8-daagse wandelvakantie Door de wijngaarden van de Provence

Provence, Frankrijk

  • Wandelen door de beroemdste wijngaarden van de Provence
  • Bezoek pittoreske dorpjes als Séguret, Le Barroux en Vaison la Romaine
  • Geniet van wijn en de klassieke Franse keuken
  • Ontdek het uitzicht op de Mont Ventoux, de reus van de Provence
  • Wandel etappes van ca. 15 km per dag
Le Barroux Provence
Wijn en kaas in de Provence
Wijngaarden in de Provence
Wandelaar in de Provence
Avignon Provence wandelen
Chateauneuf du Pape Provence
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Avignon - Châteauneuf du Pape

U arriveert op eigen gelegenheid in Avignon. Om 16.30 uur is de transfer vanaf het treinstation naar Châteauneuf du Pape. Afhankelijk hoe laat u arriveert, kunt u nog even Avignon bezoeken. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtige middeleeuwse stad. Avignon heeft veel geplaveide straatjes en zit vol geschiedenis met het beroemde pausenpaleis en de St. Benezet-brug. U overnacht in Châteauneuf du Pape.

Dag 2: Châteauneuf du Pape - Vaudieu - Nalys - Solitude - Châteauneuf du Pape (ca. 7 km)
Afstand ca. 7 km
Hoogteverschil ca. 100 m

Vandaag verkent u te voet Châteauneuf du Pape en zijn beroemde wijngaarden. Letterlijk heet dit dorp "Nieuw kasteel van de paus" en het werd gekozen als zomerresidentie van de pausen van Avignon. Het dorp werd compleet met een kasteel gebouwd bovenop de heuvel, tegenwoordig slechts een reeks ruïnes. Het waren de pausen die de wijnstokken hier in de 14e eeuw brachten en wijnen maakten die al eeuwenlang beroemd zijn. U bent vandaag in het hart van de appellation Chateauneuf. Al wandelend over landweggetjes bevindt u zich tussen de met wijnranken begroeide percelen van de wijnhuizen Vaudieu, Nalys en Solitude. De route gaat langs deze drie bekende eeuwenoude wijndomeinen, die allemaal graag hun savoir faire met u delen tijdens een wijnproeverij. De rode wijnen zijn diep en zwaar gekruid, terwijl de witte verrassende tonen van amandel, kruiden en kamperfoelie hebben. Daarna is er tijd om in het mooie dorp Chateauneuf du Pape van de ene wijnwinkel naar de andere te dwalen tot aan het kasteel of te genieten van een wijntour van een halve dag. Deze wijntour van een halve dag met een lokale wijnexpert (3u) is optioneel. Uw begeleider, de wijnspecialist, onthult alle geheimen van de wijnstokken, neemt u mee op rondleiding en leidt u door een wijnproeverij. U leert de concepten van terroir en appellation terwijl u uw wijnproeftechniek perfectioneert. Let op: De wijndomeinen Vaudieu, Nalys en Solitude zijn op zondag gesloten. Mont Redon is op zondag wel open om te proeven (bezoek aan de kelder is echter niet mogelijk op zondag). Dus als uw reis begint met de eerste wandeling op zondag, raden we u aan om de Mont Redon-wandeling op zondag te doen en de Vaudieu, Nalys, Solitude op maandag.
Wandeltijd: ca. 2,45 uur.

Dag 3: Châteauneuf du Pape – Séguret (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 150 m

U wandelt tussen de wijnranken, langs paden bezaaid met rode rotsen die hier 15.000 jaar geleden werden afgezet aan het einde van de laatste ijstijd. Deze absorberen de warmte gedurende de dag en geven deze 's nachts af, waardoor een constante warmte in de wijngaarden behouden blijft en ze helpen krachtige en kruidige rode wijnen te produceren. De volledige luswandeling voert langs het beroemde landgoed Château Mont Redon. Daarna is er weer tijd in het mooie dorp Chateauneuf du Pape of te genieten van de optionele wijntour van een halve dag. Middagtransfer naar Séguret. U overnacht in Séguret.
Wandeltijd: ca. 4,15 uur.

Dag 4: Séguret – Gigondas – Vacqueyras (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Van Séguret wandelt u over rustige landweggetjes boven de Rhône-vallei naar Gigondas, wereldberoemd om zijn sublieme rode wijnen. Vanaf Gigondas klimt u omhoog om beter zicht te krijgen op de spectaculaire Dentelles de Montmirail, een heerlijk gebied om te voet te verkennen. Daarna daalt u af naar Vacqueyras, eveneens bekend om zijn wijn. U overnacht in Vacqueyras.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 5: Vacqueyras – Le Barroux (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 420 m

Vandaag loopt u verder over de begroeide hellingen en bereikt de ruïnes van een kerk en oude grotwoningen. Van daaruit daalt u af naar Beaumes de Venise, waar u zich tegoed kunt doen aan een glaasje Muscat. U vervolgt de weg naar Le Barroux, een dorp op een heuvel met een 12e-eeuws kasteel en rustige straatjes. U overnacht in Le Barroux. Het diner is inclusief. Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 6: Le Barroux – Malaucène (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 500 m

U nadert de Mont Ventoux met zijn gigantische silhouet als decor voor uw wandeling van vandaag. De bekende kale witte top glinstert in de zon. Via schaduwrijke paden tussen de dennen en ceders bereikt u de kapel van Piaut, waar in het verleden generaties lang de lokale bevolking tijdens periodes van droogte naar toe klom om te bidden voor regen. Daal vandaar het pelgrimspad af naar Malaucène.
Optie: Als u wilt kunt u nog een lus uit Malaucène toevoegen (totaal ca. 17 km, wandeltijd: ca 5 uur, hoogteverschil: +400m/-400m) Deze wandeling brengt u naar het hart van de Mont Ventoux, over de dichtbeboste noordelijke hellingen, ver van de platgetreden toeristische paden. Langs een bosweg ca. 400 m boven het dorp, strekt het uitzicht zich uit tot ver in de Barronies-bergen in het noorden. Vervolgens bereikt u een zeer bijzondere kapel op een plateau (geweldige picknickplaats). Een steile afdaling leidt u naar de kleine gehuchten tussen de velden en daarna verder naar Malaucène via rustige landwegen tussen truffeleikenplantages en allerlei soorten boomgaarden door. U overnacht in Malaucène. Op zaterdagochtend is er een kleine markt in Le Barroux.
Wandeltijd: ca. 4,30 uur.

Dag 7: Malaucène – Le Crestet – Vaison la Romaine (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Vanuit Malaucène loopt u noordwaarts over met tijm en rozemarijn bedekte heuvels naar het hooggelegen, authentieke dorpje Le Crestet. U gaat verder naar het Gallo-Romeinse dorp Vaison la Romaine. Neem vooral de tijd om deze grootste archeologische vindplaats van Frankrijk te bezoeken. U overnacht in Vaison la Romaine.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Individuele terugreis vanaf Vaison la Romaine of verlenging

Als u op dinsdag in Vaison bent, mag u de geweldige ochtendmarkt die daar elke dinsdag plaatsvindt niet missen. Of neem nog even de tijd om door het middeleeuwse dorp Vaison en zijn Romeinse ruïnes te slenteren voordat u terug reist naar huis. Helaas is uw wandelvakantie nu geëindigt. U kunt een bus nemen naar het TGV-station van Orange, Carpentras of Avignon. Vanuit Avignon kunt u de hogesnelheidstrein nemen om uw reis naar huis voort te zetten. U heeft ook de mogelijkheid om extra nachten toe te voegen en bijvoorbeeld een klim naar Mont Ventoux te maken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Door de wijngaarden van de Provence?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid