5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen

Seeland, Denemarken

  • Kopenhagen, Roskilde en Helsingör
  • Deense koningen, Vikingen en Hamlet
  • Standplaats in Kopenhagen
  • Vele extra's inclusief
  • Natuur, kunst en cultuur, design
Kopenhaben nyhavn@world_mappers
kronborg-castle- ©Daniel Overbeck_VisitNordsj
Kopenhagen - gonzo-cafe-noerrebro_©Kim Wyon
Kopenhagen - Kings-Garden- © Kim Wyon
Roskilde-Cathedral - © Peter Søllner
Kopenhagen kanalen © Kim Wyon
Bekijk alle fotos (9 )

Fiets vanuit Kopenhagen naar Roskilde en Helsingör

Machtige kastelen, moderne architectuur en grote kunst liggen dicht bij elkaar in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Tegelijkertijd ontbreekt de drukte die bekend is van andere grote steden. Deense koningen, Vikingen, Hamlet en het betoverende Kopenhagen worden verenigd in deze heerlijke fietsvakantie. De route neemt u niet alleen mee door het charmante Kopenhagen maar ook naar de mooiste steden en plaatsen in Seeland. Roskilde en Elsinore met kasteel Kronberg zijn slechts twee voorbeelden. Deze fietsvakantie brengt volop afwisseling en belooft pure ontspanning!

Karakter van de tour:
Eenvoudig voor een ieder te fietsen over goede bewegwijzerde fietspaden en grotendeels zeer vlak.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Kopenhagen

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Kopenhagen. Kopenhagen wordt beschouwd als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Eeuwen geschiedenis en modern design zijn prachtig verweven. De stad heeft veel te bieden en daarom bevelen wij u zeker aan deze fietsvakantie met een paar extra nachten in deze heerlijke stad te verlengen.

Dag 2: Kopenhagen – Køge - Kopenhagen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag gaat de route richting zuiden. U fietst naar Køge over mooie paden, veelal langs de baai. de middeleeuwse stad heeft het grootste marktplein van de regio. In Kirkestraede staat het oudste vakwerkhuis van Denemarken, gebouwd in 1527. Geniet van uw verblijf hier. De stad straalt veel flair uit en wordt vaak gebruikt als achtergrond voor films. U kunt comfortabel (op eigen gelegenheid) met de trein terugkeren. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 3: Kopenhagen – Roskilde – Kopenhagen (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Uw fietstocht naar Roskilde voert gedeeltelijk langs de baai en door het binnenland. Op volledig autovrije fietspaden komt u bij het historische Roskilde, waarvan de kathedraal al van verre zichtbaar is en sinds 1995 als UNESCO-werelderfgoed is erkend. De sarcofagen en graven waarin 38 Deense koningen en koninginnen hun laatste rustplaats hebben gevonden, maken van de kerk iets bijzonders. Via een uitgebreid netwerk aan fietspaden keert u terug naar Kopenhagen. Als alternatief kunt u gemakkelijk de trein nemen (in uw eigen richting). Overnachting in Kopenhagen.

Dag 4: Kopenhagen – Helsingör - Kopenhagen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het eerste gedeelte van deze fietsetappe gaat noordwaarts. U fietst door het voormalige jachtgebied van de Deense Koningen in Dyrehaven in Klampenborg. Idyllische landschappen en bossen zullen u begeleiden alvorens de route u terug brengt naar de kust. Volg de route naar Helsingör. Interessant is hier het kasteel Kronborg. Maar de oude havenstad heeft meer te bieden. Neem voldoende tijd om deze stad te leren kennen voordat u comfortabel met de trein terugkeert naar Kopenhagen (op eigen gelegenheid). Overnachting in Kopenhagen.

Dag 5: Kopenhagen – thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. Indien gewenst kunt u nog verlengingsnachten toevoegen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
alles ok
Op vakantie in Juni 2022
heerlijk, wel vrij zware fietsen
Lees meer