6-daagse fietsvakantie Bergen van de Provence

Provence, Frankrijk

  • Ontdek het hart van de Provence
  • Wijnsteden en de mooiste dorpen
  • Beklim de Mont Ventoux
  • Diverse transfers inclusief
  • Dagelijkse etappes variëren van ca. 35 tot 80 km.
Provence
Camping du Pont d'Avignon
Provence
Wijnstokken France
Provence straatje Frankrijk
Mont Ventoux naar de Alpe d'Huez
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen door de Provence

Met deze 6-daagse fietstocht verkent u het hart van de Provence in uw eigen tempo. Beginnend in Bédoin of Mazan en eindigend in Roussillon of Gargas, biedt deze fietstocht relatief korte dagelijkse ritten, waardoor u de Provence volledig kunt ervaren in plaats van het alleen maar te zien terwijl u er langskomt.
Hoogtepunten zijn onder meer bezoeken aan enkele van de meest geprezen wijnsteden van de Provence - Vacqueyras, Gigondas, Beaumes de Venise -, stops in verschillende van de mooiste dorpen van Frankrijk - Séguret, Gordes, Roussillon - en opties om de legendarische Mont Ventoux te beklimmen. Tussendoor logeert u in tijdloze dorpen en geniet u van de lokale keuken.

Niveau van de tour:
U fietst dagelijkse afstanden van 5 tot 6 uur door de bergen van de Provence. Deze fietsvakantie is geschikt voor iedereen met ervaring in het fietsen door de bergen. U heeft vele dagen dagen de keuze tussen verschillende routes, zo kunt u tijdens deze reis de Mont Ventoux beklimmen maar er kunt er ook voor kiezen om deze berg over te slaan en via een andere route naar het volgende hotel te fietsen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Avignon

Bij het inchecken in uw hotel krijgt u uw hele set met informatie. We raden u aan uw vrije tijd te gebruiken om deze oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen. Er zijn veel architectonische bezienswaardigheden, gemarkeerd door de Cathédrale Notre-Dame des Doms d'Avignon, een van de 85 aangewezen nationale monumenten van Frankrijk.

Dag 2: Transfer van Avignon naar Bedoin (fietsenwinkel) of Mazan (hotel). (ca. 67 km)
Afstand ca. 67 km

Onze taxipartner brengt u naar Bédoin, waar u wordt uitgerust met uw huurfiets. Als u de tijd heeft, kunt u een tocht maken rond de fantastische Dentelles de Montmirail. U rijdt door enkele van de meest bekende wijndorpen in de Provence, te beginnen met Beaumes-de-Venise. Vanaf een schilderachtige plek aan de voet van de Dentelles de Montmirail, is dit oude dorp de thuisbasis van Muscat de Beaumes de Venise, één van 's werelds meest geprezen wijnen. Vacqueyras is de volgende, gevolgd door Gigondas en vervolgens Séguret, die zijn faam als één van 'mooiste dorpen van Frankrijk' waarmaakt. Verdeeld door de rivier de Ouvéze, heeft de onderste helft van Vaison-la-Romaine een schat aan Gallo-Romeinse ruïnes, waardoor het een van de grootste archeologische vindplaatsen van Europa is, terwijl de bovenste helft, bovenop een rotsblok, een monument is voor middeleeuwse architectuur . Voordat u Mazan bereikt, heeft u de mogelijkheid om naar het kleine dorpje Suzette (1.080 m) te rijden.

Dag 3: Mazan - Sault via de Mont Ventoux of via de Gorges de la Nesque (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Afhankelijk van uw voorkeur heeft u de mogelijkheid om de Mont Ventoux, de 'Reus van de Provence', of een meer vriendelijke route door Gorges de la Nesque te beklimmen. Met de eerste optie kunt u de Mont Ventoux beklimmen, die de lucht raakt op 1.912 meter. Deze kale piek geniet de status van all-star met renners, die sinds 1951 15 keer in de Tour de France zijn verschenen. De tweede optie, die met een kurkentrekker langs de vloer van de Gorges de la Nesque kurkt, berekent volgens onze telling 11 fotostops per mijl (14 als u de Chapelle Saint-Michel bezoekt, een kleine 12e-eeuwse kapel verscholen onder een overhangend klif). U overnacht in Sault, een klein dorpje dat zowel historisch als mooi is. Saults omliggende velden met paarse lavendel lijken op een ingelijste Monet-schilderij in 3D.

Dag 4: Sault - Fontaine-de-Vaucluse (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Met de rit van vandaag kunt u de Provence op zijn best op het platteland ervaren. U rijdt over groene, glooiende heuvels en door tijdloze dorpen omzoomd met wijngaarden en fruitboomgaarden. Het dorp Venasque, aangewezen als een van de 'mooiste dorpen van Frankrijk', benadrukt de rit. Fontaine-de- Vaucluse wordt uw thuis voor de nacht. Fontaine-de-Vaucluse ligt langs de voet van het Vaucluse-gebergte en heeft de op vier na grootste ondergrondse bron ter wereld.

Dag 5: Fontaine-de-Vaucluse - Roussillon (Standaard) of Gargas (Comfort) (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

Gordes is gelegen op een heuvel en is een van de 144 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Oude stenen gebouwen staan langs de vele smalle geplaveide steegjes en arcades, die allemaal leiden naar het Chateau de Gordes, het iconische monument van het dorp. De nabijgelegen abdij van Sénanque, onder Gordes, is ook een bezoek waard. Vanaf hier fietst u door een reeks schilderachtige bergdorpjes - Menerbes, Lacoste en Bonnieux - voordat u Roussillon bereikt, nog een van de 'mooiste dorpen van Frankrijk'.

Dag 6: Transfer naar Avignon en vertrek  

De laatste dag is aangebroken, u wordt naar Avignon gebracht voor uw vertrek.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Bergen van de Provence?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid