8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig Brilon - Jagdhaus etappe 1

Sauerland, Duitsland

  • Deel 1 van de Rothaarsteig
  • Wandel van Brilon naar Jagdhaus
  • Willingen en de Kahler Asten
  • Bezoek de Warsteiner Brouwerij
  • Dag etappes van ca. 12 tot 14 km
Wandelaars op de Rothaarsteig
Dillenburg_Oranienstadt_mit_der_Dillenburg,_S
Herbst am Rothaarsteig (c) Rothaarsteigverein
Hängebrücke am Rothaarsteig bei Kühhude (c) R
Natuur op de Rothaarsteig
Sauerland
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Brilon

Vandaag komt u aan in Brilon, u zult hier de nacht doorbrengen.

Dag 2: Brilon - Bruchhausen (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

In Bruchhausen zijn een tal van mogelijkheden in de buurt die u kunt bezoeken. Op 8 kilometer afstand zit de Warsteiner brouwerij, ook kunt u met de Ettelsberg kabelbaan of de rodelbaan Erlebnisberg Sternrodt. U brengt de nacht door in Bruchhausen.

Dag 3: Bruchhausen - Willingen (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Vandaag wandelt u naar Willingen, een Duitse plaats in de deelstaat Hessen. Willingen is zeer populair als wintersportplaats en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse wedstrijden in de Wereldbeker schansspringen. Willingen is een klein plaatsje dat het echte Duitse leven in bergplaatsjes laat zien. Er staan veel houten huizen en, in het midden van Willingen, een prachtige witte kerk.

Dag 4: Willingen - Küstelberg (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

U wandelt vandaag naar Küstelberg, een stadsdeel van de hanzestad Medbach. U wandelt tussen de bergen Hillekopf (805m), de Schlossenberg (790m), de großer Höcherkopf (764m) en de Reetsberg (792m) door en zult aankomen in Kütselberg. Deze plaats ligt maar liefst op 666m hoogte en aan de zuidelijke kant van het dorp loopt het riviertje de Orke, die instroomt in de rivier Eder.

Dag 5: Küstelberg - Kahler Asten (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

U wandelt vandaag naar Kahler Asten, een plaatsje gelegen bij de berg Kahler Asten. Deze berg is 841m hoog en wordt gezien als de toren van Sauerland. Dit is de bekende berg van het Sauerland en wordt de "vader van de Sauerlandse bergen" genoemd. Het is dan ook de meest bezochte berg van Noordwest-Duitsland. Bij de top van de Kahler Asten is de bron van de Lenne te vinden.

Dag 6: Kahler Asten - Schanze (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Schanze ligt net ten westen van de top van Rotkaarkamms en kort bij het natuurpark Sauerland. Schanze ligt op 6,5 km ten zuidoosten van de stad Schmallenberg en is maar liefst 715 meter hoog gelegen boven zee spiegel. In dit kleine dorpje kunt u heerlijk even tot rust komen en genieten van de avond.

Dag 7: Schanze - Jagdhaus (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Jagdhaus is zo genoemd door de huizen die gebouwd zijn als locatie voor jager. Met de prachtige natuur en rust kunt u heerlijk genieten en ontspannen in het mooie hotel.

Dag 8: Individueel vertrek

U vertrekt individueel naar huis of verlengt uw vakantie. U kunt er ook voor kiezen om etappe 2 van de Rothaarsteig te lopen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig Brilon - Jagdhaus etappe 1?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid