8-daagse fietsvakantie Provence

Provence, Frankrijk

  • Fietstocht voor genieters
  • Zintuigelijke prikkels waar u ook kijkt
  • Rijden langs azuurblauwe baaien
  • Een schat aan Romeinse monumenten
8-daagse fietsvakantie Provence
lavendel provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Orange

U reist individueel naar Orange. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. De stad wordt gekenmerkt door zijn Romeinse verleden. Het Romeinse theater is een van de beste bewaarde van de wereld en maakt ook deel uit van het UNESCO wereld cultureel erfgoed. Geniet ook van de lokale specialiteit, konijnfilet in witte wijnsaus en drink daarbij een heerlijke wijn!

Dag 2: Orange - Châteauneuf-du-Pape – Avignon (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Al in de 13e eeuw, werd de stad bekend om zijn wijnbouw. De vele uren zonneschijn, de Mistral en de aard van de bodem zijn hier de ideale omstandigheden voor grote wijnen. Vervolg uw reis naar Avignon, de stad is beroemd vanwege zijn groots pauselijk paleis, dat residentie is geweest van 7 pausen. De stad biedt een rondleiding door de stad met een mogelijkheid voor een bezoek aan het Paleis van de paus.

Dag 3: Avignon – St. Rémy – Arles (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag naar St. Rémy, de geboorteplaats van de beroemde Nostradamus. Ongetwijfeld een van de meest typische Provence steden. De straten, fonteinen, restaurants en cafés zijn de perfecte plaatsen om te genieten van deze speciale sfeer. Een bezienswaardigheid ten zuiden van de stad is de ruïne van de romeinse stad Glanum, de belangrijkste opgraving in Frankrijk. U fietst vervolgens naar Arles. Arles heeft naast een schat aan Romeinse monumenten die tot werelderfgoed behoren diverse heilige paleizen. De stad is thuishaven geweest van Vincent van Gogh en Paul Gauguin. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 4: Arles - Camargue – Arles (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag staat in het teken van het fascinerende landschap van de Camargue met zijn zout steppen en de vele ondiepe meren. De vegetatie is nogal schaars en toch leven dan 400 watervolgels in dit gebied waaronder de roze flamingo. Verder zijn de paarden van de Camargue en de zwarte stieren een typische verschijning in deze streek. Vanuit Mejanes kunt u met een trein midden door dit fantastische gebied rijden.

Dag 5: Arles - Nîmes (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Door de zogenaamde kleine Camargue rijdt u van daag naar St. Gilles. Deel van het wereld erfgoed is de voormalige Benedicterijner abdij, een van de belangrijkste artistieke schatten van Zuid-Frankrijk. Een kunstig ontworpen gevel toont 3 portalen. U vervolgt uw tocht door rijstvelden en wijngaarden naar Beaucaire en Tarascon, beide door de Rhône gescheiden. Bezienswaardigheid in Beaucaire is onder andere de gelijknamige burcht uit de 11e eeuw.

Dag 6: Nîmes - Pont-du-Gard – Uzès (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst door de wijngaarden van de Costières-de-Nîmes naar Pont-du-Gard. De 49 meter hoge brug met drie verdiepingen was onderdeel van een Romeins aquaduct en leidde water over een afstand van bijna 50 kilometer naar het hedendaagse Nîmes. Sinds 1985 staat de Pont du Gard op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het doel van de tocht van vandaag is Uzès. Grote delen van de stad ogen middeleeuws met het Bisschoppelijk paleis en de voormalige kathedraal St-Théodorit.

Dag 7: Uzès – Orange (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Hoge eiken flankeren uw weg door de heuvels en wijngaarden van de Garrigue. U ziet de typische kreupelhoutachtige vegetatie die veel voorkomt op de kalkmassieven met droge en doorlatende grond. Via het dorp Caderousse keert u terug naar Orange en kunt u nog volop genieten van het Provençaalse leven. Misschien gebruikt u uw tijd om de romeinse kathedraal Notre Dame te bezoeken.

Dag 8: Vertrek Orange

Na het ontbijt is het einde van uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Provence?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Provence.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 7.3
9.0
Lekker loslaten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Vakantie was mooi. Wegen nagenoeg rustig, weinig verkeer. Goed aangegeven middels stickers en de handleiding was zeer nauwkeurig en goed te volgen. Ik heb zelf een garmin fietscomputer en de bestanden van Ruckenwind helaas niet converteerbaar naar mijn computer. Zoals gezegd de beschrijving op papier top , alleen soms ietwat onhandig om vast te houden. Hotels goed verzorgd en dicht bij centrum zodat restaurants e.d goed te vinden waren te voet.
8.0
Genoten van la douce France
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Verbindingstocht van interessante steden. Soms wat mindere stukken langs grotere wegen of waar weinig te zien is, maar dat is onvermijdelijk. Druk verkeerspunt Nimes. Highlights Avignon, Les-Baux-de-Provence, Chateauneuf-du-pape, Camargue, Pont-du-Gard....
8.0
was goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2023
best indrukwekkend af en toe zwaar vaak waren er omwegen die niet op de route beschrijving stond of afgesloten wegen door werkzaamheden dus was wel zoeken naar alternatieven
Lees meer