8-daagse fietsvakantie Seeland

Seeland, Denemarken

  • Bezoek Kopenhagen
  • Ontdek de Deense natuur
  • Fiets langs fjorden en mooie kusten
  • Start- en eindpunt in Køge
  • Leer meer over de Vikingen!
Kopenhagen Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Kopenhagen Denemarken
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsen in Denemarken

Tijdens deze mooie fietsvakantie op het Deense Seeland leert u meer over de geschiedenis van Denemarken en fietst u door de mooie natuur van het eiland. De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen is gelegen op dit grootste eiland van het land.
Uw fietsvakantie begint in Køge, een mooie middeleeuwse stad in op Seeland. Vanuit hier fietst u door het groene Zuid-Seeland naar de westkust van het eiland. En fietst u langs de kust naar boven langs de Grote Belt, aan de overkant ziet u dan het eiland Funen. Tijdens de tweede helft van uw fietsvakantie doorkruist u Seeland weer om via Roskilde in Kopenhagen te komen. Onderweg kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de Vikingen in Denemarken. In Kopenhagen kunt u vele leuke dingen ondernemen, verken deze stad en bezoek bijvoorbeeld het 19-eeuwse pretpark Tivoli. Vanaf Kopenhagen fietst u langs de kust en mooie stranden terug naar Køge.

Karakter van de tour:
U fietst door een vlak tot licht heuvelachtig landschap.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Køge

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Køge. Maak een wandeling door de stad en bewonder de middeleeuwse marktpleinen en het oudste stadshuis van Denemarken. Ook de mooie witte zandstranden zijn een aanrader!

Dag 2: Køge - Næstved (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Na het ontbijt begint u aan de eerste fietstocht van uw fietsvakantie in Denemarken. U doorkruist het eiland naar Næstved aan de westkust van Seeland. Næstveld is één van de oudste steden van het land. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan kasteel Gavnø en haar kasteelpark met vele bloembollen, mooie rozentuinen en zeldzame planten en bomen.

Dag 3: Næstved - Søro / Ringsted (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag gaat uw fietsvakantie op Seeland verder naar het noordwesten van het land richting de Grote Belt. Onderweg heeft u een prachtig landschap om u heen, stranden, duinen en vissersdorpjes. Neem de tijd voor een pauze in Kærebæksminde, een vissersdorp met gezellige restaurants en cafés. Daarna gaat het verder landinwaarts naar uw overnachtingsadres in Sorø of Ringsted

Dag 4: Sorø/Ringsted - Roskilde (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag staan fjorden en een mooie kustlijn op het programma, van het van Iselfjord fietst u naar het Roskildefjord om vervolgens naar de stad Roskilde te fietsen. De kathedraal van Roskilde is de begraafplaats van vele Deense koningen en koninginnen. In de voetsporen van de Vikingen kunt u vanuit de haven door het fjord varen met de replica's van de oude Vikingschepen.

Dag 5: Roskilde - Kopenhagen (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Van Roskilde fietst u naar hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Omdat de stad niet heel groot is, maar er wel veel te ontdekken is, kunt u alles met de fiets of met het openbaar vervoer bereiken. Vannacht overnacht u ook in Kopenhagen.

Dag 6: Rustdag Kopenhagen

Vandaag heeft u alle tijd om de prachtige stad Kopenhagen te ontdekken. De stad is perfect voor een fietstochtje, in Kopenhagen vindt u namelijk vele goede fietspaden en is de fiets vervoersmiddel nr. 1. Uiteraard is het ook mogelijk om het openbaar vervoer of te voet de stad te ontdekken. Zo kunt u een een bezoekje brengen aan het Park Tivoli of de kleine Zeemeermin bewonderen.

Dag 7: Kopenhagen - Køge (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste etappe van uw fietsvakantie in Denemarken. U fietst zuidwaarts langs de stranden van Kopenhagen terug naar het stadje Køge. Heeft u fietsen gehuurd? Dan kunt u deze bij de incheck in het hotel weer inleveren.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt gaat uw reis naar huis op eigen gelegenheid plaats. Op verzoek boeken wij graag extra nachten in Køge.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Seeland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Seeland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 6.7
Reisbescheiden: 8.4
8.0
Fietsvakantie Seeland
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Zowel de hotels als de bagage service was goed. Routes helder en duidelijk, vooral gewerkt met met gpx routes en de Garmin. De ontvangst erg wisselend. Dag tot dag programma mager, je moet zelf wat leuke dingen opzoeken. Enkele hotels hadden s’avonds geen reserverings mogelijkheden voor het restaurant meer, voor fietsers kan dit lastig zijn. Ook zijn we niet gewend aan de zeer beperkte menukaart voor het diner. De faciliteiten voor de fiets bij de hotels zijn beter geworden, maar nog steeds niet erg goed. In Sorö bv, slechts enkele standaards zonder overkapping. Wel werd toegestaan de fietsen op de kamer te plaatsen. Dat viel niet mee in de lift. In Roskilde was de fietsenstalling niet afgesloten en overvol. In Kopenhagen fietsrekken waar de huidige dikke banden Ebikes niet in passen. In Köge was het goed. De fietsfaciliteiten moeten echt beter.
10
perfecte vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
wij kunnen terugkijken op een perfecte vakantie, hotels waren stuk voor stuk uitstekend, de Comwell keten is erg goed, en ook het enige hotel wat daar niet bij aangesloten was (Kirstine) in Naestved was erg goed, daar kregen we zelfs een flesje water en een appel mee voor onderweg. goede bedden, uitgebreid ontbijt, niks op aan te merken, Denemarken is een mooi vakantieland, heuvelachtig, met een gewone fiets voor ons niet te doen, de route is erg mooi, fietsen over paden en wegen met weinig autoverkeer, je waande je soms alleen op de wereld, mooie natuur, bij aankomst in het hotel stond de bagage alweer klaar. de dorpjes waar je doorheen kwam waren klein en er was weinig mogelijk voor koffie of iets anders te kopen maar dat stond al aangemeld in het routeboekje, wij namen een thermoskan met heet water mee om ons onderweg zelf van koffie te voorzien en dat ging uitstekend. routeboekje was in het Nederlands en dat hebben wij als erg prettig ervaren, wij zijn niets dan lof over onze vakantie en gaan zeker weer een vakantie bij jullie uitzoeken en boeken!
9.0
Prima geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De combinatie van fietsen door Seeland en 2 dagen vertoeven in Kopenhagen is ons erg goed bevallen. We hebben genoten van de luxe in de hotels, Kopenhagen voorop! De uitstekende ontbijten hielpen ons goed op weg. Mooie reis gehad, we kijken er met veel plezier op terug.
Lees meer
9.0
Luxe ontbijten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Mooie fietstochten, grotendeels over rustige wegen Prima hotels met zeer uitgebreide en gevarieerde ontbijtmogelijkheden. Enkele details zouden beter kunnen: informeer deelnemers dat ze vroeg genoeg moeten reserveren als ze graag in hotel willen eten. En geef aan waar bakkers en supermarkten zitten. Zorg dat alle hotels op de kaart staan.
8.0
Perfect georganiseerd
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De vakantie was ontspannen en goed georganiseerd. De hotels waren prima.
9.0
Goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Onze fietsreis naar Denemarken was echt leuk. Mooie routes, prima overnachtingsplekken en de bagage keurig bezorgd. Alleen de kamer in het hotel in Soro was echt te klein. Er was onvoldoende ruimte om de koffer geopend in de kamer te hebben en het advies was om de ramen gesloten te houden i.v.m. insecten en dan was de kamer echt vreselijk benauwd. De aangegeven hoogtemeters van de trajecten klopten niet. Het was in de praktijk standaard dubbel zoveel als aangegeven.
Lees meer
7.0
prima geregeld, fietstochten zelf zie opmerkingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
prima spijtig dat er weinig tot niets beschreven staat over de bezienswaardigheden die je (bijna, of via een kleine omweg) tegenkomt onderweg! Je picknick meenemen is noodzakelijk - je komt nergens iets tegen - dit moet ook duidelijker vermeld worden. Best ook dat dit in de hotels afgesproken wordt. De route downloaden is een must - via het boekje sta je veel stil bij kruispunten en soms is de beschrijving onduidelijk. Via gpx kan je vlot rijden.
9.0
Top vakantie voor fietsliefhebbers
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Aangenaam fietsen, stopplaatsen waren goed uitgekozen. Reisgids was soms slecht vertaald met meerdere supplementaire kilometers tot gevolg. Goede hotels met verzorgd ontbijt.
Lees meer