8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute

9-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute

Beierse Alpen, Duitsland

  • Uitdagende fietsreis door het Voor-Alpenland
  • Vanaf de Bodensee tot aan Füssen en terug
  • Inclusief kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Door een heuvelachtig landschap
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
fiets uitrusten
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
Bekijk alle fotos (9)

Voor degene die iets meer uitdaging zoeken in een fietsvakantie raden wij deze 9-daagse fietsreis door de Allgäu aan. U start vanaf de Bodensee in de rijksstad Lindau en maakt een onvergetelijke rondrit door de Allgäu. U volgt goed uitgestippelde fietsroutes door het Voor-Alpenland en u zult genieten van de lokale keuken zoals de Allgäuer Kässpatzen en Nonnenfürzle om sterk aan de volgende etappe te starten.

Laat u betoveren door de wereldberoemde kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau bij Füssen en het meer Forggensee. Een rustdag inplannen in deze streek is geen overbodige luxe.

Karakter: De fietstocht loopt grotendeels over rustige wegen en deels over onverharde fietspaden. Omdat de tocht door het heuvelachtige Voor-Alpenland gaat worden vlakke stukken afgewisseld door stukken met lichte en sterke stijgingen en afdalingen. Een goede basisconditie wordt aanbevolen.

Dag 1: Individuele aankomst in Lindau

De fietsvakantie begint in Lindau aan de Bodensee. Beleef het historische centrum van de havenstad met de vuurtoren en de Beierse leeuw.

Dag 2: Lindau - Oberstaufen

Afstand ca. 55 km

De eerste fietsdag gaat over de Bodensee-Königssee-Radweg. Deze tocht gaat langs grazige Alpenweiden met vrolijke koeien waar u zult genieten van het panoramische uitzicht op de Allgäuer Alpen.

Dag 3: Oberstaufen - Nesselwang

Afstand ca. 55 km

Door het dal van de Konstanzer Ach fietst u naar de grote Alpsee welke mooi is gelegen tussen glooiende heuvels. Neemt u hier even een verfrissende duik! Hierna fietst u langs de Grünten, die door de opvallende ligging ook als bewaker van de Allgäu bekend staat. Tevens komt u vandaag op ht hoogste punt van de fietsvakantie, op 1000 meter bij Oy-Mittelberg. Kort hierna bereikt u Nesselwang.

Dag 4: Nesselwang - Füssen - Marktoberdorf

Afstand ca. 60 km

Misschien wel de mooiste etappe van uw fietsreis... Vandaag beleeft u de sprookjesachtige wereld van de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Maar vergeet ook niet het gotische Hohe Schloss en de indrukwekkende Lechwaterval. Vanuit Füssen fietst u langs de Forrgensee en daarna richting Marktoberdorf. Dit is de fietsroute over de Dampflokrunde, de spoorlijn van de Koninklijke Beierse Staatsspoorwegen.

Dag 5: Marktoberdorf - Kempten

Afstand ca. 40 km

Vandaag ondervindt u een paar stijgingen op de route door het Kemptener Wald, maar onderweg kunt u goed uitrusten bij diverse restaurants. Kempten werd als Cambodunum door de Romeinen gesticht en behoort tot de oudste steden van Dutisland. De abdij van Kempten moet u zeker gezien hebben.

Dag 6: Kempten - Wangen im Allgäu

Afstand ca. 65 km

Vandaag doet u het Württembergse deel van de Allgäu aan. De fietsroute verloopt langs een stilgelegde spoorlijn, waardoor de stijging naar de Europese waterscheiding tussen Rijn en Donau makkelijk te fietsen is. Over de Oberschwäbische barokstraat fietst u verder naar Wangen.

Dag 7: Wangen im Allgäu - Lindau

Afstand ca. 45 km

Halverege de laatste dagetappe belandt u in één van de belangrijkst hopteeltgebieden in Duitsland. Kort hierna veranderd het landschap in appelbomen en fruitplantages. In Kressbronn komt u aan bij de Bodensee, waarvan u de oever volgt tot aan eilandstad Lindau.

Dag 8: Terugreis vanaf Lindau

Na het ontbijt is het einde van ue fietsvakantie. U kunt ook verlengen in Lindau.