8-daagse fietsvakantie De Atlantische kust en Eilanden

Côte Atlantique, Frankrijk

  • Fiets van La Rochelle naar Royan
  • Prachtige stranden, duinen en de Atlantische Oceaan
  • Ile de Ré en Ile d'Oleron
  • Visserdorpjes, mosselen en oesters
  • Pont transbordeur de Rochefort
Domaine de Beaulieu omgeving
Velodyssee - La Rochelle - Frankrijk
la-bretonnire
Franse westkust
Domaine d'Oléron Fort Boyard
Frankrijk La Rochelle
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in La Rochelle

U reist op eigen gelelegenheid naar La Rochelle. Als u een beetje op tijd bent, heeft u nog ruim de tijd om de stad te verkennen waar u de komende 4 nachten zult verblijven.

Dag 2: Fietstocht naar Ile deRé (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Indien u een fiets heeft gehuurd, ontvangt u deze vanmorgen. Dan begint u de dag door over de indrukwekkende brug van het Ile de Ré te fietsen. U fietst verder door de mooie vissersdorpjes Rivedoux en La Flotte met hun kleurrijke markten. U volgt het fietspad om Saint Martin te bereiken, met veel mogelijkheden om onderweg te stoppen om te zwemmen. Aan het einde van de dag keert u terug naar La Rochelle.

Dag 3: Fietstocht naar Baie de Chatelaillon (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

U verlaat La Rochelle richting het zuiden over een aangenaam fietspad langs de kust. Geniet van de prachtige landschappen langs het strand van Chatelaillon. Maak een wandeling door het charmante stadscentrum met zijn kleine straatjes om daarna een duik te nemen in de Atlantische Oceaan of te relaxen op het strand. Uiteindelijk fietst u terug naar La Rochelle over kleine landwegen en via het Kasteel van Buzay.

Dag 4: Fietstocht naar Baie de l’Aiguillon (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

De Baie de l'Aiguillon ligt ten noorden van La Rochelle en vormt een sierlijke verbinding tussen continent en oceaan. Uw route, langs de witte kust, is gemakkelijk en zeer de moeite waard. De Baie de l'Aiguillon is beroemd om zijn mosselkwekerijen. U krijgt de gelegenheid om er een te bezoeken: het interessante Maison de la Myticulture. Dan gaat het weer terug naar La Rochelle.

Dag 5: La Rochelle - Rochefort (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Het is tijd om afscheid te nemen van La Rochelle en deze in te ruilen voor een andere grote stad: Rochefort. Lodewijk XIV koos Rochefort in 1666 uit voor de aanleg van een militaire werf. U rijdt weer langs de kust en ziet de voormalige gevangenis Fort Boyard en het eiland Ile d'Oléron.

Dag 6: Rochefort – Bourcefranc of Ronce les Bains (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

U verlaat Rochefort langs de rivier en steekt deze over via de beroemde brug "Transbordeur". U kunt stoppen in Marennes, het belangrijkste centrum van Frankrijk voor de oesterkweek, gelegen in een groot beschermd natuurgebied. Onderweg komt u sowieso door veel natuurgebieden die als broedplaats dienen van veel trekvogels. Vogelspotters komen dus echt aan hun trekken!
Heeft u gekozen voor de fietsvakantie standaard dan fietst u naar Ronce les Bains (ca. 35 km). De fietsvakantie comfort eindigt vandaag in Bourcefranc (ca. 41 km).

Dag 7: Bourcefranc of Ronce les Bains – Royan (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

U verlaat Bourcefranc of Ronce les Bains langs rustige fietspaden en komt uit bij een dennenbos waar u een weidt uitzicht heeft op zee. Vergeet uw zwemkleding niet! Uw rit volgt een aangenaam fietspad langs de rotskust naar Royan. Deze laatste dag staat in het teken van gevarieerde en kleurrijke landschappen.

Dag 8: Royan - La Rochelle - individuele thuisreis

Na het ontbijt volgt de transfer naar La Rochelle en is uw fietsvakantie ten einde.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie De Atlantische kust en Eilanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid