7-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Vienne naar Montélimar

Ardèche, Frankrijk

  • Fietsen langs de rivier de Rhône van Vienne naar Montélimar
  • Een fietsvakantie speciaal bedacht door en voor fietsers!
  • Bij een wijnboer proeft en geniet u van de heerlijke Hermitage wijnen
  • Breng een bezoekje aan het Valrhona-chocolademuseum
  • Struin door de karakteristieke Provençaalse straten van Montélimar
ViaRhona fietsvakantie
Viarhona meer
Brug ViaRhona fietsvakantie
Fietsen ViaRhona
ADE fietsvakantie ViaRhona
Fietsvakantie ADE ViaRhona
Bekijk alle fotos (8 )

ViaRhôna; fietsen langs de rivier de Rhône en door de wijngaarden

Met een lengte van 815 km, grotendeels langs de oevers van de Rhône, is de prachtige fietsroute ViaRhôna geschikt voor ieder niveau en staat zij garant voor een bijzondere fietservaring door schitterende landschappen. Met vergezichten op de Alpen, terrassen met wijngaarden, geurige olijfboomgaarden, Provençaalse landschappen, lieflijke uitzichten op meren, charmante dorpjes met oranje daken en glooiende lavendelvelden. De fietsroute ViaRhôna is de ideale tocht voor liefhebbers van natuur en buitenlucht en mensen die iets nieuws willen ontdekken. De tocht kan verdeeld worden in etappes voor een ontspannen tocht samen met familie of vrienden. Een mooie tocht voor liefhebbers van gastronomie, Franse wijnen, cultuur, erfgoed en natuur.

Tijdens deze prachtige fietsvakantie langs de Rhône slingert u op uw eigen ritme langs de rivier en fietst u door de brede wijngaarden van de Côte du Rhône. U start deze fietsvakantie in Les Roches de Condrieu en via onder andere Tournon sur Rhône bereikt u het eindpunt in Montélimar.

Niveau van de fietstour:
Lichte en ontspannen fietstour met minimale hoogteverschillen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomt in Les Roches de Condrieu

U start de fietsvakantie in Les Roches de Condrieu. Het hotel waar u overnacht heeft een mooi uitzicht op de Rhône.

Dag 2: Les Roches de Condrieu - Vienne - Les Roches de Condrieu (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

Vandaag fietst u door de wijngaarden van de elegante 'Côtes-Rôties', gepland in opmerkelijke terrassen op steile hellingen. In de rust van de oevers van de rivier de Rhône geniet u van het groene en zonovergoten landschap. U keert weer terug naar Les Roches de Condrieu.

Dag 3: Les Roches de Condrieu - Tournon sur Rhône (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

U fietst van Les Roches de Condrieu naar Tournon sur Rhône, een rit om het rijke erfgoed van de linker- en rechteroever van de Rhône te verkennen. Onderweg heeft u voldoende tijd om een bezoekje te brengen de Gallo-Romeinse steden. Rondom geniet u van beroemde wijngaarden. U overnacht in een 3-sterrenhotel in het centrum van Tournon.

Dag 4: Rondtour Tournon sur Rhône (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Fiets door de wijngaarden over mooie en smalle landweggetjes. Maak een stop bij een wijnmakerij en proef het wijnassortiment van de wijnboer uit de Hermitage. Eindig deze smakelijke dag tijdens een bezoek aan het chocolademuseum Valrhôna!

Dag 5: Tournon sur Rhône - Loriol (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

De majestueuze rivier brengt u naar Valence. De mediterrane geuren suggereren al de nabijheid van de Provence. Op de linkeroever (het departement van de Drôme - op de rechteroever is het de Ardèche), is de vlakte breder en passeert u een veelvoud van fruitbomen zoals; perzik, kers en abrikoos. Vanavond een overnachting in een 3-sterrenhotel met zwembad.

Dag 6: Loriol - Montélimar (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Via de rechteroever (Ardèche) komt u de Vivarais binnen en neemt een beetje hoogte boven de rivier. U ontdekt kleine dorpjes met onmiskenbare charme voordat u de Provençaalse paden van Montélimar betreedt.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Montélimar

Na het ontbijt reist u per trein en taxi terug naar Vienne. Uiteraard is het ook mogelijk om uw fietsvakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Vienne naar Montélimar?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.