Cultuurhistorische fietsvakanties

Wilt u historie en cultuur in één reis combineren?

Reis van het heden naar het verleden tijdens een cultuurhistorische fietsvakantie van ADE Actief door Europa! Ontdek de Berlijnse Muur per fiets, verken de indrukwekkende landingsstranden van D-Day in Normandië of volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België.

terras in Normandie
terrasje pakken in België
Beieren Neuschwanstein

Berlijnse Muur

Van de Berlijnse Muur zijn tegenwoordig nog slechts delen behouden, maar wel compleet zijn nog de oude grenswegen waarover nu de spectaculaire Mauer-Radweg voert. Tijdens de 7-daagse fietsvakantie Berlijnse Muur zijn de fietsetappes bewust kort gehouden, zodat u voldoende tijd heeft voor de bezienswaardigheden langs deze historische route. Bij de Gross-Glienicker See ontdekt u een origineel stuk van de Muur en voor de poort van Spandau het Fort Hahnenberg, dat in 1888 ter bescherming van het bewapeningscentrum van Spandau gebouwd werd. Verder bereikt u de historische Brandenburger Tor, de Berlijnse prachtboulevard "Unter den Linden" en de Potzdammer Platz, in de DDR periode niemandsland.

Duik in de geschiedenis van D-Day!

Tijdens de 5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-Day landingsstranden ontdekt u fietsend hoe indrukwekkend D-day was. U kunt hier bijna de moed van de soldaten voelen. Deze bijzondere fietstocht brengt u door de mooie landschappen van Normandië en richting de D-day stranden van Bayeux naar Sainte-Mere-Église. In Bayeux kunt u de prachtige kathedraal bezichtigen, de middeleeuwse architectuur en het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië is weergegeven.

Vlaamse Meesters

Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België! Tijdens de 8-daagse fietsvakantie Vlaamse meesters fietst u naar schitterende steden door prachtige regio’s met idyllische namen zoals Vlaams-Brabant, Meetjesland, Waasland en de Leiestreek alsmede rivieren als de Zenne, de Nete en natuurlijk de Schelde! Al snel na uw vertrek fietst u door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers richting de Europese hoofstad Brussel. Neem de tijd om de indrukwekkende stad Brugge te bezichtigen: deze prachtige stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, mooie bezienswaardigheden en historische gebouwen als het Belfort Brugge, dat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

fietsvakantie elberadweg

Bauhaus, architectuur en design!

Geniet van de Bauhaus beweging tijdens uw fietsvakantie!

Hadrian's Cycleway Skedaddle Engeland brug

Pelgrimsroutes in Europa

Ontdek de pelgrimsroutes van ADE "Actief door Europa!"

7-daagse fietsvakantie Berlijnse Muur

Nog meer fietsvakanties in Europa!

Wij hebben zoveel fietsvakanties dat er altijd wel een geschikte vakantie voor u is, ondanks dat deze niet altijd op onze website gepubliceerd staat.
Dus wilt u net even iets anders, korter of langer, of net een ander gebied neem dan contact op met onze fietsvakantiespecialisten voor een fietsvakantie op maat! U kunt ons mailen: [email protected] of bellen 0547 380945!

Fietsen Berlijnse Muur

Waarom boeken bij ADE - Actief door Europa?

  • Specialist in individuele fietsvakanties door heel Europa
  • Fietsvakantie inclusief bagagetransport bij rondreizen en trektochten
  • Fietsen te huur, ook e-bikes
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek o.b.v. halfpension in hotels
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Reisadvies op maat voor uw fietsvakantie
  • Deel uw fietsreis zelf in!