6-daagse fietsvakantie Vlaanderen

Vlaanderen, België

  • Geniet van het bourgondische leven
  • Met de historische binnenstad van Brugge
  • Ontspannen fietsen in Vlaanderen
  • Proost met een Belgisch speciaal biertje
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
Knokke kustlijn Belgie
Knokke Belgie
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
Bekijk alle fotos (10 )

Vlaanderen en de kust!

In het noordelijke deel van België, waar Nederlands de officiële taal is, is het ideaal fietsen. Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een fijne fietsvakantie. Een bezoek aan Brouwerij Rodenbach in Roeselare is een ware belevenis, ze produceren een roodkleurig bier van gemengde gisting wat rijpt in grote eikenhouten vaten. Fruitig en verfrissend! U fietst voor een groot gedeelte door een streek getekend door oorlog, de kerkhoven en loopgraven zijn nog zichtbaar. In Brugge kunt u zich heerlijk ontspannen in de historische binnenstad en genieten van het bourgondische leven. Prachtige gevels, oude straatjes, sfeervolle pleinen voeren u terug in oude tijden. Ondertussen genietend van een stukje chocola of een heerlijk biertje!

Dag 1: Individuele aankomst in Roeselare

In Roeselare ligt het Wielermuseum en de stad wordt gezien als de poort van het Vlaamse wielerleven. Roeselare ligt centraal en vandaar uit is het heerlijk fietsen, heuvelland, de Leiestreek of het Brugse Ommeland; alles ligt in fietsbereik.

Dag 2: Roeselare – Ieper

Afstand ca. 40 km

De streek waar u door fietst is getekend door oorlog en geweld, te zien aan de kerkhoven en loopgraven onderweg. In het middeleeuwse Ieper flaneert u langs de majestueuze Lakenhallen, de indrukwekkende Sint-Maartenskathedraal, het romantische Lapidarium, het Vleeshuis, de Oude Vismarkt, de Sint-Pieterskerk en het Steen.

Dag 3: Ieper – Diksmuide

Afstand ca. 58 km

U fietst richting het noorden naar Diksmuide, deze stad aan de IJzerstroom heeft het zwaar te verduren gehad in de Eerste Wereldoorlog. Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren aan de gruwel van de hiervan. Veel pittoreske hoekjes zijn te ontdekken evenals het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de stadsvaart.

Dag 4: Diksmuide – Brugge

Afstand ca. 57 km

Ontdek het bourgondische leven in Brugge! De middeleeuwse stad heeft veel te bieden, de historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels. Brugge staat bekend als chocoladestad en natuurlijk mag een Belgisch biertje niet ontbreken!

Dag 5: Rondrit Knokke

Afstand ca. 59 km

Een van de bekendste badplaatsen in West-Vlaanderen is Knokke, gelegen aan de grens met Nederland. Knokke heeft de allures van een stad maar omgeven door prachtige natuur. Trendy shoppen of gewoon lekker flaneren langs de vele kunstgalerijen, het kan allemaal. De overnachting is in Brugge.

Dag 6: Brugge – Roeselare

Afstand ca. 56 km

Door de Leiestreek met levendige stadjes en een afwisselend landschap fietst u terug naar het beginpunt, Roeselare. Dit is het einde van uw vakantie of u boekt eventueel een extra nacht.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Vlaanderen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Vlaanderen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 8.1
Hotels: 8.6
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.1
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.9
9.0
Prima verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2022
Heerlijke relaxte fietsvakantie
9.0
goed verzorgd en prima hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
heel informatief met een goed reisboekje. Eerste dag mooie afwisseling fietsen en informatie 1e wereldoorlog op weg naar Ieper. Omgeving verdere dagen iets eentoniger.
9.0
Top geregeld!
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2022
Heerlijke vakantie, mooie hotels op mooie locaties! Bagage steeds keurig naar het volgende hotel gebracht. Fijn dat we konden navigeren via GPX bestanden. We hebben gebruik gemaakt van Komoot. Tip; gravelpaden zijn niet geschikt voor sommige racefietsen. Een andere optie on de route zou dan handig zijn.
Lees meer
9.0
alles goed geregeld en perfect in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Heel mooie vakantie het weer hadden we natuurlijk ook mee Leuke fietsroutes heel afwisselend.Onderweg ruime keuze voor een terrasje en iets te eten.
7.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2022
Landschappelijk wat saai en niet zo interessant. Imponerend wat betreft de geschiedenis van den Grote Oorlog. Steden mooi , vooral Ieper en natuurlijk Brugge
9.0
Mooie fen goedverzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2022
Uitstekend.
Lees meer
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
De knooppunten bordjes in West Vlaanderen waren soms niet of moeilijk te vinden. Vooral in de steden zouden wel wat meer bordjes mogen komen. Soms zelf ook niet goed gekeken. Gelukkig nog een goede kaart in de tas. De hotels waren prima, het het weer iets minder,maar daar kunnen jullie niets aan doen.
10
Alles wat we ervan verwachtten!!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Onze bedoeling was te fietsen in de omgeving waar de 1e wereldoorlog had huisgehouden. Daar hebben we veel over kunnen lezen en van gezien. Als bonus waren er de zeer gezellige steden, de prima hotels en de heel uitgebreide routebeschrijving met knooppunten.
Lees meer