Auvergne

8-daagse wandelvakantie Salzalpensteig II

Beieren, Duitsland

  • Königssee
  • Historische zoutmijn
  • Goisern vallei
  • Wereldberoemde UNESCO stadje Hallstatt
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Auvergne
Rijn St Goar
wandelen actief
Bekijk alle fotos (3)

Door de oude en legendarische zout routes wandelt u van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Vanaf de unieke Königssee in het Nationaal Park Berchtesgaden, door de schaduw van het machtige Tennengebirge. Comfortabel reist u per boot naar de beroemde kerk van St. Bartholomeus, voordat u naar de beroemde zout steden Berchtesgaden en Hallein reist. Een bezoek aan de zoutmijn is zeker de moeite waard. Wandelend over kronkelige alpine paden en prachtige bergachtige paden zult u verschillende keren kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Echte Beiers-Oostenrijkse sfeer is op geen enkele wijze te kort - veel weiden langs de groene-gekleurde bossen nodigen u uit om te stoppen en te rusten.

Dag 1: Individuele aankomst Schönau am Königssee

U komt vandaag aan in het plaatsje Schönau am Königssee waar u de nacht door zult brengen.

Dag 2: Schönau am Königssee - Golling

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Langs de groene en glinsterende Königssee wandelt u over de Stollenweg en door een avontuurlijke tunnel naar Bad Dürrnberg, bekend van de historische zoutmijn. Vervolgens is er een Downhill wandeling op de oude Knapensteig en volgt zich een korte treinreis naar Golling. Wandeltijd ca. 5 tot 6 uur

Dag 3: Golling - Abtenau

Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Langs de Salzach wandelt u naar de punt van Salzach en Lammer en verder op de Lammer Uferweg Pass Lueg. U wandelt door de facinerende Lammeröfen en door het bos tot aan de Lammer in Scheffau. Op de Mühlenweg (watervallen) wandelt u in de landelijke Au onder de hoge muren van het Tennengebergte. : Ongeveer 4-6 uur.

Dag 4: Abtenau - Annaberg

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 510 m

Vanaf Abtenau neemt u de Karkogel kabelbaan naar het bergstation. Over het weelderige alpine pad brengt de reis u naar de "Gsengalm", een typisch Alm met echte producten van de boerderij en rustieke berghutten. Na de terugtocht te verwachten een stijging over de Gsenghöhe direct onder de Tennengebirge bergtoppen. Dalend langs de Latsch velden en later door de alpenweiden is er een uniek uitzicht op het Tennengebirge en Gosaukamm, voordat u het idyllische bergdorp Annaberg bereikt. Wandeltijd: ongeveer 5 uur.

Dag 5: Annaberg - Gosau

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 990 m

U klimt naar beneden naar het memorial "Heilige Moeder Anna" door de boswegen. Onder de machtige toppen van de Gosaukamm leidt uw pad zich naar de Austriaweg te Törleck met Gablonzerhütte en met uitzicht op de Gosausee, de Donnerkogel en de Dachstein gletsjer. Verfrissend met de kabelbaan naar de Gosausee. Wandelen tijd: ongeveer 5 uur.

Dag 6: Gosau - Bad Goisern

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 860 m

Vanuit Gosau leidt de route u door de bospaden bij Iglmoosalm naar Goiserer Alpenvereinshutte, dat ligt aan de bergrug en biedt een prachtig uitzicht over de Goisern vallei en het meer van Hallstatt. U daalt af door de Kesselgraben langs het grootste deel van bach naar Bad Goisern. Wandeltijd ongeveer 5 tot 6 uur.

Dag 7: Rondwandeling Hallstatt

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Vanuit Bad Goisern wandelt u langs de landbouwgronden die u leidt langs de historische zout pijpleidingen naar de Hallstatt Salt Mine. Op Rudolfsturm is een prachtig uitkijkplatform en dit biedt een prachtig uitzicht op Hallstatt en Krippenstein. Vervolgens neemt u de kabelbaan naar het werelberoemde UNESCO stadje hallstatt. U reist terug met de boot en trein naar Bad Goisern. Wandeltijd ongeveer 4,5 uur.

Dag 8: Individueel vertrek of verlening

De laatste dag is aangebroken en vandaag vertrekt u naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.