8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau

Donau, Duitsland

  • Het 2e deel van de beroemde Donauradweg
  • Van Donauwörth tot Passau
  • Met prachtige dalen en historische steden
  • Licht niveau fietsroutes
Donau Regensburg
Donau Neuburg
Donau Weltenburg
Donau Regensburg
Donau Passau
Donau Walhalla
Bekijk alle fotos (7 )

Het tweede deel van de Donauradweg!

Fietsen op de rivier de Donau is echt een plezier. Voornamelijk vlakke routes leiden u door idyllische rivierlandschappen en pittoreske dorpjes. De ene culturele bezienswaardigheid volgt na de andere langs deze zeer goed ontwikkelde fietspaden. Traditionele dorpen met een middeleeuws karakter en baroksteden langs de Donau zorgen voor de unieke romantische sfeer van deze tour.

In het eerste deel van de fietstour kunt u fietsen vanaf de bron van de Donau in Donaueschingen richting Ulm, met haar prachtige binnenstad en de hoogste kerktoren van de wereld aan de gotische kathedraal. Het tweede deel brengt u naar Regensburg en Passau. Uw bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed van de oude stad Regensburg is zeker zo gedenkwaardig als de grootse afsluiting in de St. Stephan kathedraal, tussen de Donau, Inn en Ilz gelegen stad Passau. De Donau kent een heerlijke afwisseling voor fietsers.

Niveau van de tour:
U fietst door een vlak landschap met de Donau naast u.

Dag 1: Donauwörth/Wörnitzstein – Individuele heenreis

Startpunt is bij Donauwörth. Dit was één van de belangrijkste handelswegen tussen Nürnberg en Augsburg die de Donau kruist.

Dag 2: Donauwörth/Wörnitzstein - Ingolstadt

Afstand ca. 65 km

Bogen kreeg bekendheid in 1104 met zijn zwangere Madonna. Van Pfelling en Mariaposching tot aan de benedictijner abdij Metten. Deggendorf, de poort naar het Beierse Woud, wordt gedomineerd door gotische en barokachtige gebouwen in het peervormige deel van de oude binnenstad.

Dag 3: Ingolstadt - Kelheim

Afstand ca. 50 km

Sinds de oprichting van het klooster verbrandde Niederaltaich 13 keer. Vilshofen is beter bekend door de politieke Aswoensdagtoespraken en de drie-rivieren-stad. Bisschopsresidentie Passau kan heerlijk zijn per boot of u verkent de stad te voet.

Dag 4: Kelheim - Regensburg

Afstand ca. 35 km

Veel kastelen, zoals in Leipheim, Bertoldsheim en Rennertshofen. De mooiste renaissance kasteel staat in Neuburg. Ingolstadt, de automobiel-stad, verrast met een middeleeuwse karakter. Het automuseum mag u zeker niet missen.

Dag 5: Regensburg - Straubing

Afstand ca. 55 km

Van Neustadt fietst u door hopvelden, langs de imposante Romeinse forten en de Donaubres, met zijn smalle dal door het Frankische Jura-gebergte. Op een zandbank ligt het beroemde Benedictijns Klooster. Per schip gaat u verder naar Kehlheim.

Dag 6: Straubing - Deggendorf

Afstand ca. 40 km

De Vrijheids Hal (19de eeuw) in Kelheim met een adembenemend panoramisch uitzicht. In Regensburg bent u op het noordelijkste punt van de Donau. De stad wordt beschouwd als de best bewaard gebleven Duitse stad en staat op de UNESCO Wereld erfgoed lijst

Dag 7: Deggendorf - Passau

Afstand ca. 55 km

Uw fietstocht gaat verder langs de Donau, welke loopt in een royale meandert door de vlakten. U fietst naar de hoofdpoort van de zogenaamde Gäuboden waar de stad Straubing ligt.

Dag 8: Passau - Individuele terugreis

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, dan adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.