8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Dessau

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Dessau
  • Bezoek ook de porseleinstad Meissen
  • Bauhaus architectuur in Dessau
  • Grotendeels door voormalig Oost-Duitsland
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakanties elberadweg
Elbe Radweg Klassiek Dresden Loschwitz
Elbe Radweg Klassiek Moritzburg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Dresden

U komt in de historische stad Dresden aan en overnacht hier. In de namiddag ontvangt u uw huurfietsen (indien gereserveerd) en krijgt u belangrijke informatie. Benut u tevens de tijd om de prachtige stad Dresden te verkennen. Bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk Zwinger, Frauenkirche en Semperoper.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het kasteel Pillnitz en verderstroomopwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbestroming. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein.

Dag 3: Dresden - Meissen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Door het romantische Elbedal fietst u langs de wijnbergen van Saksen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May. Dan doemt Meissen op. In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinverzameling zult u ongetwijfeld bezoeken.

Dag 4: Meissen - Riesa (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Langs Elbe-oever voert de route u verder langs het Saksische Wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en voor de cultuur liefhebbers is het barokke slot Diesbar-Seusslitz met haar slotpark een aanrader. De overnachting is vandaag in de sportstad Riesa.

Dag 5: Riesa - Torgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Stroomafwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met het voormalig Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit 5 continenten moeten botanicers zeker niet overslaan. Niet veel verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U fietst vandaag in de sporen van Martin Luther. De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. In de Lutherstad Wittenberg gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis van de Reformatie. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld uit de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad van Wittenberg is liefdevol gerestaureerd en tussen de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van deze stad.

Dag 7: Wittenberg - Dessau (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het Wereldcultuurerfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl uit de 18e eeuw. Daarna lonkt Dessau lokt met de, in het midden van de jaren 20 door Walter Gropius opgerichtte, Bauhaus stroming.

Dag : Terugreis vanaf Dessau of verlenging

Vandaag is het einde van uw reis op de Elberadweg. Na het ontbijt vindt de individuele terugreis plaats. Het is mogelijk om uw reis te kunnen verlengen richting Magdeburg of Hamburg of blijf nog een paar dagen in het mooie Dessau!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Dessau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Dessau.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.7
Bezienswaardigheden: 7.7
Reisbescheiden: 5.7
8.0
Alles goe geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Mooie routes, wisselend landschappen
7.0
Interessant maar wat te snel.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De streek en de steden zijn erg interessant. Maar door de wat te grote afstanden was er weinig gelegenheid om iets te bezoeken. Ik had gehoopt op Nederlandstalige uitleg te krijgen. Alles verloopt in het Duits en na extra vragen waren er dan documenten in het Engels.
8.0
Reis vol variatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Goed verzorgde reis, leuke afwisseling van cultuur en natuur.
Lees meer