8-daagse fietsvakantie Seeland

Seeland, Denemarken

  • Bezoek Kopenhagen
  • Ontdek de Deense natuur
  • Fiets langs fjorden en mooie kusten
  • Start- en eindpunt in Køge
  • Leer meer over de Vikingen!
Kopenhagen Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Denemarken
Bekijk alle fotos (5 )

Fietsen in Denemarken

Tijdens deze mooie fietsvakantie op het Deense Seeland leert u meer over de geschiedenis van Denemarken en fietst u door de mooie natuur van het eiland. De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen is gelegen op dit grootste eiland van het land.
U fietsvakantie begint in Køge een mooie middeleeuwse stad in op Seeland, vanuit hier fietst u door het groene Zuid-Seeland naar de westkust van het eiland. En fietst u langs de kust naar boven langs de Grote Belt, aan de overkant ziet u dan het eiland Funen. Tijdens de tweede helft van uw fietsvakantie doorkruist u Seeland weer om via Roskilde in Kopenhagen te komen. Onderweg kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de Vikingen in Denemarken. In kopen hagen kunt u vele leuke dingen ondernemen, verken deze stad en bezoek bijvoorbeeld het 19-eeuwse pretpark Tivoli. Vanaf Kopenhagen fietst u langs de kust en mooie stranden terug naar Køge.

Karakter van de tour:
U fiets door een vlak tot licht heuvelachtig landschap.

Dag 1: Aankomst in Køge

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Køge. Maak een wandeling door de stad en bewonder de middeleeuwse marktpleinen en het oudste stadshuis van Denemarken. Ook de mooie witte zandstranden zijn een aanrader!

Dag 2: Køge - Næstved

Afstand ca. 61 km

Na het ontbijt begint u aan de eerste fietstocht van uw fietsvakantie in Denemarken. U doorkruist het eiland naar Næstved aan de westkust van Seeland. Næstveld is één van de oudste steden van het land. Onderweg kunt nog een bezoek brengen aan kasteel Gavnø en haar kasteelpark met vele bloembollen, mooie rozentuinen en zeldzame planten en bomen.

Dag 3: Næstved - Korsør

Afstand ca. 65 km

Vandaag gaat uw fietsvakantie op Seeland verder naar het noordwesten van het land richting de Grote Belt. Onderweg heeft u een prachtig landschap om u heen, stranden, duinen en vissersdorpjes. Neem de tijd voor een pauze in Kærebæksminde, een vissersdorp met gezellige restaurants en cafés. Hierna fietst u door richting Korsør, de overnachtingsplaats van vanavond.

Dag 4: Korsør- Sorø/Ringsted

Afstand ca. 55 km

Vanuit Korsør volgt u de route richting Slagelse en Vikingendorp Trelleborg. Trelleborg is een van de mooiste replica's van de Vikingtijd in Denemarken. De machtige Ringburg (10e eeuw) kan worden bezocht. Hierna fietst u door naar Ringsted. Zowel de kerk met vijf torens als de oude stad met de scheve huizen zijn goed bewaard gebleven.

Dag 5: Sorø/Ringsted - Roskilde

Afstand ca. 50 km

Vandaag staan fjorden en een mooie kustlijn op het programma, van het van Iselfjord fiets u naar het Roskildefjord om vervolgens naar de stad Roskilde te fietsen. De kathedraal van Roskilde is de begraafplaats van vele Deense koningen en koninginnen. In de voetsporen van de Vikingen kunt u vanuit de haven door het fjord varen met de replica's van de oude Vikingschepen.

Dag 6: Roskilde - Kopenhagen

Afstand ca. 44 km

Van Roskilde fietst u naar hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Omdat de stad niet heel groot is maar er wel veel te ontdekken is kunt u alles met de fiets of met het openbaar vervoer bereiken. Vannacht overnacht u ook in Kopenhagen.

Dag 7: Kopenhagen - Køge

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste etappe van uw fietsvakantie in Denemarken. U fietst zuidwaarts langs de stranden van Kopenhagen terug naar het stadje Køge. Heeft u fietsen gehuurd? Dan kunt u deze bij de incheck in het hotel weer inleveren.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt gaat uw reis naar huis op eigen gelegenheid plaats. Op verzoek boeken wij graag extra nachten in Køge.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Seeland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.