8-daagse fietsvakantie Seeland

Seeland, Denemarken

  • Bezoek Kopenhagen
  • Ontdek de Deense natuur
  • Fiets langs fjorden en mooie kusten
  • Start- en eindpunt in Køge
  • Leer meer over de Vikingen!
Kopenhagen Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsen in Denemarken

Tijdens deze mooie fietsvakantie op het Deense Seeland leert u meer over de geschiedenis van Denemarken en fietst u door de mooie natuur van het eiland. De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen is gelegen op dit grootste eiland van het land.
U fietsvakantie begint in Køge een mooie middeleeuwse stad in op Seeland, vanuit hier fietst u door het groene Zuid-Seeland naar de westkust van het eiland. En fietst u langs de kust naar boven langs de Grote Belt, aan de overkant ziet u dan het eiland Funen. Tijdens de tweede helft van uw fietsvakantie doorkruist u Seeland weer om via Roskilde in Kopenhagen te komen. Onderweg kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de Vikingen in Denemarken. In kopen hagen kunt u vele leuke dingen ondernemen, verken deze stad en bezoek bijvoorbeeld het 19-eeuwse pretpark Tivoli. Vanaf Kopenhagen fietst u langs de kust en mooie stranden terug naar Køge.

Karakter van de tour:
U fiets door een vlak tot licht heuvelachtig landschap.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Køge

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Køge. Maak een wandeling door de stad en bewonder de middeleeuwse marktpleinen en het oudste stadshuis van Denemarken. Ook de mooie witte zandstranden zijn een aanrader!

Dag 2: Køge - Næstved (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Na het ontbijt begint u aan de eerste fietstocht van uw fietsvakantie in Denemarken. U doorkruist het eiland naar Næstved aan de westkust van Seeland. Næstveld is één van de oudste steden van het land. Onderweg kunt nog een bezoek brengen aan kasteel Gavnø en haar kasteelpark met vele bloembollen, mooie rozentuinen en zeldzame planten en bomen.

Dag 3: Næstved - Søro / Ringsted (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag gaat uw fietsvakantie op Seeland verder naar het noordwesten van het land richting de Grote Belt. Onderweg heeft u een prachtig landschap om u heen, stranden, duinen en vissersdorpjes. Neem de tijd voor een pauze in Kærebæksminde, een vissersdorp met gezellige restaurants en cafés. Daarna gaat het verder landinwaarts naar uw overnachtingsadres in Sorø of Ringsted

Dag 4: Sorø/Ringsted - Roskilde (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag staan fjorden en een mooie kustlijn op het programma, van het van Iselfjord fiets u naar het Roskildefjord om vervolgens naar de stad Roskilde te fietsen. De kathedraal van Roskilde is de begraafplaats van vele Deense koningen en koninginnen. In de voetsporen van de Vikingen kunt u vanuit de haven door het fjord varen met de replica's van de oude Vikingschepen.

Dag 5: Roskilde - Kopenhagen (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Van Roskilde fietst u naar hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Omdat de stad niet heel groot is maar er wel veel te ontdekken is kunt u alles met de fiets of met het openbaar vervoer bereiken. Vannacht overnacht u ook in Kopenhagen.

Dag 6: Rustdag Kopenhagen

Vandaag heeft u alle tijd om de prachtige stad Kopenhagen te ontdekken. De stad is perfect voor een fietstochtje, in Kopenhagen vindt u namelijk vele goede fietspaden en is de fiets vervoersmiddel nr. 1. Uiteraard is het ook mogelijk om het openbaar vervoer of te voet de stad te ontdekken. Zo kunt u een een bezoekje brengen aan het Park Tivoli of de kleine Zeemeermin bewonderen.

Dag 7: Kopenhagen - Køge (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste etappe van uw fietsvakantie in Denemarken. U fietst zuidwaarts langs de stranden van Kopenhagen terug naar het stadje Køge. Heeft u fietsen gehuurd? Dan kunt u deze bij de incheck in het hotel weer inleveren.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt gaat uw reis naar huis op eigen gelegenheid plaats. Op verzoek boeken wij graag extra nachten in Køge.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Seeland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Seeland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Top vakantie voor fietsliefhebbers
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Aangenaam fietsen, stopplaatsen waren goed uitgekozen. Reisgids was soms slecht vertaald met meerdere supplementaire kilometers tot gevolg. Goede hotels met verzorgd ontbijt.
Lees meer