8-daagse wandelvakantie Salzalpensteig II

Beieren, Duitsland

  • Bergwandelen op historische zoutroute
  • UNESCO werelderfgoedstad Hallstatt
  • Königssee, Gosausee en Hallstättersee
  • Tennengebergte, Dachstein gletsjer, Gosaukam
  • Wandeltrajecten van ca. 5 uur per dag
koenigssee-salzkammergut-hallstatt-wanderer
koenigssee-salzkammergut-gablonzerhuette
koenigssee-salzkammergut-gosaukamm-wanderwegw
koenigssee-salzkammergut-tennengebirge-stuhla
koenigssee-salzkammergut-st-bartholomae
koenigssee-salzkammergut-dachstein-gosausee-a
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Königssee / Berchtesgaden

U arriveert in het plaatsje Schönau bij de Königssee voor uw eerste overnachting.

Dag 2: Schönau am Königssee - Berchtesgaden - Golling (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Langs het glinsterende water van de Königssee wandelt u naar Berchtesgaden. Dan gaat het bergopwaarts over de Stollenweg en door enkele tunnesl naar Bad Dürrnberg, bekend om de historische zoutmijn. Bergafwaarts loopt u over de oude Knappensteig naar de zoutstad Hallein aan de Salzach. Daarna een korte treinrit naar Golling.
Wandeltijd ongeveer 5 tot 6 uur

Dag 3: Golling - Scheffau - Abtenau (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 700 m

De route wordt vervolgd langs de Salzach tot waar de Salzach en de Lammer samen komen. Vanaf hier loopt u over de oeverweg van de Lammer naar de Luegpas om via Salzachöfen weer door het bos af te dalen naar de Lammer en het bekende Scheffau. Op de Mühlenweg (watervallen) wandelt u in de landelijke Au in de schaduw van de hoge toppen van het Tennengebergte.
Wandeltijd ongeveer 4 tot 6 uur.

Dag 4: Abtenau - Annaberg (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 800 m

Vanaf Abtenau neemt u de Karkogel kabelbaan naar het bergstation. Geniet van uw wandeling over de almweides naar de "Gsengalm", een heerlijke plek voor een kleine rustpauze. Gesterkt kunt u dan beginnen aan de beklimming naar de Gsenghöhe die direct onder de toppen van het Tennengebergte ligt. Dan gaat het weer bergafwaarts, langs Latschenfelden, naar het idyllisch gelegen bergdorp Annaberg. Onderweg geniet van prachtige uitzichten op het Tennengebergte en de Gosaukamm.
Wandeltijd ongeveer 5 uur.

Dag 5: Annaberg - Gosau (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 990 m

U daalt af via de Treppensteig naar het gedenkteken van de "Heilige Moeder Anna". Niet lang daarna gaat het weer bergopwaarts over de alpenweiden naar de Stuhlalm. De steile wanden van de Gosaukamm begeleiden u naar de Austriaweg. Als u deze volgt naar Törleck heeft u een heerlijk uitzicht op de Gosausee, de Donnerkogel en de Dachstein gletsjer. De kabelbaan brengt u naar de Gosausee.
Wandeltijd ongeveer 5 uur.

Dag 6: Gosau - Bad Goisern (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 900 m

De route leidt u vanuit Gosau over de bospaden en over de Iglmoosalm naar de Goiserer berghut die aan de plaatselijke alpenvereniging toebehoort en op de Gratberg ligt. Hier heeft u een heerlijk uitzicht over het dal van Bad Goisern en het meer van Hallstatt. Indien u nog energie heeft, kunt u de top van de Hochkalmberg beklimmen. De daling wordt ingezet en door de Kesselgraben en grotendeels langs de Schüttbach loopt u naar Bad Goisern aan het meer van Hallstat.
Wandeltijd ongeveer 5 tot 6 uur.

Dag 7: Rondwandeling Hallstatt (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Vanuit Bad Goisern maakt u een dagwandeling in de omgeving. Allereerst naar het Giselawarte paviljoen en door het authentieke landbouwgebied naar de Soleweg. Deze leidt u langs de historische zout pijpleiding naar de zoutmijn van Hallstatt. Sta even stil op het uitkijkplatform bij de Rudolfsturm voor een uniek uitzicht op Hallstatt en de Krippenstein. Per kabelbaan bereikt u de zoutstad Hallstatt, opgenomen in de UNESCO Wererlderfgoedlijst. U reist terug naar Bad Goisern per boot en trein.
Wandeltijd ongeveer 4,5 uur.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

De laatste dag van uw wandelvakantie is aangebroken. Na het ontbijt vertrek u richting huis. Natuurlijk is het ook mogelijk uw wandelvakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Salzalpensteig II?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid