6-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Genève naar Lyon

Franse Alpen, Frankrijk

  • Fiets de ViaRhôna
  • Van Genève naar Lyon
  • Van de Franse Alpen naar de wijngaarden
  • Historie, cultuur en natuur
  • Dagetappes van ca. 43 tot 88 km
ViaRhôna van Genève naar Lyon
ViaRhôna van Genève naar Lyon
ViaRhôna van Genève naar Lyon
Bekijk alle fotos (3 )

Fiets de ViaRhôna!

Het "Via Rhôna"-project is een fietspad dat het meer van Léman (Genève) verbindt met de mediterrane stranden van Frankrijk. Het project is nog steeds een "werk in uitvoering", maar het is een enorme prestatie voor Frankrijk - en een ongelooflijke zegen voor de mensen die van Frankrijk houden (en natuurlijk van Frans Zwitserland). Als je droomt van la belle vie maar weinig tijd hebt, dan past onze individuele 5-daagse fietsroute perfect bij u!

Oude zeevaarders stimuleerden voor het eerst de ontwikkeling van de Rhône-vallei en brachten nieuwe ideeën naar een rustig gebied met een woeste natuurlijke schoonheid. Door de eeuwen heen groeiden sommige gemeenschappen langs de oevers snel uit - tot verfijnde steden zoals Lyon en Genève, die nog steeds massaal bezoekers trekken - terwijl anderen nooit verder kwamen dan slaperige kleine buitenposten. Tegenwoordig wordt het verkeer omgeleid naar snelwegen en spoorwegen, waardoor de oevers voor fietsers in alle rust achterblijven!
Neem voldoende tijd om de twee ongelooflijke culturele hoofdsteden te bezoeken, Lyon en Genève, en ga uw eigen weg op onze fietsreis ertussen in. De route die we zorgvuldig hebben gepland, laat u kennismaken met Pérouges, Chanaz en Seyssel, om een paar van de best bewaarde geheimen van Frankrijk te noemen! Onderweg ontdekt u talloze verborgen juweeltjes, van torenhoge forten en Romeinse ruïnes tot glinsterende meren en bloemrijke velden. U bent vrij om te stoppen waar en wanneer u maar wilt - zelfs de kleinste gehuchten langs de Rhône hebben stukjes geschiedenis, tijdloze schoonheid en een vleugje magie.

Niveau van de tour:
U fietst over goede paden en heeft op dag 3, 4 en 5 de keuze uit 2 routes, een kortere route en een lange meer uitdagende route.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Genève

Genève is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en vliegtuig. U komt aan in een gecultiveerde en kosmopolitische stad met meer dan genoeg attracties om een dag te vullen, dus u kunt inchecken bij je hotel in het hart van de stad en vervolgens op verkenning gaan. Of u nu een wandeling wilt maken door de prachtige botanische tuinen van de stad, wilt gaan winkelen voor wereldberoemde horloges, chocolaatjes en Zwitserse messen, of wilt zeilen op het sprankelende Meer van Genève, het is aan u.

Dag 2: Genève - Seyssel (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Na het ontbijt neemt u de fietsen en de routebeschrijving in ontvangst, zodat u klaar bent om te gaan rijden! Dit is de zwaarste fietsdag van de hele tour; met glooiende heuvels beklimt u de hoogste klim - maar het goede nieuws is dat je volop bergafwaarts kunt gaan (bijna 800 meter)! De route zelf slingert naar het zuidwesten, over de Zwitserse grens bij Chancy, naar het pittoreske wijngebied van Rhône-Alpes, Frankrijk, waar u de rest van uw tocht zult doorbrengen. Er zijn genoeg redenen om onderweg te stoppen: verbluffende panorama's, opvallende rotsformaties en intrigerende ruïnes, om er maar een paar te noemen. Uw hotel in Seyssel ligt direct aan de rivier en is de perfecte plek om uw fietsbenen rust te gunnen.

Dag 3: Seyssel - Champagneux (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Op een vlakker terrein voelt de rit van vandaag als een picknick vergeleken met de dag ervoor. Overweeg Chanaz - het kleine Venetië van Savoie - te verkennen of parkeer uw fietsen om de voortreffelijke lokale kazen in de Romeinse stad Belley te proberen. Als u bereid bent om wat extra kilometers aan de reis toe te voegen, kunt u ook vlak buiten de route gaan lunchen in één van de wijnmakerijen aan de oevers van Lac du Bourget. Wat u ook kiest, zorgt u ervoor dat u wat energie bespaart voor de klim naar uw hotel in Champagneux.

Dag 4: Champagneux - Pérouges   (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

De Rhône wijst u de weg door kleine dorpjes en het rustige platteland...
de navigatie kan niet eenvoudiger: u hoeft alleen maar het verkeersvrije fietspad te volgen. Vanuit Saint-Sorlin verlaat u de Via Rhona en rijdt u over secundaire wegen door het landelijke Bugey.
Uw bestemming zal snel in zicht zijn als u het middeleeuwse dorp Pérouges op de heuveltop nadert. Hier overnacht u.

Dag 5: Pérouges - Lyon (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

U verlaat het pad van de Rhône een tijdje, maar het is het zeker waard! Geniet en ontdek de eetstalletjes in Les Halles in Lyon en volg de Via Rhona rechtstreeks de stad in.
De overnachting vindt plaats in de heuvelachtige wijk La Croix Rousse.

Dag 6: Vertrek uit Lyon

Na het ontbijt vertrekt u op het tijdstip van uw keuze.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Genève naar Lyon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid