7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Wittenberg

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Wittenberg
  • Bezoek aan de porseleinstad Meissen
  • Grotendeels door voormalig Oost-Duitsland
Elbe Radweg Klassiek Moritzburg
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakanties elberadweg
Elbe Radweg Klassiek Torgau
Elbe Radweg Klassiek Dresden
Elbe Radweg Klassiek blik op Meissen
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

Aankomst in uw hotel in Dresden, startpunt van uw fietsvakantie. Natuurlijk moet u een stadswandeling maken door de historische binnenstad. Begin dan bij de oever van de Elbe. Vanuit hier ontdekt u makkelijk de wereldberoemde pareltjes zoals de Zwinger, Semperoper, Frauenkirche, Dresdner Schloss en de unieke kunstverzamelingen.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het barokke kasteel Pillnitz. Verder stroomopwaarts komt u bij de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbevallei. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein al naar gelang uw eigen wens.

Dag 3: Dresden - Meissen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

In het lieflijke Elbedal fietst u door langs het bekende wijngebied van Saksen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May. Daarna doemt al snel de beroemde porseleinstad Meissen op. In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezoeken.

Dag 4: Meissen - Riesa (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

De Elberadweg voert u verder langs het Saksische Wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit! De cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken bij het barokke Diesbar-Seusslitz Slot met haar bezienswaardige slotpark. Dagdoel is de sportstad Riesa.

Dag 5: Riesa - Torgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Deze dag brengt u stroomafwaarts naar de Elbestad Mühlberg met het voormalige Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit 5 continenten is een paradijs voor botaniker. Niet ver daarachter ligt reeds de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige ankerplaatsen in deze streek. In de Lutherstad Wittenberg gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld van de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en temidden van de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van de stad.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Wittenberg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid