8-daagse wandelvakantie wijngaarden van Bordeaux

Aquitanië, Frankrijk

  • Wandel door het culturele landschap van UNESCO
  • Saint-Emilion en wijngaarden van de Bordeaux regio
  • Inclusief wijnproeverij en stadsbezoek Saint-Emilion
  • Entre-deux-Mers en de stad St-Macaire
  • De prestigieuze wijngaarden van Sauternais.
wandelvakantie wijngaard
wandelvakantie wijngaard
wandelvakantie wijngaard
wandelvakantie wijngaard
wandelvakantie wijngaard
wandelvakantie wijngaard
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Bordeaux / Saint-Emilion

U reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van uw wandelvakantie. Arriveert u per trein of vliegtuig in Bordeaux dan is er na aankomst een transfer per taxi naar uw hotel in Saint-Emilion.

Dag 2: De UNESCO wijngaarden van Saint-Emilion (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

U start uw wandelweek met een wandeling door de wijngaarden rondom Saint-Emilion. U bevindt zich in het gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst van “Culturele Landschappen” staat. Wijnhuizen en -domeinen zoals Petrus, Château La Clotte of Beau Séjour staan trots in het landschap en produceren sinds hun oprichting tot op de dag van vandaag hun excellente wijnen.
Het landschap is een combinatie van hoogvlaktes, heuvels en concave valleien bebouwd met talrijke wijngaarden. Een uniek gebied waar wereldberoemde wijngaarden, prachtige architectuur en grote monumenten perfect samengaan. Aan het eind van deze wandeletappe keert u terug naar uw hotel.

Dag 3: Saint-Emilion – Camiran

's Ochtends brengt u een bezoek aan een van de oudste wijndomeinen van Saint-Emilion, een echt juweeltje: Le Couvent des Jacobins. Natuurlijk zal een wijnproeverij niet ontbreken. Duur: ca. 1 uur. 's Middags zal een gids u de ondergrondse wonderen van Saint-Emilion tonen. De troglodietentraditie is indrukwekkend: de unieke en grootste monolithische kerk ter wereld, meer dan 70 hectare ondergrondse galerijen uitgehouwen in kalksteen. De monumenten en overblijfselen uit de grote Romaanse tijdperken hebben de tand des tijds goed doorstaan en volgen elkaar op in de steile straatjes. Duur: ca. 1 uur. Aan het einde van de dag wordt u per taxi naar Camiran gebracht, in het hart van de Entre-deux-Mers wijngaard.

Dag 4: Camiran - Entre-deux-Mers - Camiran (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Het gebied Entre-deux-Mers is een driehoek van land, water en steen tussen de rivieren de Dordogne en de Garonne met een grote culturele verscheidenheid. Met ca. 6000 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste wijngebieden van de Bordeaux waar bijna de helft van alle Bordeauxwijnen wordt geproduceerd. U wandelt door een deel van deze wijngaarden die profiteren van de uitzonderlijke geografische ligging op de heuvels en uitkijken over de vallei van de Garonne. Aan het einde van de middag arriveert u in de vallei van de Garonne in het hart van Caudrot. Vanaf hier volgt een transfer naar uw accommodatie in Camiran.

Dag 5: Caudrot - St.Macaire / Langon (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km

U wandelt door een groen landschap, langs wijngaarden en aan de oevers van de Garonne. U kunt een pauze nemen bij de kleine haven van Castets en Dorthe en de sluizen die het begin markeren van het beroemde Canal du Midi, het kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt. Het pad leidt u naar de middeleeuwse stad St-Macaire, sinds 1965 beschermd gebied in verband met haar historische monumenten. Een wandeling door de vele middeleeuwse straatjes van de stad is een must.

Dag 6: St. Macaire - Sainte Croix du Mont - Sauternes / Barsac / Illats (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Vanaf de heuvels boven Saint-Macaire kunt u genieten van heerlijke vergezichten. In dit landschap van heuvels en kleine valleien volgen wijngaarden, weides en bossen elkaar op. Er zijn veel molens en kastelen te ontdekken, die een wijds uitzicht bieden op het steeds wisselende landschap. De wandelroute brengt u naar Domaine de Malagar, het huis van schrijver François Mauriac, dat u kunt bezoeken, en naar het graf van de beroemde schilder Toulouse Lautrec. Onderweg kunt u ook een bezoek brengen aan Chateau Laurette, producent van zoete witte wijn, of Chateau Loubens. Dan arriveert u in Sainte Croix du Mont, gelegen op een heuvel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de vallei van de Garonne. Het dorp staat bekend om haar wijn en de grotten, waarvan de muren bedekt zijn met versteende oesterbanken. Er is zelfs een kapel. Aan het einde van de middag brengt een taxi transfer u naar Sauternes, Barsac of Illats.

Dag 7: Sauternes - Barsac / Illats. (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Op de linkeroever van de Garonne, zijn het de premium wijnen van Sauternes die ontdekt kunnen worden. Tijdens uw wandeling passeert u bekende wijnhuizen zoals Chateau La Tour Blanche en Chateau Rayne Vigneau. Ondertussen kunt u niet alleen genieten van het lokale erfgoed in de vorm van kerken, molens en oude wasplaatsen maar ook van een gevarieerd natuurlijk erfgoed in de vorm van wijngaarden, bossen en de Ciron rivier. De Ciron is een kleine wilde rivier die vroeger werd gebruikt voor het transport van hout. De unieke combinatie van onder andere ligging, bodem en klimaat, gecombineerd met ruim twee eeuwen kennis en ervaring in wijnbouw geven de kwaliteit en het prestige aan de wijnen van Sauternes en Barsac.

Dag 8: Individuele terugreis

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Een transfer brengt u naar het station van Barsac of Langdon. Vanaf hier reist u huiswaarts. U kunt natuurlijk ook nog een of meerdere nachten verlengen in Bordeaux.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie wijngaarden van Bordeaux?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid