8-daagse fietsvakantie Provence

Provence, Frankrijk

  • Fietstocht voor genieters
  • Zintuigelijke prikkels waar u ook kijkt
  • Rijden langs azuurblauwe baaien
  • Een schat aan Romeinse monumenten
8-daagse fietsvakantie Provence
lavendel provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
Bekijk alle fotos (11 )

Fietsend langs de hoogtepunten van de Provence

In de restaurants ruikt het naar kruiden, naar bouillabaisse en ratatouille en prachtige wijnen. De Provence is vol van licht, vol van kleur en in de regio van de Camargue vol van flamingo’s en paarden. De architectuur is immens zoals de Arena in Arles, de pont du Gard en het paleis van de paus in Avignon. Ze behoren allemaal tot wereldcultuurerfgoed. De Provence loopt over van zintuigelijke prikkels waar u ook kijkt. Het heeft veel schilders geïnspireerd zoals Gauguin en Van Gogh. Vol van Spaanse invloeden heeft het veel Grieken en Romeinen aangetrokken. De Provence brengt altijd de meest aangename aspecten van het leven aan het licht in een intensiteit en sensualiteit die u in geen andere regio zo zult ervaren. Ten minste eenmaal in het leven moet je jezelf trakteren op de Provence! Wie denkt aan de Provence denkt aan lavendelvelden, wijngaarden, zingende krekels en azuurblauwe baaien. Gezellige dorpsterrasjes onder de platanen en daarbij het heerlijke klimaat maken dit een onvergetelijke fietsvakantie.

Niveau van de fietstour:
Licht tot midden zwaar. De etappes zijn tussen 45 en 55 km lang en leiden u door de afwisselende landschappen van de Provence. Op enkele kleine beklimmingen na is de route over het algemeen vlak en makkelijk begaanbaar ook voor de niet geoefende fietser. U rijdt overwegend op kleine, autoluwe wegen en geasfalteerde straten. Met een elektrische fiets wordt het helemaal gemakkelijk.

Dag 1: Aankomst Orange

U reist individueel naar Orange. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. De stad wordt gekenmerkt door zijn Romeinse verleden. Het Romeinse theater is een van de beste bewaarde van de wereld en maakt ook deel uit van het UNESCO wereld cultureel erfgoed. Geniet ook van de lokale specialiteit, konijnfilet in witte wijnsaus en drink daarbij een heerlijke wijn!

Dag 2: Orange - Châteauneuf-du-Pape – Avignon

Afstand ca. 50 km

Al in de 13e eeuw, werd de stad bekend om zijn wijnbouw. De vele uren zonneschijn, de Mistral en de aard van de bodem zijn hier de ideale omstandigheden voor grote wijnen. Vervolg uw reis naar Avignon, de stad is beroemd vanwege zijn groots pauselijk paleis, dat residentie is geweest van 7 pausen. De stad biedt een rondleiding door de stad met een mogelijkheid voor een bezoek aan het Paleis van de paus.

Dag 3: Avignon – St. Rémy – Arles

Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag naar St. Rémy, de geboorteplaats van de beroemde Nostradamus. Ongetwijfeld een van de meest typische Provence steden. De straten, fonteinen, restaurants en cafés zijn de perfecte plaatsen om te genieten van deze speciale sfeer. Een bezienswaardigheid ten zuiden van de stad is de ruïne van de romeinse stad Glanum, de belangrijkste opgraving in Frankrijk. U fietst vervolgens naar Arles. Arles heeft naast een schat aan Romeinse monumenten die tot werelderfgoed behoren diverse heilige paleizen. De stad is thuishaven geweest van Vincent van Gogh en Paul Gauguin. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 4: Arles - Camargue – Arles

Afstand ca. 45 km

Vandaag staat in het teken van het fascinerende landschap van de Camargue met zijn zout steppen en de vele ondiepe meren. De vegetatie is nogal schaars en toch leven dan 400 watervolgels in dit gebied waaronder de roze flamingo. Verder zijn de paarden van de Camargue en de zwarte stieren een typische verschijning in deze streek. Vanuit Mejanes kunt u met een trein midden door dit fantastische gebied rijden.

Dag 5: Arles - Nîmes

Afstand ca. 50 km

Door de zogenaamde kleine Camargue rijdt u van daag naar St. Gilles. Deel van het wereld erfgoed is de voormalige Benedicterijner abdij, een van de belangrijkste artistieke schatten van Zuid-Frankrijk. Een kunstig ontworpen gevel toont 3 portalen. U vervolgt uw tocht door rijstvelden en wijngaarden naar Beaucaire en Tarascon, beide door de Rhône gescheiden. Bezienswaardigheid in Beaucaire is onder andere de gelijknamige burcht uit de 11e eeuw.

Dag 6: Nîmes - Pont-du-Gard – Uzès

Afstand ca. 50 km

U fietst door de wijngaarden van de Costières-de-Nîmes naar Pont-du-Gard. De 49 meter hoge brug met drie verdiepingen was onderdeel van een Romeins aquaduct en leidde water over een afstand van bijna 50 kilometer naar het hedendaagse Nîmes. Sinds 1985 staat de Pont du Gard op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het doel van de tocht van vandaag is Uzès. Grote delen van de stad ogen middeleeuws met het Bisschoppelijk paleis en de voormalige kathedraal St-Théodorit.

Dag 7: Uzès – Orange

Afstand ca. 55 km

Hoge eiken flankeren uw weg door de heuvels en wijngaarden van de Garrigue. U ziet de typische kreupelhoutachtige vegetatie die veel voorkomt op de kalkmassieven met droge en doorlatende grond. Via het dorp Caderousse keert u terug naar Orange en kunt u nog volop genieten van het Provençaalse leven. Misschien gebruikt u uw tijd om de romeinse kathedraal Notre Dame te bezoeken.

Dag 8: Vertrek Orange

Na het ontbijt is het einde van uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Provence?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Provence.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 5.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 6.0
7.0
Voor verbetering vatbaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Routebeschrijving in het Nederlands klopte een aantal keren niet, waardoor het weer terugkeren op route moeilijk was en soms veel extra tijd kostte. Zwaarte van de route wordt op de website te makkelijk aangegeven.Zaten de nodige stevige beklimmingen in en een waarschuwing voor de mogelijke "mistral" is niet bepaald overbodig. Drie van de 5 hotels kunnen als zeer matig gekwalificeerd worden. M.n. kwaliteit van hotel Saint Jean in Orange is sterk beneden peil.
Lees meer