterrane planten, olijfbomen, wijngaarden en velden. De omliggende bossen zijn rijk aan paddenstoelen en wilde asperges. Vanuit Kastelir neemt u een transfer naar Tar.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag : Tar – Porec

De laatste dag van uw ontdekkingsreis in Istrië brengt u naar Porec. Het grootste deel van uw wandeling zal langs de kust zijn. Al van verre ziet u de Eufrasius basiliek die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zeker bezocht moet worden. Sluit uw wandeltocht af met een goed glas wijn op een van de pleinen in het oude centrum van Porec.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag : Vertrek uit Porec

Uw wandelvakantie eindigt in Porec. U reist op eigen gelegenheid naar huis. Natuurlijk kunt u ook een of enkele nachten verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie van Triëst naar Porec - E12?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.