8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau

Donau, Duitsland

  • Het 2e deel van de beroemde Donauradweg
  • Van Donauwörth tot Passau
  • Met prachtige dalen en historische steden
  • Licht niveau fietsroutes
Donau - Passau
Donau - Kelheim
Donau - Passau
Donau Weltenburg
Donau - Kelheim
Donau Regensburg
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Donauwörth/Wörnitzstein – Individuele heenreis

Startpunt is bij Donauwörth. Dit was één van de belangrijkste handelswegen tussen Nürnberg en Augsburg die de Donau kruist. Tot op de dag van vandaag herinneren prachtige herenhuizen aan het belang en de rijkdom van de stad.

Dag 2: Donauwörth/Wörnitzstein - Ingolstadt (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U fietst richting Neuburg, waar een wandeling door de prachtige oude binnenstad of een bezoek aan het kasteel dat boven de stad troont, zeker de moeite waard is. De bestemming van vandaag is Ingolstadt met de oude vestingwerken, waar de Beierse bierzuivelheidswet meer dan 500 jaar geleden werd uitgevaardigd.

Dag 3: Ingolstadt - Abensberg / Kelheim (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst door de Donau-Auen, grotendeels langs de rivier, naar Bad Gögging. Vanaf hier is het nog maar een paar kilometer naar Abensberg. Hier is een liefdevol gerestaureerde historische oude stad. Vergeet u, wanneer u hier bent, niet de biertuin van de Hundertwasserbrouwerij Kuchlbauer te bezoeken?

Dag 4: Abensberg - Regensburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst langs de Abens en de Donau naar het kasteel Weltenburg, waar u een heel bijzonder natuurspektakel wacht: de Donaukloof, waar de Donau zich een weg heeft gegraven door een massieve Jurarots. Vandaag vaart u per schip door de Donaukloof naar Kelheim en vandaar reist u verder naar Regensburg.

Dag 5: Regensburg - Straubing (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De Donau kronkelt door de wijde vlakte en u fietst er rustig langs. Neem een korte pauze in het walhalla, dat Koning Ludwig I heeft gebouwd, voordat u aankomt in Straubing, de belangrijjkste stad in de regio Gäuboden, de etappebestemming van vandaag. Hier vindt iedere zomer het Gäubodenfest, een populair volksfeest, plaats.

Dag 6: Straubing - Deggendorf (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Al snel bereikt u vandaag Bogen, dat bekend staat om de vondst van een beeld van de zwangere Madonna. De reis gaat verder door Pfelling en Mariaposching en uiteindelijk bereikt u de poort naar het Beierse woud: Deggendorf, waar gotiek en barok de oude stad kenmerken.

Dag 7: Deggendorf - Passau (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Onderweg komt u langs de historische plaats Vilshofen, die u misschien kent van de Aswoensdagtoespraak. Al snel bereikt u vandaag uw bestemming, de stad met de drie rivieren en de voormalige bisschoppelijke residentie van Passau. Sluit uw reis af met een wandeling door de oude stad.

Dag 8: Passau - Individuele terugreis

Einde van uw fietstour. U kunt de reis verlengen met een fietstocht langs de Oostenrijkse Donau.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid