8-daagse fietsvakantie Van de Provence naar de Camargue

Provence, Frankrijk

  • Lavendelvelden en olijfgaarden
  • Mont Ventoux in het hart van de Drôme
  • Bezoek de romeinse stad Arles
  • Wilde paarden en flamingo's
  • Fiets van de bergen naar de Middellandse Zee
camargue vaar frankrijk
fietsvakantie van provence naar camargue
8-daagse fietsvakantie Provence
fietsvakantie provence omgeving
Markt in Provence
Frankrijk Provence vaison-de-la-romaine_1_572
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Montélimar

Op uw aankomstdag kunt u al de bezienswaardigheden bekijken in deze Zuid-Franse stad. Flaneer of fiets over de kenmerkende brede Provençaalse straten, ga proeven bij de nogaproducenten, zo typisch voor de stad, of bezoek het kasteel van de machtige edelen, de familie Adhémar. Overnachting in hartje Montélimar.

Dag 2: Montélimar- Montbrison sur Lez (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Al fietsend verlaat u de stad Montélimar en voert het eerste deel van de route u naar de Pre-Alpen (uitlopers) van de Provence. Het landschap wordt steeds mediterraner en de dorpjes waar u doorheen fietst zijn typisch Provençaals, met terrasjes en schaduwrijke pleinen onder lommerrijke platanen. De lavendelvelden zullen u al snel opvallen. En ook de olijfbomen en steeneiken die zo kenmerkend zijn voor het zuidelijke platteland. Kleine Romaanse kapelletjes liggen midden in de velden en de kastelen kijken uit over valleien... met name het torenhoge kasteel van Grignan dat ooit werd opgeluisterd door de aanwezigheid van de Markies van Sévigné, een gevierde Franse letterkundige. Diner en overnachting.

Dag 3: Montbrison- Mollans sur Ouvèze (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km
Hoogteverschil ca. 575 m

De aantrekkelijke en charmante fietsroute van vandaag neemt u mee door een divers en prachtig landschap, het ongerepte Provence waar men vooral van droomt. Geniet: proef de olijfolie en het fruit, snuif de geur van lavendel op of neem een slokje wijn. Op de fiets langs eenvoudige dorpjes met een authentiek karakter die u uitnodigen om uw fiets te parkeren en lekker rond te snuffelen. Overnachting met diner.

Dag 4: Mollans sur Ouvèze- Isle sur la Sorgue (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Over deze wegen kan men uren fietsen…dit is de authentieke Provence met bezienswaardigheden en parfums die u nog lang bij zullen blijven. Als u het heuvelachtige groen van de Drôme per fiets verlaat, steekt u de Comtat Venaissin over, met zijn brede wijngaarden die genieten van de zon aan de voet van de Mont Ventoux. Nadat u het stadje Perne-les-Fontaines met niet minder dan 40 fonteinen verkend heeft, gaat u per fiets genieten van de prachtige rit langs het Canal de Carpentras. Aan het einde van deze tocht fietst u door een tuinbouwgebied en kunt u misschien nog wandelen over de na-middag versmarkt in Velleron. Hierna komt u aan bij de charmante stad Isle sur la Sorgue, gelegen op een eiland met de bijnaam Venetië van de Provence door de vele kanalen.

Dag 5: Isle sur la Sorgue-Arles (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Vandaag fietst u een schitterende etappe waarin u de keten van de Alpilles doorkruist, onlangs uitgeroepen tot Regionaal Natuurpark vanwege zijn unieke schoonheid. Eén van de hoogtepunten van deze fietsdag is de mooie stad St Rémy. Met uitzicht op de vlakte van de Camargue en de beroemde stad Arles, doet het dorp Les Baux de Provence, op het plateau van Grès in het hart van de Alpilles, denken aan het regionaal natuurpark Luberon. De afdaling naar de stad, gesticht in de Romeinse tijd voert u al fietsend langs andere bekende bezienswaardigheden zoals de Tour de Fontvieille en het Romeinse aquaduct.

Dag 6: Arles-les Saintes Maries de la Mer (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

Dit is een van de kortste fietsetappes van de vakantie. U verlaat op de pedalen Arlès om het regionale natuurpark Camargues binnen te gaan. Als u op het Domaine de Méjanes op een echt ros wilt stappen (paardrijden) dan fietst u langs de kant van het Etang de Vaccarès. U bevindt zich in het hart van de Camargue tussen paarden, stieren en talloze trekvogels, waaronder de majestueuze roze flamingo's. Daarna komt u per fiets in les Saintes Maries en uw doel: de rand van de Middellandse Zee. Geniet van de fijne zandstranden aan weerszijden van de haven van Gardian. Diner en overnachting.

Dag 7: Rond Les Saintes Maries : Langs de dijk naar de vuurtoren van La Gacholle (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Terwijl u de zilte zeelucht inademt, fietst u langs de digue à la mer1 (dijk) over de zuidelijke grens van het Regionaal Natuurpark Camargue. Op verschillende punten kunt u u naar de mooie stranden gaan, die onderweg rustiger zijn dan die in de buurt van de stad. Een bezoek aan de kleine tentoonstelling in de Phare de la Gacholle (vuurtoren), is zeker de moeite waard.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt volgt de transfer naar Arles waar uw fietsvakantie eindigt. U reist huiswaarts maar natuurlijk kunt u ook nog een nachtje (of meer) verlengen om te genieten aan de Middellandse Zee.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Van de Provence naar de Camargue?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Van de Provence naar de Camargue.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
zeer goed georganiseerd. Alles zoals gepland
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
heel toffe vakantie met heel mooie ritten en super natuur
Lees meer