8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse

8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse

Beierse Alpen, Duitsland

  • Fietsreis in de sferen van de Romantische Strasse
  • Start- en eindpunt in de Rijksstad Augsburg
  • Met kasteel Neuschwanstein
  • Af en toe stijgingen maar meestal vlak
Door onze gasten
beoordeeld met een:
5

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
Bekijk alle fotos (2)

Bij het gebied van de Beierse meren, het Oberbeierse Alpenvoorland, daar denken veel fietsers aan de weilanden en meren, aan de tradities en Lederhosen, aan het bier en de leverknoedels. En u zult niet teleurgesteld worden! Prachtige landschappen en koebellen, uitgestrekte grasvelden en romantische bergweides, barokke kerken en diepblauwe meren - alles wat u kunt verwachten van deze fietsvakantie. De Rijksstad Augsburg, het Rococo, Koning Ludwig’s kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de sporen van de Romeinen laten u langs de ‘Via Claudia Augusta’ in lang vervlogen tijden onderdompelen. 

Karakter van de fietsvakantie: Zeer veel fietspaden en verkeersarme zijstraten. Bij de eerste etappes zijn enkele behoorlijke stijgingen te overbruggen waar enige ervaring vereist is. Overwegend geasfalterde fietspaden, soms over onverharde paden. Bij Füssen langs het meer doorgaand vlak tot aan Augsburg. U kunt deze fietsvakantie starten op zaterdag en zondag.

Dag 1: Augsburg - Individuele heenreis

De oude Rijksstad telt als één van de oudste steden in Duitsland. Volg hier het spoor van de Romeinen op de vandaag nog bestaande Via Claudia Augusta, het bezoek aan de historische oude binnenstad met de Augsburg kathedraal, de middeleeuwse stadsmuren en het prachtige stadhuis.

Dag 2: Augsburg - Wörthsee

Afstand: 65 km

Door uitgestrekte weiden en oude, Beierse plaatsen begint de eerste fietsetappe bij de Ammersee. Bij de oevers van het meer nodigen de gezellige café's met zonnige terrassen en schaduwrijke tuinen u uit. U reist verder langs de Wörthsee.

Dag 3: Wörthsee - Murnau

Afstand: 60 km

Direct langs de Wörthsee, Pilsensee en vervolgens het klooster Andechs. Door Pfaffenwinkel voorbij aan de oeroude Beierse plaatsen - de monniken gaven de 12 omliggende kloosters het huidige uiterlijk. Zwemmogelijkheden zijn er naast de Ammersee ook met de Staffelsee en Riegsee in Murnau.

Dag 4: Murnau - Füssen / Schwangau

Afstand: 60 km

Prachtig weidelandschap en bergweides begeleiden u op weg naar Füssen / Schwangau. Onderweg wacht u de wereldberoemde Wieskirche, in de stijl van de Beierse Rococo, welke u kunt bezoeken.

Dag 5: Füssen / Schwangau - Schongau

Afstand: 50 km

Hohenschwangau en Neuschwanstein, de sprookjesachtige kastelen van koning Ludwig, en bij het bergstation van de Tegelberg gelegen Romeinse thermen kunnen worden bezichtigd. U fietst langs Steingaden en Peiting en de Via Claudia Augusta vol van indrukwekkende momenten tot aan Schongau.

Dag 6: Schongau - Landsberg / Lech

Afstand: 35 km

Schongau, de voormalige Beierse grensvesting met wenteltrappen in de stadsmuren, is het bewijs van een indrukwekkend verleden. Het prachtige uitzicht over de Lech-vallei is veel belovend. De oudstad (Romeinse basiliek), Hochenfurch, Epfach (de Romeinse Abodiacum, Romeins museum) en Vilgertshofen (barokke bedevaartskerk) zijn bezienswaardigheden voordat Landsberg wordt bereikt.

Dag 7: Landsberg / Lech - Augsburg

Afstand: 45 km

De middeleeuwse stad Landsberg / Lech, omgeven door een romantische rivierbedding genaamd Flusses, het historische stadhuis en de gotische Bayerntor zijn de toeristische plekken. Over Kaufering am Lech naar Königsbrunn (op 11 km van het best bewaarde deel van de Via Claudia), in de oude Beierse hertogstad Friedberg en verder naar de Rijksstad Augsburg met de beroemde Fuggerei van 1516.

Dag 8: Augsburg - terugreis of verlenging

Het einde van uw fietstour. U kunt ook verlengen in het romantische Augsburg om de stad verder te ontdekken. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 5.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.5
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 1.5
5.0
Matige organisatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
De tocht was door Euro-bike zeer matig voorbereid en georganiseerd. 1. De Eurobike persoon was niet tijdig op de afgesproken plek in hotel van vertrek. Wellicht niet te vermijden door file maar wij kregen geen reispakket. 2.Bij reispakket in hotel 2 ontbrak de inhoud; geen route beschrijving, geen kaartje(balpen en 3 stadsplattegronden. 3.Route stickers slecht geplakt, onduidelijk, soms afwezig soms overplakt.(kostte vele kilometers extra!!!)Heb er foto's van. Kleurverschil blauw en groen onzichtbaar door zon verkleurd en we wisten niet welke te volgen, overigens. 4, Koffers prima op tijd in volgende hotel. Het viel ons tegen tov vorige trip bij Eurobike.
5.0
Afzien
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
De vakantie was de eerste dagen afzien zware fiets dagen De laatste dagen was het gemakkelijker Mooie hotels en mindere hotels Een paar overnachtingen in uitgestoven dorpjes Ook overnachtingen in mooie dorpen