4-daagse wandelvakantie Hart van de Champagne

Champagne-Ardennen, Frankrijk

  • Ontdek de Champagne streek te voet vanuit de stad Epernay
  • Wandel door de Marne vallei
  • Het geheim van niet-mousserende wijn naar “Bubbels” ontrafelt
  • Vindt de band tussen Dom Pérignon en Claude Moët in de kelders van Epernay
  • Wandeletappes van ca. 19 en 20 km
wandelvakantie hart van champagne
wandelvakantie hart van champagne
wandelvakantie hart van champagne
wandelvakantie hart van champagne
wandelvakantie hart van champagne
wandelvakantie hart van champagne
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Epernay

Op de eerste dag van uw wandelvakantie arriveert u op eigen gelegenheid, per trein of met eigen vervoer in Epernay, de hoofdstad van de Champagne wijnen.

Dag 2: Rondwandeling door de Marne vallei (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Na het ontbijt start de wandeldag met een kort stukje heuvelopwaarts naar het stadje Mardeuil. U steekt het kanaal over richting Cumières, om vervolgens verder omhoog te wandelen richting Hautvillers. Dit is een van de meest pittoreske dorpjes van de regio, en de bakermat van de Champagne. U wandelt door de slingerende straatjes die leiden naar de wijngaarden en worden geflankeerd door typische Champagnois-huizen en wijn- en levensmiddelenwinkels. De Abdij Saint-Pierre d’Hautvillers verwelkomde in 1668 een jonge benedictijner monnik, Dom Pierre Pérignon, die later samen met Claude Moët de mogelijkheden van de champagne wijnen ontdekte. Hij verbeterde de kwaliteit van de wijnen die door de abdij werden geproduceerd en werden verkocht aan de hofleveranciers van Lodewijk XIV. Hier is ook de laatste rustplaats van de monnik Dom Pérignon. U wandelt langs het Saint Corps kanaal terug naar Epernay.

Dag 3: De Côte de Blancs rondwandeling (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

U wandelt over de prestigieuze Avenue de Champagne, waar in statige huizen de belangrijkste champagnehuizen zijn gevestigd, zoals Moët et Chandon, Mercier, Champagne Mansard Baillet, Castellane en Laurent-Perrier. Denkt u tijdens het wandelen eens aan de 200 miljoen flessen die onder uw voeten zijn opgeslagen in een netwerk van tunnels, waar het rijpingsproces van de wijn plaats vindt. Van hieruit wandelt u via de wijngaarden naar Chouilly, waarbij de route u langs de beroemde kapel van de Moët wijngaarden leidt. Op de terugweg wandelt u omhoog naar Mount Bernon (het hoogste punt is ca. 208 meter), met betoverende uitzichten op de wijngaarden van de Montagne de Reims en zijn dorpen, waaronder Hautvillers. Ook ontvouwt zich hier in een prachtig panorama de stad Epernay.

Dag 4: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt helaas uw wandelvakantie door dit prachtige Champagne gebied.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 4-daagse wandelvakantie Hart van de Champagne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.