Culinair genieten op reis

Uitgestrekte wijngaarden, een bijzonder schoon landschap en gezellige authentieke dorpjes? Geniet van een heerlijke culinaire wandelvakantie in Europa! ADE ¨Actief door Europa¨ gaat op zoek naar de beste vakantiebestemmingen om uw wandelreis extra smakelijk te maken.

Wijn en kaas in de Provence
België Wallonië bier en kaas
Wachauer wandelaars

Regionale specialiteiten

Tijdens uw wandelvakantie geniet u in de omgeving van een wandeling in de ongerepte natuur of brengt u een bezoek aan een sfeervolle markt in een klein dorpje. En wat dacht u van een smakelijk streekmenu in één van de vele sfeervolle restaurants? Ontspan bijvoorbeeld in het authentieke Duitsland, het échte Frankrijk en het gastvrije Oostenrijk en geniet van de heerlijkste specialiteiten!

Dwaal door de wijngaarden

In Wachau is de Donau wonderbaarlijk schoon, met het zachte klimaat en de steile opknopingen is het gebied ideaal voor de wijn en boomgaarden, al met al dus een prachtig beeld. De 5-daagse wandelweek Wachauer leidt in de voetsporen van het wandelpad Welterbesteig Wachau. Bij de gevarieerde wandelpaden geniet u volop van fantastische uitkijkposten op een van de oudste cultuurlandschappen in Oostenrijk. Langs ruige rotsen en stijle heuvels dwaalt u door de wijngaarden om u reis te vervolgen. Met een bijzonder schoon landschap en authentieke dorpjes is dit naast de wijn werkelijkwaar fantastisch. Deze tour is eigenlijk gewoon puur genieten!

Geniet van de Savoie kaas in Frankrijk

Midden tussen de hoogste alpentoppen zetelt de majestueuze Mont Blanc. Indien u het prachtige Mont Blanc massief wil bedwingen, bevindt u zich op een van de mooiste wandel locaties van Europa. Hoge bergpassen worden afgewisseld door dromerige alpendorpen en pittoreske alpenhotelletjes, waar het heerlijk relaxen is. Tijdens de 7-daagse wandelvakantie Mont Blanc West bereikt u al wandelend Les Contamines in het Montjoie dal, beroemd om de heerlijke kazen van de talrijke omliggende alpenweiden. Bezoek een van de kaaswinkels en proef de heerlijke Savoie kaas met rode wijn en vers stokbrood!

Prachtige wijngaarden bij Bordeaux

Wandel door enkele van de beroemdste wijngaarden van de wereld tijdens de 8-daagse wandelvakantie Wijngaarden van Bordeaux. Zo staan de wijngaarden van Saint-Emilion al sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet tijdens een heerlijke proeverij van de beste wijnen uit dit gebied. Vergeet ook niet de macarons te proeven die hier al sinds 1620 een genot voor fijnproevers zijn.

Wachauer - uitzicht wandelaar

Waarom ADE ¨Actief door Europa?¨

  • Specialist in fiets- en wandelvakanties door heel Europa
  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding per fiets- en wandelvakantie
  • 5% groepskorting op de basis reissom vanaf 3 volwassenen
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Toerfietsen te huur, ook elektrische fietsen bij de fietsvakanties
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Zelf indelen van uw fiets- en/of wandelreis naar uw eigen wensen!
  • Per telefoon, email of chat bereikbaar voor vragen en advies.

Bekijk alle fietsvakanties en alle wandelvakanties uit ons programma. Staat uw gewenste reis of regio niet ons programma? Informeer bij onze fietsspecialisten telefonisch, per email of per chat naar alle extra mogelijkheden.