10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord

10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord

Elbe, Duitsland

  • Één van de populairste fietsroutes van Duitsland
  • De Elberadweg in 8 fietsdagen
  • Van Magdeburg naar Cuxhaven
  • Zeer gevarieerd en mogelijk in beide richtingen
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
10-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
fietsvakanties elbe noord
Bekijk alle fotos (11)

De Elbe-Fietsroute is één van de populairste fietsroutes van Duitsland. Een goed ontwikkeld netwerk van wegen en makkelijk te rijden afstanden zullen elke fietser zijn hart sneller laten kloppen. Het gedeelte in het noorden van Duitsland is vrij vlak. De fietser voelt zich alsof hij zweeft over de weg en geniet van het prachtige uitzicht en de leuke kleine buurtschappen.

U komt aan in de Ottostad Magdeburg: Heeft land en mensen weten te behagen. De architecten bewezen gevoel voor design en stijl te hebben. Ze integreerden het bewijs van de menselijke architectuur in het natuurlijke landschap rond de Elbe, zodat ze perfect passen in de omgeving met een unieke natuur. Zo’n harmonie is niet vaak te zien in deze wereld. Geniet van de diversiteit van regio. De natuur en cultuur in harmonie

De etappes zijn gevarieerd en kunnen gereden worden in beide richtingen, dus ook vanuit Cuxhaven en Hamburg (vanaf 4 personen).

Dag 1: Magdeburg - Individuele heenreis

Historisch belangrijk werd de stad door het keizerlijke paleis Otto I (962 na Chr.).Hier kruizen belangrijke toeristische routes en waterwegen elkaar (De Romantische Straat).Tussen de kathedraal, het stadhuis en de Elbe wachten u een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Dag 2: Magdeburg – Tangermünde

Afstand ca. 70 km

Comfortabel fietst u het natuurgebied "Oude Elbe" in en passeert u het kasteel van Storkau. Havelberg, de "Insel- en de Domstadt in het groen", is idyllisch gelegen aan de Havelmonding. Interessant is de kathedraal in de renaissance en de barok stijl en de charmante oude binnenstad.

Dag 3: Tangermünde – Havelberg

Afstand ca. 50 km

Over rustige wegen door het land van Jerichower leidt de eerste etappe richting de kleine stad Burg, ook wel de stad van torens genoemd.De historische oude binnenstad heeft vele schilderachtige monumenten. Door romantische kleine dorpjes vervolgt zich de route. De moeite waard is een omweg naar de Romeinse abdijkerk Jerichow. Tangermünde heeft haar middeleeuwse karakter behouden tot op de dag van vandaag. Samen met het middeleeuwse kasteel ligt het op een hoogvlakte, boven de schilderachtige uiterwaarden van de Tanger-monding.

Dag 4: Havelberg - Gartow am See

Afstand ca. 65 km

De etappe gaat door het glaciale dal van de rivier de Elbe in de stad Wittenberg, met een onderscheidende panoramische torenklok en de tweede grootste in Europa. Verder in het rivierenlandschap Elbe-Brandenburg, één van de meest fascinerende van Duitsland. In Schnackenburg het bekende Grensgebiedmuseum.

Dag 5: Gartow am See – Hitzacker

Afstand ca. 60 km

Vandaag volgt u de romantische wendingen van de Elbe richting Hitzacker. De stad ligt aan de Duitse Vakwerkstraat en heeft een schilderachtige binnenstad met Noord-Duitse baksteenarchitectuur.

Dag 6: Hitzacker – Lauenburg

Afstand ca. 55 km

Enigszins heuvelachtig is de etappe naar Lauenburg. Kenmerkend voor de Elbe-stad is de oude binnenstadsilhouet omlijst door de oevers van de Elbe. Dominant is het effect van het kasteel met zijn machtige torens en de kerktoren van Maria Magdalena Kerk. De vorstentuin is oogverblindend en u heeft een prachtig uitzicht op natuurgebieden rond de Elbe.

Dag 7: Lauenburg – Hamburg

Afstand ca. 55 km

Comfortabele fietspaden langs de Elbe via Geesthacht tot aan de wereldstad Hamburg met zijn vele monumenten, grote kunst en cultuur en een unieke sfeer.

Dag 8: Hamburg – Glückstadt

Afstand ca. 60 km

De Elbe-fietsroute volgt u tot Glückstadt. Onderweg treft u in Wedel de scheepsbegroetingen: Elk schip dat aankomt of vertrekt wordt plechtig begroet met het nationale volkslied. De bijna perfect bewaard gebleven binnenstad in Glückstadt biedt veel historische huizen en adellijke hofjes.

Dag 9: Glückstadt - Cuxhaven

Afstand ca. 58 km

De veerboot bij de Elbe brengt u over de rivier. U fietst door het "Cuxland", genoemd naar de gemeente Cuxhaven, door de traditionele badplaatsen welke nog steeds veel bezoekers naar de Noordzeekust trekken. Heide en moerassen maken ook het land achter de dijken tot een belevenis.

Dag 10: Cuxhaven - terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour.Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.