7-daagse fietsvakantie 3-landentour Aken

Limburg, Nederland

  • Start- en eindpunt in Domstad Aken
  • Fietsen langs de rivieren de Rur en de Maas
  • Unieke fietsvakantie door Nederland, Duitsland en België
  • Bezoek aan Hanzestad Roermond, witte stadje Thorn en universiteitsstad Maastricht
Fietsbrug bij Thorn
Abdijkerk Thorn
Brug Jülich
Gemeentehuis Maastricht
Aken Dom
Oude fiets Aken
Bekijk alle fotos (33 )

De mooiste fietspaden langs 2 rivieren in 3 landen!

Geniet van de schoonheid en diversiteit van de rivierlandschappen van de Rur en de Maas in Nederland, België en Duitsland.

Deze fantastische fietsvakantie begint in kathedraalstad Aken en vanuit hier fietst u gemakkelijk langs de Rur naar vestingstad Jülich. In Roermond gaat de Rur over in de Maas. De Maas biedt de mooiste en best ontwikkelde fietspaden. Fiets verder langs de rivier naar Maastricht met een levendig en interessant centrum. U slingert heen en weer in het Nederlands-Belgisch grensgebied. Onderweg brengt u een bezoekje aan het witte stadje Thorn en Oud-Rekem, het gezelligste dorp in Vlaanderen in 2008. De fietsroute van Maastricht naar Aken is het culturele hoogtepunt van deze fietsvakantie.

Niveau van de fietstour:
U rijdt op bijna volledig vlakke fietspaden met dagelijkse etappes van gemiddeld 35-55 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Aken

Welkom in Aken! Maak een ontspannen wandeling door de stad en bewonder het historische stadhuis uit de 14e eeuw. Een bezoekje aan de beroemde Dom mag natuurlijk niet ontbreken. Het is in 1978 het eerste Duitse gebouw op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Dag 2: Aken - Jülich (met treinreis) (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag begint uw tour met een treinreis van ongeveer 12 minuten van Aken naar de stad Eschweiler (exclusief). Vanaf hier slingert u langs de kleine rivier de Inde. Aan de voet van de Goldsteinkuppe is het om een omweg waard tot de Indemann. Het observatiedek biedt een spectaculair uitzicht. Voorbij de idyllische Lucherberger See, waarvan de westelijke oever met zijn zeldzame vogelsoorten als natuurreservaart bekend staat, bereikt u de 'Rur'. Volg deze levendige rivier naar Jülich. Een bezoek aan het citadel is de moeite waard.

Dag 3: Jülich - Effeld (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Vandaag fietst u de hele dag op het veelzijdige 'RurUfer' fietspad. hier domineren uigestrekte open velden afgewisseld met kleine dorpjes. Niet voor niets was dit vruchtbare landschap ooit de graanschuur van het 'Heilge Romeinse Rijk'. De bewegwijzering van de route is goed en de fietspaden zijn vlak en meestal direct langs de rivier. De Effelder Waldsee met zijn fijne zandstrand en het mooie terras in de directe omgeving van het hotel nodigen u uit om te genieten van een mooie zondsondergang.

Dag 4: Effeld - Maaseick (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Vandaag staat er een gevarieerde etappe op het programma. Na een korte rit passeert u de grens en vervolgt u de route op prachtige Nederlandse fietspaden. Breng een bezoekje aan kasteel Daelenbroeck en de romaanse basiliek van Sint Odilienberg voordat u de oude Hanzestad Roermond bereikt. Vanaf nu fietst u langs de Maas over goed ontwikkelde fietspaden en door een afwisselend waterlandschap. Rond de middag arriveert u in het witte stadje Thorn. Bezienswaardigen hier zijn onder andere de met maaskeien geplaveide straatjes en de prachtige Abdijkerk. Nu is het niet ver meer naar uw hotel in Maaseik in België. Op 1 dag bent u door drie landen gefietst!

Dag 5: Maaseick - Maastricht (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

De Maas vormt de grens tussen Nederland en België. Vandaag fietst u door het smalste deel van Nederland, dat slechts 4,8 kilometer breed is. Op de Maasmeren zijn verschillende watersporten te beoefenen. Het hart van deze fietsregio nodigt zowel natuurliefhebbers als recreatieve sporters uit om een pauze te nemen in een gezellig café of biertuin. In de middag bereikt u het dorpje Oud-Rekem, dat in 2008 werd uitegroepen tot het mooiste dorp van Vlaanderen. Het eindpunt vandaag is de middeleeuwse universiteitsstad Maastricht. Wandel door het historische centrum, bewonder de Sint Janskerk en Sint-Servaasbasiliek op het Vrijthof. De stad kent leuke en gezellige terrassen en restaurants.

Dag 6: Maastricht - Aken (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag verlaat u het geliefde rivierlandschap en fietst u door het licht heuvelachtige Zuid-Limburg. Onderweg komt u historische steden en kerken, vakwerkhuizen, watermolens en kastelen tegen. In de smalle vallei van de Geul fietst u naar Valkenburg. Bewonder hier onder andere de Fluweelengrot, Gemeentegrot en Romeinse Katakomben. Via Gulpen en Vaals keert u terug naar Aken. De opvallende kathedraal is al van verre te zien.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Aken

Vandaag is er een einde gekomen aan deze drielanden-fietstour. Verleng uw verblijf in Aken of keer na het ontbijt huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie 3-landentour Aken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie 3-landentour Aken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Fantastisch. Wij hadden alleen liever een Nederlandse beschrijving gehad, maar voor de rest prima. Wij hebben het van onze kinderen gekregen dus van het reserveren weten wij niets van.
Lees meer