5-daagse fietsvakantie ontdek Zuidwest-Friesland

Friesland, Nederland

  • Ontdek de Waddenzee en het IJsselmeer
  • Verken Hindeloopen
  • Ga vanuit Harlingen naar de Waddeneilanden
  • Bezoek meerdere steden van de Elfstedentocht!
Fietsen in Friesland
Hindeloopen
Vlieland vuurtoren
Vlieland strand
Haven van Harlingen
West Terschelling met Brandaris
Bekijk alle fotos (6 )

Op de fiets in Friesland

Ontdek Zuidwest-Friesland tijdens een 5-daagse fietsvakantie met ADE. Deze fietsvakantie is tevens een combinatie van de Waddenzee en het IJsselmeer. U zult over de oevers van beide Nederlandse wateren fietsen. Onderweg komt u ook de afsluitdijk tegen, de scheidingswand tussen het zoete en zoute water.

Op de route van deze fietsvakantie vind u ook enkele steden van de beroemde Elfstedentocht. Zo overnacht u in Harlingen en Hindeloopen en bezoekt u tijdens de reis ook Bolsward en Workum.

U kunt er tijdens uw verblijf in Harlingen ook voor kiezen om één van de Waddeneilanden te bezoeken. Vanuit Harlingen kunt u eenvoudig met de ferry een overtocht maken naar Vlieland of Terschelling.

Niveau van de tour:
Deze fietsvakantie is een eenvoudig te fietsen reis, u verblijft tijdens deze reis in twee hotels twee nachten hierdoor kunt u ontspannen vanuit het hotel ook een fietstocht maken of toch kiezen voor een rustdagje.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Hindeloopen

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Hindeloopen, een stad met leuke houten bruggetjes en vele prachtige geveltjes. U bent hier de komende twee nachten te gast.

Dag 2: Rondrit Hindeloopen (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

U kunt vandaag de dag starten met een bezoek aan het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Zij hebben hier de grootste collectie schaatsten ter wereld en u kunt hier meer te weten komen over de Elfstedentocht.

Hierna kunt een mooie fietstocht maken in de omgeving van Hindeloopen. Allereerst fietst u richting de Hanzestad Stavoren. Aan het einde van de middeleeuwen was Stavoren een havenstad van formaat. Later heeft Amsterdam dit overgenomen. De fietstocht gaat hierna langs de kust van het IJsselmeer en door het bosrijke gebied rondom Bakhuizen. Via het waterrijke Fluessen keert u weer terug naar Hindeloopen.

Dag 3: Hindeloopen - Harlingen (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag laat u Hindeloopen achter u en maakt u een mooie fietstocht door Friesland naar Harlingen. U begint met een overtocht via het voet- en fietspontje van It Heidenskip waarna u door kunt fietsen naar het palingdorp Heeg. Vervolgens fietst u richting Bolsward waar u een pauze kunt nemen. Vergeet hier ook niet te genieten van de mooie oude binnenstad met het stadhuis en de Broerekerk.

Dag 4: Waddeneilanden (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag heeft u verschillende keuzes, u kunt een rustdagje pakken en op eigen gelegenheid de stad Harlingen verkennen of u stap ook vandaag weer op de fietst voor een mooie fietstocht, hierbij heeft u de keuze tussen 2 verschillende fietstochten, één op Vlieland of één op Terschelling (de overtochten zijn niet inbegrepen).

Vlieland is een autovrij eiland met schelpenpaadjes, stranden, bossen en weilanden vol schapen en Schotse Hooglanders.
Of kiest u voor een dagje op Terschelling? Hier vind u het breedste strand van Europa, fietst u door de duinen, bossen en heide.
’s Avonds keert u weer terug naar uw hotel in Harlingen.

Dag 5: Harlingen - Hindeloopen en vertrek naar huis (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste fietstocht van uw fietsvakantie. U laat Harlingen weer achter u en u fietst langs het IJsselmeer richting Hindeloopen. Onderweg passeert u Makkum en de stad Workum. Na uw aankomst in Hindeloopen is er ook een einde gekomen aan uw fietsvakantie. U reist weer op eigen gelegenheid naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie ontdek Zuidwest-Friesland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid