Fietsvakanties in Denemarken

Denemarken is gezegend met een mild klimaat vanwege de bijzondere ligging tussen de Noordzee en de Oostzee. Daarnaast wordt het bijna vlakke land blootgesteld aan weinig regen in vergelijking met veel andere landen in Centraal-Europa. Dit samen met gematigde temperaturen van rond de 15-25 graden van de lente tot de herfst maken het land perfect voor een actieve fietsvakantie. Bovendien biedt het vlakke terrein perfecte omstandigheden voor een ontspannen fietstocht tussen de grote steden: de hoogste berg op het land is slechts 170 m. Dus als u liever op vlakke etappes fietst, is een fietsvakantie in Denemarken van harte aanbevolen!

Gaat u op verkenning op het eiland Seeland of kiest u voor een fietsvakantie langs de Deense Oostzee?

Odense - Funen - Denemarken
Sonderborg - Funen - Denemarken
Ribe-cathedral-square
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie in Denemarken

Denemarken is perfect voor de fietsliefhebbers, de fiets is tenslotte HET perfecte voertuig om het kleine, vlakke land te verkennen. Ondanks dat Denemarken zo vlak is, kunt u zich verheugen op een grote afwisseling qua landschap - uitgestrekte velden, natuurlijke bossen, kleine havensteden en pittoreske kusten maken uw dagelijkse fietstochten tot een belevenis! Bovendien is de zee nooit ver weg. Of u nu naar de Noordzee of de Oostzee reist, Denemarken zal u ook inspireren!

Kopenhagen
Zeg Kopenhagen dan zegt u fietsen. Dat merkt u als bezoeker meteen. Een goed ontwikkeld netwerk aan fietspaden en vlakke routes maken de fiets tot het perfecte vervoermiddel. Snel, duurzaam en het zoeken naar een parkeerplaats (inclusief dure tarieven) is niet meer nodig. Kopenhagen is dan ook meerdere keren uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. Niet alleen in het centrum maar ook in de omgeving zijn er veel leuke bezienswaardigheden en hoogtepunten. Parken, stranden, musea, kastelen en pittoreske stadjes kunnen stressvrij worden verkend.

Jutland
Puur natuur en cultuur wachten u op in Jutland! De focus ligt natuurlijk op Århus, de culturele hoofdstad van Europa in 2017. Met bijna 300.000 inwoners is het de op één na grootste stad van Denemarken. Bezoek het openluchtmuseum, het stadhuis of de 60 m hoge klokkentoren. Ook de kathedraal is de moeite waard. En als u er toch bent, moet u ook eens een kijkje nemen op het Deense "groene" eiland Samsø. Behalve om de biologische landbouw en een geweldig microklimaat staat het ook bekend om zijn ongerepte zandstranden en kleine, pittoreske dorpjes. En wist u dat ze hier ook wijn verbouwen?!

Seeland
Heerlijke fietsroutes langs de zogenaamde "Deense Rivièra" lopen over fiets- en grindpaden en kleine zijstraten naar indrukwekkende kastelen en interessante culturele bezienswaardigheden. Ontdek kleine, mooie kustplaatsen zoals Helsingör, Hilleröd of Roskilde en verheug u op een actieve fietsvakantie in de ongerepte natuur, buitengewone cultuurhistorie en koninklijke flair.

Voor welk deel van Denemarken u ook kiest, ADE regelt het voor u, of u nu overnacht in klassieke stadshotels, heerlijke strandhotels of familiehotels. En natuurlijk altijd met ontbijt en bagagevervoer.

Dus ook voor uw individuele fietsvakantie in Denemarken bent u bij ADE “Actief door Europa” aan het juiste adres.