Fietsvakanties in de Champagne-Ardennen

Welkom in de Champagne! Tijdens een fietsvakantie door de Champagne-Ardennen fiets u door wijngaarden, bossen of over smalle landweggetjes. De Champagne-Ardennen bestaat uit een heuvellandschap waar de rivier de Maas zijn weg doorheen vindt.

Langs de oevers van de meren met de uitnodigende strandjes, de plezierhavens en ondertussen genieten van de weidse uitzichten over het water. Ontdek tijdens uw fietsvakantie door de prachtige Champagne-Ardennen de meren en bossen van het regionale natuurpark Forêt d’Orient en u zult ervaren dat u in een waar vogelparadijs terecht bent gekomen, het fluit, fladdert of zwemt dat het een lieve lust is. U vindt hier de rust en ruimte om te ontspannen in de onvervalste natuur.

Voor een beetje cultuur en historie tijdens uw fietsvakantie is een bezoekje aan de kunststad Troyes zeker de moeite waard, het is een stad vol verrassingen. De vele vakwerkhuizen staan schots en scheef en de oude stad is een wirwar van smalle straatjes en kerken. Ook zijn in de Champagne-Ardennen natuurlijk champagnehuizen te vinden. In vele steden zijn ook nog oude vestingwerken te bewonderen. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens uw fietsvakantie door de Champagne-Ardennen!

wijngaard Champagne fietsroute
wijngaard Champagne en stadje
wijngaard Champagne
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsreizen in de Champagne

Tijdens een fietsvakantie in de Champagne fiets u langs de wijngaarden van de Champagne en bezoekt u prachtige steden als Épernay en Reims die in het hart van de Champagne liggen. Onderweg kunt uiteraard ook bij één (of meerdere) wijnhuizen de Champagne proeven.

Per fiets door de Champagne

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!