7-daagse wandelvakantie Altmühltal Panoramaweg

Beieren, Duitsland

  • Natuurpark Altmühltal, het op een na grootste natuurpark van Duitsland
  • "Twaalf Apostelen" natuurmonument
  • Burchten en kastelen
  • Altmühl en Donau voor altijd verbonden met elkaar
  • Per dag ca. 4 tot 6 uur wandelen
  • Neem uw huisdier mee!
Altmuehltal-panoramaweg-wandelen met de hond
Altmühltal brug over de Altmühl
Natuurpark Altmühltal schapen
Altmühltal stadje met burcht
Natuurpark Altmühltal Panoramaweg uitzicht me
Altmühltal stadje
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelvakantie daar waar Beieren op z'n mooist is!

Tijdens uw wandelvakantie over de de Altmühltal Panoramaweg wordt u begeleid door ruige dolomietrotsen, zonovergoten jeneverbesheidevelden, glooiende rivierdalen en uitgestrekte bossen. Het natuurpark Altmühltal staat vooral bekend om zijn romantische landschap en is daarom voorbestemd voor een ontspannen wandelweek midden in de ongerepte natuur. Daarnaast is er een cultuurlandschap met een rijke geschiedenis: machtige wallen, gereconstrueerde forten en spectaculaire schatvondsten getuigen van de tijd van de Kelten en Romeinen. Adellijke families bouwden kastelen en paleizen, bisschoppen prachtige kerken en kloosters. Ook culinair komt u in het Altmühltal aan uw trekken: van pittige worstspecialiteiten tot regionale hopsoorten in de vorm van tal van smaakvolle bieren.

Karakter van de tour:
Gemakkelijke wandeltochten op goede wandelpaden. Voor de dagelijkse tochten is wel een goede basisconditie vereist. De wandelingen zijn technisch eenvoudig en kunnen zonder problemen worden uitgevoerd. Er zijn shortcuts beschikbaar voor langere wandeldagen of het is mogelijk om met het openbaar vervoer delen van de route te overbruggen.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele heenreis

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Treuchtlingen. Treuchtlingen is centraal gelegen in het Nationale Park Altmühltal, het op een na grootste natuurpark van Duitsland.

Dag 2: Treuchtlingen - Pappenheim of omgeving

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 290 m

Met uitzicht op de Altmühl, die in vele bochten door het dal kronkelt, wandelt u over de Teufelskanzel richting het middeleeuwse Pappenheim. Via het Friedwald komt u bij een uitkijkplatform van waar u een heerlijk uitzicht heeft op het kasteel en de omliggende bergketens. Terug in het dal loopt u vlak langs de enige wilgenkerk van Duitsland, een imposant bouwwerk van plantaardig materiaal! In de middag bereikt u uw bestemming, waar het imposante kasteel van Pappenheim, de zetel van de voormalige Reichserbmarschalls u al van verre welkom heet.
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 3: Pappenheim of omgeving - Dollnstein of omgeving

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Op een hooggelegen pad wandelt u naar Solnhofen, het mijnstadje van de beroemde Solnhof-kalksteen en de vindplaats van meer dan 140 miljoen jaar oude fossielen. Kort daarna bevindt u zich op een populaire fotoplek: het natuurmonument "12 Apostelen". De wandeling voert u vervolgens langs de vindplaats van de Archäopteryx naar Dollnstein in het Urdonautal. In dit dal stroomde de Donau totdat het dal weer overgenomen werd door de Altmühl. U kunt de etappe inkorten door de trein te nemen.
Wandeltijd: ca. 5 tot 6,5 uur

Dag 4: Dollnstein of omgeving - Eichstätt

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 360 m

U passeert het geologische natuurmonument "Burgsteinfelsen" en wandelt door bos- en jeneverbesheidevelden en over een hooggelegen pad naar Eichstätt. Deze bisschoppelijke stad wordt gedomineerd door de Willibaldsburg en is een waar barok kunstwerk met representatieve gebouwen en dromerige straten.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 5: Eichstätt - Kipfenberg

Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 740 m

JU loopt langs de markante Osterberg en het Romeinse fort Vetoniana naar de Buchenhüller Mammoet-grot. Geniet van de mooiste stukken van het panoramapad hoog boven de Altmühl. Dan door de Gungoldinger Wacholderheide, een uniek natuurgebied, en over de Arnsberger Leite naar de uitkijktoren van Limes om uiteindelijk te arriveren bij Kipfenberg.
Wandeltijd: ca. 6 uur

Dag 6: Kipfenberg - Belingries

Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Deze wandeletappe begint met een prachtig uitzicht over het Anlautertal. Kinding verwelkomt u met haar imposante kerk en gezellige cafés. Kort daarna levert de Panoramaweg opnieuw wat de naam belooft: prachtige uitzichten op het Altmühltal en haar bizarre rotsformaties. Iets verder op de route wacht nog een ander uitkijkpunt op u: uitzicht op het Main-Donaukanaal, Arzberg, Beilngries, Altmühl en Sulz. Dan gaat het steil bergafwaarts naar Beilngries.
Wandeltijd: ca. 5,5 tot 6 uur

Dag : Belingries - thuisreis of verlenging

Uw wandelvakantie is ten einde. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om nog een paar dagen te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Altmühltal Panoramaweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.