8-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour

Nedersaksen, Duitsland

  • Beleef de Hanzesteden langs de Noordzeekust
  • Tussen de Elberadweg en Weserradweg
  • Start- en eindpunt is Bremen
  • Voor alle niveaus geschikt
8-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour
Hanze rondtoer Worpswede
hanze rondtour bremerhaven
fietsvakantie Hanze rondtour bij Bremen
Hanze rondtour Bremen bij de Werra
noordzeekanaal
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bremen

Na aankomst in uw hotel in Bremen zal aan het eind van de namiddag een informatiegesprek en uitreiking van de fietsen ( indien gereserveerd) worden georganiseerd. Aansluitend gelegenheid voor een wandeling door de historische binnenstad.

Dag 2: Bremen – Bremerhaven (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Deze 2e dag fietst u van Bremen direct naar Bremerhaven, langs de Weser (ca. 90 km) of over de rechtstreekse weg (ca. 70 km). In Bremerhaven wachten voor u deuitgestrekte haveninstallaties, het emigrantenhuis en het Duitse Scheepvaartmuseum.

Dag 3: Bremerhaven – Cuxhaven (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Geniet van de kleurrijke en levendige indrukken op deze etappe. Over asfaltwegen en straatjes door het Land Wursten, voor ude duinenkust en de beroemde Havenstad Cuxhaven bereikt.

Dag 4: Cuxhaven – Bad Bederkesa (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Geniet van de kleurrijke en levendige indrukken op deze etappe. Over asfaltwegen en straatjes door het Land Wursten, voor ude duinenkust en de beroemde Havenstad Cuxhaven bereikt.

Dag 5: Bad Bederkesa – Stade (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Met frisse, jodiumhoudende zeelucht in het gezicht, gaat u over kleine straatjes en veldwegen naar Bad Bederkesa. Na uw fietstocht zorgt een mooie Badesee voor een verfrissend bad.

Dag 6: Door het “Alte Land” naar Buxtehude (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Langs de Oste naar het 1000-jaar oude Stade met historisch Rathaus en burgerwoningen uit de 16e - en 17e eeuw. Ook de "mooiste" kraan van Duitsland en het oude "Baumhaus", een douanestation met slagboom, zijn een waardevol onderdeel van de binnenstad.

Dag 7: Buxtehude – Zeven (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Uitgebreide fietstocht door het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied van Europa. U treft zowel statige landhuizen als verzorgde boerderijen in de mooie stad Jork met de "Altländer Vakwerkhuizen " en de hoeve - het huidige Rathaus. In de Fabel- und Musenplaats Buxtehude eindigt de etappe van vandaag.

Dag 8: Zeven – Worpswede – Bremen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U beleeft veel fietsplezier op het nieuwe fietspad Hamburg - Bremen en u bereikt Zeven via Hollenstedt en Sittensen. Veen- en geestgrond, bos en heide, duinen en weide begeleiden u naar het kunstenaarsdorp Worpswede. Van hieruit per fiets of met de Moorexpress (oude treinwagon, rijdt op zaterdag- en zondagmiddag) naar Bremen. In de namiddag individuele terugreis of begin van uw verlenging.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Hanze-Rondtour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 6.0
Dag-tot-dagprogramma: 5.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 7.0
6.0
De koffer was er altijd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Voldoet niet echt aan de verwachting. Op de hotellijst staat de stad of het dorp aangegeven, maar daar ben je niet. Dit geeft een vertekend beeld. Kilometers uit de stad van de overnachting en/of de kamer lag aan de drukke doorgaande weg. In Bremerhaven zaten we in een overslaghaven. “Fischereihafen”. Alle restaurants waren of dicht of al volgeboekt. Uiteindelijk met een Duits echtpaar pizza besteld en op de kamer mogen opeten. De afstand naar Bremerhafen centrum was te ver om naar toe te gaan. Pluspunt: de hotelkamers waren goed (daarom een 7 zie onder). De man die de koffers ophaalde van Rueckenwind was erg aardig en heeft ons onze informatie gegeven in het hotel, want er was niets. Tip: geef een plastic mapje mee, want het regent ook wel eens. Hij heeft ons de eerste dag naar een plek gebracht om te kunnen eten, want in Bremen waar wij logeerde was niets, of een half uur fietsen naar het centrum. De weg langs de kust, het Alte Land (met Stade) en Worpswede waren mooi. Het was een bijzondere ervaring om te fietsen door een gebied waar de tijd stil heeft gestaan. Aardige menen ontmoet onderweg en dat was een bijkomstig pluspunt. Dit is voor het eerst dat ik een formulier invul met mijn opmerkingen.
Lees meer