9-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour

Nedersaksen, Duitsland

  • Fietsen langs de Hanzesteden van Duitsland
  • Met Bremen, Bremerhaven en Cuxhaven
  • Een fietsreis tussen de Elbe en Weser
  • Over lichte fietspaden
fietsen buitenland
9-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour
9-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour
fietsvakantie hanze-rundtour
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen langs oude Hanzesteden

Zowel de weidse hemel van het noorden als de eeuwige polsslag van de getijden begeleiden u op deze fietsvakantie tussen Elbe en Weser. Weelderige fruitbomen sieren de weg in het oude land en de Waddenzee ligt ter ontdekking voor u. Kunstenaars kwamen naar Worpswede, lieten zich door het getijdenspel en de vlucht van de wolken inspireren. Ook u zult betoverd raken door het kustlandschap. Aan het eind van uw fietsvakantie ligt het vernieuwde Bremen op u te wachten. Laat hier in de turbulentie, de fietstour op u inwerken, drink een glas wijn, uitgerust met een glimlach op uw lippen.

Niveau van de fietstour:
Licht - Alle routes zijn overwegend vlak of verlopen in lichte glooiingen. Er wordt meestal over geasfalteerde of bestraatte fietspaden gefietst. De route is zeer geschikt voor beginners en families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Bremen

Na aankomst in uw hotel in Bremen zal aan het eind van de namiddag een informatiegesprek en uitreiking van de fietsen ( indien gereserveerd) worden georganiseerd. Aansluitend gelegenheid voor een wandeling door de historische binnenstad.

Dag 2: Bremen – Elsfleth

Afstand ca. 35 km

Volg de Weserradweg richting het Noorden door Lemwerder tot Elsfleth (HunteSperrwerk).

Dag 3: Elsfleth – Bremerhaven

Afstand ca. 50 km

Via Bräke, Nordenham en verder met de Blexen veerboot fietst u naar Bremerhaven met de uitgestrekte haveninstallaties, het emigrantenhuis en het Duitse Scheepvaartmuseum.

Dag 4: Bremerhaven – Cuxhaven

Afstand ca. 55 km

Geniet van de kleurrijke en levendige indrukken op deze etappe. Over asfaltwegen en straatjes door het Land Wursten, voor ude duinenkust en de beroemde Havenstad Cuxhaven bereikt.

Dag 5: Cuxhaven – Bad Bederkesa

Afstand ca. 50 km

Met frisse, jodiumhoudende zeelucht in het gezicht, gaat u over kleine straatjes en veldwegen naar Bad Bederkesa. Na uw fietstocht zorgt de mooie Badesee voor een verfrissende duik.

Dag 6: Bad Bederkesa – Stade

Afstand ca. 40 km

Langs de Oste naar het 1000-jaar oude Stade met historisch Rathaus en burgerwoningen uit de 16e - en 17e eeuw. Ook de "mooiste" kraan van Duitsland en het oude "Baumhaus", een douanestation met slagboom, zijn een waardevol onderdeel van de binnenstad.

Dag 7: Door het “Alte Land” naar Buxtehude

Afstand ca. 40 km

Uitgebreide fietstocht door het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied van Europa. U treft zowel statige landhuizen als verzorgde boerderijen in de mooie stad Jork met de "Altländer Vakwerkhuizen " en de hoeve - het huidige Rathaus. In de Fabel- und Musenplaats Buxtehude eindigt de etappe van vandaag.

Dag 8: Buxtehude – Zeven

Afstand ca. 60 km

U beleeft veel fietsplezier op het nieuwe fietspad Hamburg - Bremen en u bereikt Zeven via Hollenstedt en Sittensen. Overnachting in Zeven, ook wel "Stadt am Walde" genoemd.

Dag 9: Zeven – Worpswede – Bremen

Afstand ca. 55 km

Veen- en geestgrond, bos en heide, duinen en weide begeleiden u naar het kunstenaarsdorp Worpswede. Van hieruit per fiets of met de Moorexpress (oude treinwagon, rijdt op zaterdag- en zondagmiddag, ca. € 14,-- incl. fiets) naar Bremen. In de namiddag individuele terugreis of begin van uw verlenging.

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour?