6-daagse fietsvakantie Apullië, de hak van Italië

Apulië, Italië

  • Fietsen door uniek stukje Italië
  • Apullië, Salento, Puglia
  • Bezoek Lecce, Galipoli en Otranto
  • Olijf- en wijngaarden, grillige kusten en prachtige stranden
  • Dagetappes van gemiddeld ca. 50 km
Hak van Italie kust
Apulie - Italie
Trulli - Apulie
Hak van Italie baai
Apulie - Italie
Fietsen Apulie
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Lecce

U reist op eigen gelegenheid naar Lecce. Lecce is een waar barok meesterwerkje met een prachtig historisch centrum (centro storico). Een ontspannen en mooie start van uw fietsvakantie: verken de pittoreske straatjes en verdiep u in de barokke architectuur van deze stad met ca. 90.000 inwoners. Behalve kunst en cultuur biedt Lecce ook vele gezellige en stijlvolle bars, cafés en restaurantjes.

Dag 2: Lecce - Gallipoli (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Na het ontbijt volgt een prachtige rit naar Gallipoli. De route begint bij het treinstation in Lecce. Al snel laat u de stad achter u via een smal landweggetje. U doorkruist de Salento regio op weg naar de Golf van Taranto. Hier rijdt u door dunbevolkt gebied, voortdurend omgeven door olijfbomen, dennenbossen, duinen en vuurtorens. Een verkoelende zwempauze is het overwegen waard. Zo bereikt u altijd bruisende Gallipoli, een eeuwenoude stad, bekend om de visserij. Voor u naar het hotel gaat, nog even genieten op een bankje, turend over de haven en de eindeloos lijkende Adriatische Zee.

Dag 3: Gallipoli - Santa Maria di Leuca (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De kustweg brengt u naar het zuidelijkste punt van Puglia, naar Santa Maria di Leuca, ook wel het einde van Italië genoemd. Dit stadje is gebouwd waar de Adriatische en de Ionische Zee elkaar ontmoeten. Petrus zou hier voet aan wal hebben gezet om aan de inwoners van Salento het evangelie te verkondigen. De kaap van de Salento, in het diepe zuiden van Puglia, heet officieel Castrignano del Capo en kenmerkt zich door ongerepte natuur en ruige rotspartijen die hoog boven zee uitsteken. Vergeet onderweg niet even neer te strijken in het fijne witte zand van Torre del Pizzo of lekker te zwemmen in de turquoise wateren van dit paradijsje. Ga dan verder naar het zuiden richting Santa Maria di Leuca, een prachtig dorp van fantastisch stranden en maffe, wilde, kleurrijke herenhuizen.

Dag 4: Santa Maria di Leuca - Otranto (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Geniet van de zeebries, rijdend langs de hoge kust waar de fietsroute zich langs de kliffen kronkelt. De fenomenale uitzichten zorgen ervoor dat u zich onderdeel voelt van een, speciaal voor u, ontworpen fietsbelevenis. Houdt halt om een glimp op te vangen van de spectaculaire grot, de Grotta Zinzulusa. Rijdt dan verder naar Otranto, een Grieks-Romeinse havenstad, vaak bezocht door kooplieden en sensatiezoekers. Eenmaal geïnstalleerd in uw hotel, is er wellicht nog tijd om de Largo Porta Alfonsina te bekijken, dit is zonder twijfel één van de meeste beroemde gebouwen in Otranto. In het verleden diende dit gebouwd als poort en als kasteel. Op dit moment vormt het kasteel nog steeds de ingang naar het oude centrum van Otranto.

Dag 5: Otranto - Lecce (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Ten noorden van Otranto liggen de Alimini-meren parallel aan de zee. De Laghi Alimini, bestaande uit de Alimini Grande en Alimini Piccolo, is verreweg een van de mooiste natuurgebieden van Salento. Een ongekende flora en fauna wacht u in dit gebied. U fietst verder door het platteland van "Grieks" Salento. Sporen uit het Griekse verleden van deze regio vindt u hier tegenwoordig nog steeds terug. Het wit van de huizen steekt fel af tegen het euforisch blauw van de zee. U arriveert weer in de plaats waar uw fietsvakantie begon, in het mooie Lecce.

Dag 6: Individuele thuisreis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie door een uniek stukje Italië ten einde. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Apullië, de hak van Italië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Apullië, de hak van Italië.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Erg mooie, afwisselende reis, prachtig!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Mooie omgeving, goede hotels, prima service van de organisatie ter plekke. Uitstekende fietsen, oftewel prima voor elkaar.
7.0
Fijne vakantie in mooi gebied
Op vakantie in Juni 2023
Mooie reis. Twee maal overnachting Lecce niet nodig. Hotel in Lecce was niet optimaal.
9.0
Goed geregelde fietsvakantie met uitstekende fietsen en vriendelijke mensen
Met vrienden
Op vakantie in April 2023
Heel goed. Ondanks dat het weer wat tegenviel hebben we een leuk verblijf gehad Prima fietsen Goede App om routes te navigeren Leuke routes de derde dag was wat aan de zware kant met beklimmingen Prima hotels en vriendelijke ontvangst en dienstverlening Bagage iedere keer stipt op tijd bezorgd
Lees meer