10-daagse fietsvakantie Camino Frances, Léon naar Santiago

Castilla y León, Spanje

  • El Camino Francés, van León naar Santiago per fiets
  • Fietsen langs eeuwenoude routes met een rijke geschiedenis
  • Prachtige landschappen, lokale architectuur, eeuwenoude tradities
  • Culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen
  • Dag etappes van ca. 30 tot 48 km
camino frances Astorga Paleis van Gaudi
camino frances leon naar santiago
camino frances leon - santiago Monte do gozo
camino frances leon naar santiago fietsen
camino frances kathedraal Santiago
camino frances leon naar santiago
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in León

U reist op eigen gelegenheid naar de stad León, het beginpunt voor uw fietsvakantie naar Santiago de Compostella. Indien mogelijk moet u zeker even de tijd nemen om de kathedraal van León te bezoeken. Een waar meesterwerk in Gotische stijl.

Dag 2: León - Astorga (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Indien u een fiets gehuurd heeft, wordt deze vanmorgen afgeleverd, getest en afgesteld. De fietstocht begint met een rustige rit van ca. 48 km door de vlaktes van Castilië naar Astorga, een stad van romeinse oorsprong. Hier kruist de Camino de Via de la Plata. In de vestingstad Astorga bouwde Gaudi in modernistische stijl het paleis van de aartsbisschop.

Dag 3: Astorga - Molinaseca (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Allereerst start de dag met een test van fietsen en benen als u van Astorga (op ca. 880 meter hoogte) door de heuvels van het Bierzo-gebied naar de Cruz de Fierro (op ca. 1507 meter hoogte) fietst. Hier lieten de pelgrims hun steen achter, die hun wensen of lasten representeerden. Daarna fietst u bergafwaarts naar het dorp Molinaseca. Dit is een van de meest verlaten gedeeltes van de Camino. Onderweg komt u slechts wat kleine dorpjes met enkele cafés tegen.

Dag 4: Molinaseca - Villafranca del Bierzo (ca. 32 km)
Afstand ca. 32 km

Vandaag een ontspannende dag. U fietst naar de stad Villafranca del Bierzo. Onderweg komt u langs Ponferrada, dat door de Romeinen is gesticht vanwege de goudmijnen in de nabijgelegen heuvels. Het meest indrukwekkende historische monument is zonder twijfel het Tempelierskasteel van 8000 vierkante meter, gebouwd in de 12e eeuw. Na Ponferrada fietst u door een golvend gebied naar Villafranca del Bierzo, een belangrijke toegangspoort tot Galicië. In Villafranca del Bierzo is het Castillo de los Marqueses een echte bezienwaardigheid.

Dag 5: Villafranca del Bierzo - O Cebreiro (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Een pittige route brengt u naar O Cebreiro wat op maar liefst 1300 meter hoogte ligt. Eerst fietst u langs de oude nationale weg en dan 6 km steil omhoog over onverharde wegen naar O Cebreiro. De beklimming kunt u vermijden door de oude nationale weg naar de pas Pedrifita te volgen en dan via een geasfalteerde weg naar Cebreiro te fietsen. O Cebreiro is een opmerkelijk dorp, vol met legendes en verhalen die alle betrekking hebben op de Camino. Het dorp heeft een Romaanse kerk uit de 11e eeuw.

Dag 6: O Cebreiro - Sarria (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

U start vandaag met een korte klim, maar de volgende 35 kilometer zullen grotendeels bergafwaarts zijn. U fietst door dichte bossen en het weelderige groene Galicische platteland. Onderweg komt u het klooster van Samos tegen, dat in de 6e eeuw werd gesticht en voortdurend werd gerenoveerd. De laatste renovatie was in de 18e eeuw.

Dag 7: Sarria - Palas de Rei (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Een lange dag waarbij u ook weer behoorlijk wat meters moet klimmen. De beklimmingen zijn echter nooit lang maar de weg is ook nooit echt vlak. U fietst door een afwisselend landschap en komt door vele kleine dorpjes met cafés en restaurants waar u uw ervaringen kunt delen met medepelgrims. Om uw overnachtingsadres te bereiken moet u een kleine omweg maken in de buurt van Palas de Rei.

Dag 8: Palas de Rei - Arzúa (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag een rustige route waarbij u van het ene naar het andere dorp fietst. Onderweg genoeg momenten om wat mooie foto’s te maken voor uw dagboek. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het kasteel van Pambre uit de 14e eeuw maar check wel even van te voren de openingstijden.

Dag 9: Arzúa - Santiago de Compostella (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

Een ‘glorieuze’ dag, want u bereikt eindelijk de “Puerta del Perdón” van de kathedraal van Santiago de Compostella. De standaardroute gaat via het vliegveld en de Monte del Gozo door de buitenwijken van de stad. Als u de voorkeur geeft aan een meer schilderachtige route, kunt u via Touro fietsen (ca. 50 km).

Dag 10: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie langs de pelgrimsroute is ten einde en u heeft uw einddoel bereikt. U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid terug reizen naar huis maar geniet nog even van deze prachtige stad door nog een verlengingsnacht te reserveren.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Camino Frances, Léon naar Santiago?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.