10-daagse wandelvakantie Cumbria Way

Cumbria, Groot-Brittannië

  • Wandel door het National Park Lake District
  • Geniet van uitzichten over o.a. het Coniston- en Derwentwater
  • Prachtige valleien zoals Langdale en Borrowdale
  • Historisch Carlisle met het kasteel, het museum en Hadrian's Wall
  • Dag etappes van ca. 12 tot 25 km
Cumbria Way - Engeland
Cumbria Way - Engeland
Cumbria Way - Engeland
Cumbria Way - Engeland
Cumbria Way - Engeland
Cumbria Way - Engeland
Bekijk alle fotos (15 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Ulverston

U reist op eigen gelegenheid naar Ulverston. Ulverston is een historisch marktstadje dicht bij de oevers van Morecambe Bay. Er zijn mooie geplaveide straatjes met cafés en pubs met muurschilderingen, die de geschiedenis van de stad en die van zijn beroemde zoon John Barrow weergeven. Een andere gevierde zoon was Stan Laurel. Uiteraard kunt u het Laurel and Hardy Museum bezoeken.

Dag 2: Ulverston - Lowick (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 240 m

Bij het verlaten van Ulverston volgt u de route geleidelijk door glooiend boerenland met uitzicht op Morecambe Bay en het Barrow Monument. Later zijn er prachtige uitzichten op de indrukwekkende bergen. Langs de wandelpaden zijn er regelmatig “stiles and kissing gates”, bijzondere poortjes om het vee achter de omheining te houden. Uiteindelijk gaat de route richting het rustige dorpje Lowick Green of Spark Bridge.
Wandeltijd ca. 4 à 5 uur.

Dag 3: Lowick - Coniston (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 320 m

De glooiingen in het landschap nemen toe als u langs de boerderijen op de heuvels wandelt en vanaf een heuveltop uitkijkt op The Coniston Old Man, Wetherlam en andere heuvels. U daalt af naar Beacon Tarn, waar het mogelijk is om een kleine piek genaamd Beacon Hill te beklimmen voor nog betere uitzichten. Daarna daalt u verder af naar de oevers van Coniston Water en geniet u van een aangename wandeling langs de westelijke oever van het meer naar Coniston Village.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 4: Coniston en omgeving (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 960 m

Eenmaal gesetteld in Coniston heeft u een volledige dag om de omgeving te verkennen! U kunt de Coniston Old Man beklimmen, een boottocht maken op het meer met de stoomboot, zwemmen, Grisedale Forest bezoeken of gewoon een dagje heerlijk ontspannen in deze aangename omgeving. U bevindt zich in een klassiek Lakeland-landschap: de setting voor 'Swallows and Amazons' en een inspiratiebron voor Beatrix Potter en John Ruskin.
Wandeltijd ca. 6 à 7 uur.

Dag 5: Coniston - Langdale (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 470 m

U verlaat Coniston en duikt de heuvels en bossen in, langs het prachtige kleine meer bij Tarn Hows. Tijdens het doorkruisen van de mooie Little Langdale Valley en de verspreid liggende boerderijen kunt u ook een paar watervallen bezoeken. Via de prachtige wandeling langs Elterwater betreedt u de Langdale Valley. U loopt door de kleine dorpjes Elterwater en Chapel Stile. Een rustig schapenpad door de weilanden en langs de vallei brengt u bij een afdaling naar uw overnachtingsadres omgeven door de beroemde 'Pikes' hoog boven u. Dit is het beste van het Lakeland landschap. Let op: Langdale accepteert meestal geen boekingen voor 1 nacht op vrijdag of zaterdag, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van uw startdatum. Het is soms mogelijk om 1 nacht in Ambleside te boeken tijdens een weekend, maar dit betekent een extra busreis (niet inbegrepen in de prijs).
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 6: Langdale - Borrowdale (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Wandel naar The Head of Langdale, langs de Mickleden Valley, en dan over de Stake Pass (ca. 480 m) tussen Bow Fell en de Pike of Stickle. Bij goed zicht kunt u besluiten de wandeling uit te breiden door vanaf de pas 1 of meer van de Langdale Pikes te bezoeken. Dit betekent wel 2 uur extra wandelen. Daarna gaat het steil naar beneden naar het afgelegen Langstrath en vervolgens naar Greenup Valleys, richting Borrowdale, eindigend in Stonethwaite of Rosthwaite. Vanavond verblijft u in een schilderachtige accommodatie in Stonethwaite of Rosthwaite. Een paar van de B&B's hebben geen privé douche/toilet faciliteiten omdat het historische gebouwen zijn. U kunt wel upgraden naar een aantal hotels, vraag om details op het moment van boeken.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 7: Borrowdale - Keswick (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 160 m

Een wandeling door de prachtige bossen van Borrowdale. U kunt eventueel een omweg maken naar het dorpje Grange voor een koffiepauze, voordat u langs de oevers van het met eilanden bezaaide Derwentwater naar Keswick loopt. Keswick is een levendig en aantrekkelijk marktstadje in het hart van het Lake District. Onderweg heeft u zeker nog tijd voor een steile klim naar de altijd populaire Cat Bells (ca. 451 m). Of bezoek vanuit Keswick het Castlerigg Stone Circle. Wilt u de Skiddaw beklimmen, de berg die boven de stad uittorent, heeft u een extra overnachting nodig.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 8: Keswick - Caldbeck (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 700 m

U vertrekt uit Keswick en wandelt door het eenzame landschap en over de heuvels ten noorden van Skiddaw. Onderweg leidt een korte omweg naar de top van Latrigg waar u een van de beste uitzichten heeft op de meren in dit gebied. Er zijn nu twee routes mogelijk. De 'normale' route loopt via High Pike waarvan 2 gedeeltes niet zo gemakkelijk te volgen zijn. Goed zicht en enige kaart leesvaardigheid zijn hier vereist. En dan is er de 'slecht weer route'. Deze route is een paar kilometer korter is een 'must' indien het weer twijfelachtig is evenals het zicht en uw navigatie vaardigheden. U kunt de beslissing over de route nemen net voor de helft van de wandel etappe van deze dag. Dat is bij de meest afgelegen jeugdherberg van Groot-Brittannië: Skiddaw House. Vanaf High Pike (ca. 658 m), de laatste top van de Cumbriaanse bergen en tevens het hoogste punt op de Cumbria Way, daalt u geleidelijk af naar het mooie oude molendorp Caldbeck.
Wandeltijd ca. 7 à 8 uur.

Dag 9: Caldbeck - Carlisle (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 220 m

Nog een lange dag, maar gemakkelijker en schilderachtiger dan gisteren. Terwijl u de heerlijke Caldbeck en Caldew Rivers volgt naar de stad Carlisle is de omgeving ook anders met enkele bossen, glooiende weilanden langs interessante oude boerderijen en een kasteel. Als u Carlisle nadert, wordt het landschap meer stedelijk. Er zijn mogelijkheden om zowel het kasteel als de kathedraal van de stad te bezoeken, voor of nadat u eindigt op de Markt: het officiële einde van de Cumbria Way.
Wandeltijd ca. 7 uur.

Dag 10: Individuele thuisreis of verlenging

In Carlisle eindigt de Cumbria Way maar ook uw wandelvakantie met ADE. U reist in eigen regie terug naar huis. Een nachtje verlengen is natuurlijk ook mogelijk.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse wandelvakantie Cumbria Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.