7-daagse fietsvakantie rondje Drenthe

Drenthe, Nederland

  • Ontdek de provincie Drenthe
  • Fiets door verschillende natuurparken
  • Leer meer over het verleden van de Hunebedden
  • Breng een bezoek aan Orvelte
Drenthe
Hunebedden te Drenthe
Schaapskudde Drenthe
Bekijk alle fotos (3 )

Tijdens deze vakantie leert u meer van Drenthe kennen!

U fietst door de prachtige natuurgebieden van Drenthe en zult hier kunnen genieten van de rust en de ruimte waar de provincie om bekend staat. Maar natuurlijk kunt u ook leuke dorpjes bezoeken en gezellige steden waar u even kunt genieten van een pauze.

Ook leent deze fietsvakantie zich om meer te weten te komen over de geschiedenis van Drenthe en Nederland. Zo kunt u een bezoek brengen aan kamp Westerbork, het Gevangenismuseum of het Nationaal Informatiecentrum Hunebedden in Borger.

Al met al een zeer gevarieerde reis waarbij u kunt genieten van alle gemakken. Uw bagage wordt voor u vervoerd en u verblijft in alle hotels 2 nachten.

Niveau van de tour:
U fietst dag afstanden van ca. 55 km per dag door de natuur en over rustige wegen in Drenthe. Hier en daar zult u kleine heuvels tegenkomen. De ideale fietsvakantie voor de beginnende fietsers. Doordat u ook verschillende rondritten maakt vanuit de hotels, kunt ook nog een rustdag inlassen indien u dit wenst.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Zuidlaren

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar het brinkdorp Zuidlaren in Drenthe voor uw 7-daagse fietsvakantie in Drenthe.

Dag 2: Rondrit Zuidlaren (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Vanuit het hotel in Zuidlaren maakt u vandaag een rondrit naar het Noorden. U komt eerst langs het Zuidlaardermeer waar u kunt genieten van de rust in dit natura 2000-gebied. Vanuit hier fietst u door naar de stad en de provincie Groningen. Eenmaal aangekomen in de stad Groningen kunt u hier een pauze nemen en de stad verkennen of de beroemde Martinitoren beklimmen. Nadat u de stad achter u heeft gelaten fietst u naar het Paterswoldemeer om uw weg te vervolgen naar Zuidlaren, waar u weer zult overnachten.

Dag 3: Zuidlaren - Elp (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Na het ontbijt stap u weer op de fiets en laat u Zuidlaren achter u. Tijdens uw fietstocht naar Elp staat het Nationaal Park Drentsche Aa en het Balloërveld op uw programma. De natuur is uiteraard onlosmakelijk verbonden met de provincie Drenthe net als de vele hunebedden. Onderweg passeert u ook Borger, hier kunt het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum bezoeken om meer te weten te komen over het verleden van de hunebedden.
Een andere leuke attractie op de route van vandaag is het Boomkroonpad, eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenkleuren. Hierna komt u aan in Elp, waar u 2 nachten zult gaan verblijven.

Dag 4: Rondrit Elp (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vandaag maakt u vanuit het hotel in Elp een mooie rondrit door onder andere Mepperdennen. Dit bos is aangelegd aan het einde van de 19e eeuw om de landerijen te beschermen tegen het stuifzand. In het bos zijn, zoals de naam al zegt, vele grove dennen te vinden. Ook ligt hier een mooi ven, dat een broedplaats is voor vele vogels. Verder fietst u vandaag door Zweeloo waar u ‘Het Kerkje’ geschilderd door Vincent Van Gogh ziet. Voor u terugkeert naar Elp passeert u ook nog het museumdorp Orvelte.

Dag 5: Elp - Roden (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

U fietst vandaag van Elp naar Roden voor uw volgende overnachtingsadres op deze reis. Aan het begin van uw fietstocht komt u langs het voormalige kamp Westerbork. In het herinneringscentrum wordt het verhaal over het leven van de slachtoffers en overledenen verteld. Hierna vervolgt u uw fietstocht naar Veenhuizen, een aanrader is om het Nationaal Gevangenismuseum te bezoeken. Aan het einde van de tocht komt u aan in Roden.

Dag 6: Rondrit Roden (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Deze fietsdag staat in het teken van veel natuur. Vanuit Ronden maakt u vandaag een fietstocht door het hoogveengebied Fochteloërveen. Hier staan uitkijktorens en -platforms, waarbij Uitkijktoren Kolonieveld de meest bijzondere is. Ook komt u vandaag door het Kloosterbos in Assen, een prachtig stukje natuur bij de hoofdstad van de provincie Drenthe. Hierna keert u weer terug naar Roden, hier kunt u nog het Scheepstra Kabinet bezoeken om meer te weten te komen over Ot en Sien. Ook het Speelgoedmuseum of Museum Havezate Mensinge zijn gevestigd in Roden.

Dag 7: Roden - Zuidlaren en vertrek naar huis (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Vandaag maakt u de laatste fietstocht van de fietsvakantie in Drenthe. Op de route van vandaag ligt onder andere de Molen Woldzigt. Deze molen is nog in gebruik voor het malen van meel en voor de productie van lijnolie. Vervolgens komt u door Eelde waar verschillende musea zijn gevestigd of waar u even een pauze kunt nemen. Voordat u terugkeert in Zuidlaren komt ook nog langs het Zuidlaardermeer. Eenmaal aangekomen in Zuidlaren, staan de koffers voor u klaar en kunt u op eigen gelegenheid naar huis reizen. Eventueel kunt ook nog de reis met een nacht verlengen in dit leuke brinkdorp.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie rondje Drenthe?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid