7-daagse fietsvakantie Drau-Radweg voor families

Tirol, Oostenrijk

  • Fietsen over de Drau Radweg
  • Vele activiteiten voor kinderen onderweg
  • Mooie steden zoals Lienz en Villach
  • Bekende meren zoals Millstätter en Ossiacher See
  • Dag etappes van ca. 43 km
Drauradweg
Drau-radweg-familien-Osttirol (c) Sam Straus
Familie am Drau-Radweg (c) Sam Straus
Drauradweg
Millstätter See (c) Sam Straus
familie fietsen
Bekijk alle fotos (33 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Lienz

U arriveert op eigen gelegenheid in Lienz. Als u op tijd arriveert dan kunt u nog een bezoekje brengen aan deze charmante stad met mediterrane flair.

Dag 2: Lienz - Innichen - Lienz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U begint comfortabel met een treinrit naar Innichen. Hier ligt het startpunt van uw fietsvakantie langs de Drau. Vanaf Innichen fietst u dan weer terug naar Lienz. Onderweg passeert u Sillian. Onderweg zijn dit leuke tips voor de kinderen: grote speeltuin in Sillian, de wafelfabriek van Loacker in Heinfels, bezoek de Galitzenklamm met waterval en avonturenpark, de zomerrodelbaan in Lienz en de daarnaast gelegen kinderboerderij.

Dag 3: Lienz – Berg im Drautal/Greifenburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Heeft u de keuken van Lienz wel geprobeerd? U moet op zijn minst de "Ostiroler Schlipfkrapfen" of de "Tiroler Knödel" hebben geproefd voordat u afscheid neemt van de drukte op de traditionele markten in Lienz. U fietst nu op wat ooit Romeinse handelsroutes waren door de schilderachtige Boven-Drau-vallei. Kastelen en ruïnes vertellen keer op keer over vervlogen tijden. Maar ook buiten de route valt er veel te ontdekken: bijvoorbeeld het zwembad in Oberdrauburg, de Drau-oase Dellach met een grote boomhut en in Greifenburg een zogenaamd wateravonturenpad en een klimpark.

Dag 4: Berg im Drautal/Greifenburg – Spittal an der Drau of omgeving (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Door bloeiende weiden en akkers fietst u rustig verder langs de Drau, naar Spittal. U passeert gezellige dorpjes, fietst over historische marktplaatsen en suist door koele boslandschappen. In Möllbrücke kunt u in het buitenbad nog van een ca. 50 meter lange glijbaan genieten. Daarna leiden de laatste kilometers u langs het Drauenland naar Spittal. U heeft nog tijd om het sportbad Drautalperle te bezoeken of gewoon door de betoverende oude binnenstad van de eindbestemming van vandaag te slenteren. De Millstätter See ligt op slechts een korte afstand.

Dag 5: Spittal a.d. Drau of omgeving - Villach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag wachten de prachtige landschappen van het lagere Drautal op u! Daarom laat u de cultuurstad Spittal achter u en fietst u verder langs de oevers van de Drau naar Villach. Langs de gemoedelijke fietsroute moet u zeker een korte stop maken in Molzbichl om het Carantana Museum te bezoeken. Want hier kunt u veel leren over de oorsprong van de eerste bewoners van Karinthië. Op warme dagen zorgt een ommetje naar het buitenzwembad in Paternion of naar het natuurbad in Puch voor verkoeling in het koude water. Maar blijf hier niet te lang want aan het einde van de etappe wacht u de "geheime hoofdstad van het Drau-fietspad", Villach. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 6: Villach - Ossiacher See / Faaker See - Villach (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Thermen van Karinthië, kleurrijke kinderspeeltuinen, de Affenberg, het stadsmuseum en nog veel meer! De stad Villach biedt talrijke mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. U kunt vandaag ook weer op de fiets stappen en een bezoek brengen aan een van de populaire zwemmeren rond Villach. Afhankelijk van uw wil en uithoudingsvermogen kunt u fietsen rond de Ossiacher See, het klimbos ontdekken of een uitstapje maken naar de Faaker See en een van de familiestranden bezoeken. Het maakt niet uit hoe u beslist: een geweldige fietsdag met veel plezier voor het hele gezin langs de warme zwem meren is gegarandeerd!

Dag 7: Villach - individuele thuisreis

Het einde van een heerlijke fietsvakantie. Na het ontbijt reist u terug naar huis of misschien blijft u nog wel een dagje langer!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Drau-Radweg voor families?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid