10-daagse wandelvakantie Rothaarsteig

8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig Brilon - Jagdhaus etappe 1

Sauerland, Duitsland

  • Warsteiner Brouwerij
  • Wintersportplaats Willingen
  • Kahler Asten, de toren van Sauerland
  • Jagdhaus
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
10-daagse wandelvakantie Rothaarsteig
10-daagse wandelvakantie Rothaarsteig
Sauerland
wandelaar sauerland
Bekijk alle fotos (4)

Wandelen op een nieuwe weg, genieten van de natuur. Dat is een wandelvakantie over de Rothaarsteig in het Sauerland!

Jaargetijden met hun geneugten proeven, bezwijken voor de geur van het regennatte gebladerte, streling van de tong, wandelen over de bergweg Rothaarsteig.

De Rothaarsteig loopt over de toppen van de bergketen Rothaargebirge in noordzuidelijke richting. Over de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de Langenberg (843 m), stuurt de Rothaarsteig bij de bron van het Ruhrgebied u naar Winterberg op de Kahler Asten (842 m).

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 1. Wandeletappes variërend van 12 tot 14 km.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Rothaarsteig totaal ca. 75 km. Reisperiode: van april t/m oktober, iedere zondag aankomst. Op aanvraag andere aankomstdagen mogelijk.

Dag 1: Aankomst in Brilon

Vandaag komt u aan in Brilon, u zult hier de nacht doorbrengen.

Dag 2: Brilon - Bruchhausen

Afstand ca. 14 km

In Bruchhausen zijn een tal van mogelijkheden in de buurt die u kunt bezoeken. Op 8 kilometer afstand zit de Warsteiner brouwerij, ook kunt u met de Ettelsberg kabelbaan of de rodelbaan Erlebnisberg Sternrodt. U brengt de nacht door in Bruchhausen.

Dag 3: Bruchhausen - Willingen

Afstand ca. 12 km

Vandaag wandelt u naar Willingen, een duitste plaats in de deelstaat Hessen. Willingen is zeer populair als wintersportplaats en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse wedstrijden in de wereldbeker schansspringen. Willingen is een klein plaatsje dat het echte duitse leven in bergplaatsjes laat zien. Er staan veel houtenhuizen en een prachtige witte kerk in het midden van Willingen.

Dag 4: Willingen - Küstelberg

Afstand ca. 13 km

U wandelt vandaag naar Küstelberg, een stadsdeel van de hanzestad Medbach. U wandelt tussen de bergen Hillekopf (805m), de Schlossenberg (790m), de großer Höcherkopf (764m) en de Reetsberg (792m) door en zult aankomen in Kütselberg. Deze plaats ligt maarliefst op 666m hoogte en aan de zuidelijke kant van het dorp loopt het riviertje de Orke die instroomt in de rivier Eder.

Dag 5: Küstelberg - Kahler Asten

Afstand ca. 13 km

U wandelt vandaag naar Kahler Asten een plaatsje gelegen bij de berg Kahler Asten. Deze berg is 841m hoog en word gezien als de toren van Sauerland. Dit is de bekende berg van het Sauerland en word "vader van de Sauerlandse bergen" genoemd. Het is dan ook de meest bezocht berg van Noordwest Duitsland. Bij de top van de Kahler Asten is de bron van de Lenne te vinden.

Dag 6: Kahler Asten - Schanze

Afstand ca. 13 km

Schanze ligt net ten westen van de top van Rotkaarkamms en kort bij het natuurpark Sauerland. Schanze ligt op 6,5 km ten zuidoosten van de stad Schmallenberg en is maar liefst 715 meter hoog gelegen boven zee spiegel. In dit kleine dorpje kunt u heerlijk even tot rust komen en genieten van de avond.

Dag 7: Schanze - Jagdhaus

Afstand ca. 12 km

Jagdhaus is zo genoemd door de huizen die gebouwd zijn als locatie voor jager. Met de prachtige natuur en rust kunt u heerlijk genieten en u zelf ontspannen in het mooie hotel.

Dag 8: Individueel vertrek

U vertrek individueel naar huis of verlengt uw vakantie.