8-daagse wandelvakantie Camino Frances, Saint-Jean-de-Port naar Logroño

Midi-Pyreneeën, Frankrijk

  • Wandel het 1e deel van de Camino Frances
  • Door de Pyreneeën naar Spanje
  • Bezoek Pamplona en Logroño
  • Ontdek de verscheidenheid van Navarre en La Rioja
  • Dagetappes van gemiddeld ca. 24 km
Estelle Camino de Santiago EV 1
Logrono Puente de Piedra Spanje
Saint Jean Pied de Port Frankrijk Pyreneeen
Camino Frances van Pamplona naar Logrono
Los Arcos Spanje La Rioja Camino Frances
Camino Frances wandelaar onderweg
Bekijk alle fotos (9 )

Wandel over de klassieke Camino Frances

De oudste pelgrimsroute van Europa is zondermeer de Camino de Santiago, de Sint Jacobsweg. Maar er zijn vele wegen die naar Santiago leiden. De meest bekende en meest populaire is de Camino Frances. Deze start in Saint Jean Pied de Port in de Franse Pyreneeën en loopt via Logroño, Burgos naar Léon om te eindigen in Santiago de Compostella.

Heeft u er altijd al van gedroomd de Camino te lopen dan raden wij u aan te beginnen met het eerste deel van de Camino Frances van Saint Jean Pied de Port naar Logroño. Maar ook als uw hoofddoel niet het lopen van de pelgrimsroute is, is dit een heerlijk traject voor een wandelvakantie.

Uw wandelvakantie start met de doorsteek van de Pyreneeën van noord naar zuid over de Frans-Spaanse grens. Gevarieerde landschappen wisselen elkaar af met steden en dorpen met een grote culturele rijkdom: Roncesvalles, Pamplona, Puente de la Reina, Estelle en natuurlijk Logroño.

Ontdek de grote diversiteit van Navarra en Rioja, evenals de prachtige Pyreneeën tijdens deze 8-daagse wandelvakantie met ADE!

Niveau van de wandelvakantie:
Behalve een zeer lange etappe op dag 2 inclusief een steile klim van ca. 1300 meter zijn de overige etappes goed te doen. U loopt de rest van de week per dag ca. 6 tot 8 uur zonder moeite. Het gemiddelde hoogteverschil is dan ca. 300 meter. De af te leggen afstanden liggen tussen de 20 en 29 km. Een goede lichamelijke conditie is een vereiste evenals tredzekerheid. Enige ervaring met het wandelen in de bergen is aanbevolen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Saint Jean Pied de Port

U arriveert in Saint Jean Pied de Port, een beroemde vestingstad in het Pays de Cize. Hoeveel reizigers zouden de kasseien van de rue de la Citadelle al betreden hebben in voorbereiding op het vertrek naar Spanje?!

Dag 2: Saint Jean Pied de Port - Roncesvalles (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Zoals aangegeven meteen een pittige wandeletappe. Zodra u Saint Jean Pied de Port verlaat begint de weg te stijgen. Groot voordeel: de uitzichten worden ook steeds mooier! Via de passage van de Col de Roncesvalles (of Ibañeta) steekt u de grens met Spanje over. Dan daalt u af naar Roncesvalles met haar oude klooster.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 3: Roncesvalles - Zubiri (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

De route begint door het bos en daarna passeert u vele dorpjes met karakteristieke huizen uit de regio. Ontdek het prachtige landschap van Navarra tijdens uw wandeling die de loop van de Arga rivier volgt naar Zubiri.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 4: Zubiri - Pamplona (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De route volgt wederom de loop van de Arga rivier. U bereikt Pamplona, de hoofdstad van Navarra. Breng een bezoek aan de kathedraal, het prachtige gotische klooster en de oude binnenstad met de kleine straatjes.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 5: Pamplona - Puente la Reina (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

U doorkruist de Sierra del Perdon en merkt dat het landschap verandert. Ondertussen kunt u genieten van de weidse panorama's. Eindpunt is vandaag het middeleeuwse stadje Puente La Reina met zijn prachtige romaanse brug. Puente La Reina is een knooppunt van alle pelgrimsroutes vanuit Europa.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 6: Puente la Reina - Estelle (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Deze etappe loopt door graanvelden, olijfgaarden en wijngaarden met op de toppen van de heuvels vele vestingstadjes met een rijk historisch erfgoed zoals: Mañeru, Cirauqui, Villatuerta. Uiteindelijk arriveert u in Estelle, het "Toledo van het Noorden", een zeer mooie stad. De oude huizen, paleizen en kerken getuigen van het van deze stad door de geschiedenis heen.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 7: Estelle - Los Arcos (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Na Estella komt u door Irache, met zijn klooster uit de 10e eeuw en zijn beroemde fontein, waar u uw dorst kunt lessen! U bevindt in de Rioja streek en komt door vele wijngaarden. Het einde van de etappe ligt in Los Arcos, een historische stad “rijk aan wijn en veldslagen” waar u de Santa Maria-kerk kunt bezoeken.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 8: Los Arcos - Logroño - individuele thuisreis of verlenging (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Deze laatste dag van uw wandelvakantie loopt u door het prachtige landschap van Rioja. U passeert de ruïnes van het Clavijo kasteel voordat u arriveert in Logroño, gelegen aan de oevers van de Ebro en hoofdstad van de Rioja provincie. Logroño is een interessante stad met een prachtige kathedraal en mooie oude wijk. In Logroño eindigt uw wandelvakantie. Wij adviseren u een verlengingsnacht te reserveren in deze mooie stad zodat u even kunt bijkomen van uw afgelegde wandelkilometers.
Wandeltijd: ca. 7,30 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Camino Frances, Saint-Jean-de-Port naar Logroño?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.