5-daagse fietskampeervakantie Ameland

Ameland, Nederland

  • Rust, ruimte en natuur
  • Waddeneiland Ameland op de fiets verkennen
  • Bezoek Hollum, Ballum, Nes en Buren
  • Overnachten in een GlamLodge tent met sanitair
  • Standplaats fietskampeervakantie
Camping Duinoord Ameland
Ameland gezin fietsen
Ameland vuurtoren met fietser
GlamLodge tent
Ameland strand
Veerboot naar Ameland
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst op Ameland (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Op eigen gelegenheid reist u naar Ameland.
Strandcamping Duinoord is autovrij. Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto? Dan kunt u bij aankomst uw bagage uitladen en vervolgens uw auto parkeren op de centrale parkeerplaats op ca. 50 meter van de lokatie van de tenten (betaald) of op een openbare parkeerplaats net buiten de camping (gratis). Als u zonder auto de overtocht maakt, dan kunt u vanaf de kade de bus of een taxi nemen naar de camping.
Met de veerboot kunt u vanaf Holwerd de overtocht naar Ameland maken in ca. 50 minuten. Wij adviseren u om de overtocht naar Ameland tijdig te reserveren.

Nadat u zich gemeld heeft bij de receptie van Strandcamping Duinoord wordt u doorverwezen naar het gastechtpaar van Rent-a-Tent. Zij zullen u van harte welkom heten en u naar uw accommodatie begeleiden. Zij hebben ook een informatiesetje voor u met o.a. een fietskaart van Ameland.

Vandaag kunt u na de incheck al een korte fietstocht over het eiland maken. Een leuke tocht is ‘Amelands Product’, u leert het eiland kennen middels een tocht langs allerlei Amelandse producten. Onderweg komt u bijvoorbeeld langs een bierbrouwerij, een kaasboerderij en een vishandel. U kunt uw inkopen doen voor een eigen gemaakte maaltijd van eigen boden of ergens lekker dineren.

Dag 2: Rondje Ameland (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Op de tweede dag van uw vakantie kunt u kiezen voor een mooie lange fietstocht over het eiland. U fietst door afwisselende natuurgebieden en leuke dorpen. Vanuit Nes volgt u de route richting Ballum en Hollum om langs de noordelijke kust via Buren terug te keren in Nes.

Onderweg kunt ook nog een wandeling maken rond het Hagedoornveld (ca. 4,5 km). Dé plek voor natuurliefhebbers!

Dag 3: Oerderduinen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Vandaag staan de Oerderduinen op het programma. Dit natuurgebied ligt zo’n 6 km ten oosten van Buren en biedt plaats aan vele planten en vogelsoorten. Ook een stukje wad ontbreekt vandaag niet.

Vanuit Nes volgt u de route door de Nessumer Polder en over de Waddenzeedijk richting de Kooiduinen. Na een stukje over de Kooi-Oerdstuifduik komt u aan in het natuurgebied de Oerderduinen met de hoogste duin ‘Oerdblinkert.’ Neem hier een korte pauze en maak, voor dat u op de fietst stapt, een wandeling door het prachtige duingebied.

Dag 4: Ballum en Hollum (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Tijdens de laatste fietstocht van uw fietskampeervakantie op Ameland gaat u naar Ballum en Hollum. Vandaag fietst u door een ander landschap als gisteren, rond Ballum en Hollum liggen uitgestrekte weide velden en is het duinlandschap beperkt. Geniet vandaag van de gezellige dorpen met vele authentieke pandjes.

Dag 5: Individueel vertrek

De tijd gaat snel op Ameland. Helaas is uw 5-daagse fietskampeervakantie alweer ten einde. Nadat u de uitcheck met het gastechtpaar van Rent-a-Tent heeft geregeld reist u op eigen gelegenheid terug naar het vaste land. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietskampeervakantie Ameland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietskampeervakantie Ameland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
prima geregeld.
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2023
heel fijn, vooral ook omdat het de eerste mooie dagen van het weer was, dus ik kon doen waar ik voor gekomen ben, fietsen, wandelen, lekker eten en goed en lang slapen.
Lees meer