6-daagse fietsvakantie Vlaanderen

Vlaanderen, België

  • Geniet van het bourgondische leven
  • Met de historische binnenstad van Brugge
  • Ontspannen fietsen in Vlaanderen
  • Proost met een Belgisch speciaal biertje
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
Knokke kustlijn Belgie
Knokke Belgie
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Roeselare

In Roeselare ligt het Wielermuseum en de stad wordt gezien als de poort van het Vlaamse wielerleven. Roeselare ligt centraal en vandaar uit is het heerlijk fietsen, heuvelland, de Leiestreek of het Brugse Ommeland; alles ligt in fietsbereik.

Dag 2: Roeselare – Ieper (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km

De streek waar u door fietst is getekend door oorlog en geweld, te zien aan de kerkhoven en loopgraven onderweg. In het middeleeuwse Ieper flaneert u langs de majestueuze Lakenhallen, de indrukwekkende Sint-Maartenskathedraal, het romantische Lapidarium, het Vleeshuis, de Oude Vismarkt, de Sint-Pieterskerk en het Steen.

Dag 3: Ieper – Diksmuide (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

U fietst richting het noorden naar Diksmuide. Deze stad aan de IJzerstroom heeft het zwaar te verduren gehad in de Eerste Wereldoorlog. Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren aan de gruwel hiervan. Veel pittoreske hoekjes zijn te ontdekken evenals het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de stadsvaart.

Dag 4: Diksmuide – Brugge (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Ontdek het bourgondische leven in Brugge! De middeleeuwse stad heeft veel te bieden, de historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels. Brugge staat bekend als chocoladestad en natuurlijk mag een Belgisch biertje niet ontbreken!

Dag 5: Rondrit Knokke (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

Een van de bekendste badplaatsen in West-Vlaanderen is Knokke, gelegen aan de grens met Nederland. Knokke heeft de allures van een stad maar omgeven door prachtige natuur. Trendy shoppen of gewoon lekker flaneren langs de vele kunstgalerijen, het kan allemaal. De overnachting is in Brugge.

Dag 6: Brugge – Roeselare (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Door de Leiestreek met levendige stadjes en een afwisselend landschap fietst u terug naar het beginpunt, Roeselare. Dit is het einde van uw vakantie of u boekt eventueel een extra nacht.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Vlaanderen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Vlaanderen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.2
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Goed verzorgde reis, het was goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Het waren mooi uitgezette rondjes. Alleen in Brugge ging het fout, maar dat komt door onduidelijke omleidingen.
8.0
De fietsvakantie is prima verlopen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De accomodaties Parkhotel, 't Witte Huis en Velotel waren prima, zowel qua ligging , kamer als ontbijt. Hotel O in Ieper was beduidend minder. Kleine kamer, luidruchtige ligging en redelijk sober ontbijt in vergelijking tot de andere verblijfplaatsen. De routes waren gevarieerd en duidelijk omschreven. Op de route van Diksmuide naar Brugge was vrij weinig horeca aanwezig. Het transport van onze koffers is probleemloos verlopen. Over het algemeen zijn wij een goed gevoel over gehouden aan deze fietsvakantie.
8.0
Prima verzorgd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Ondanks de regen een heel fijne vakantie gehad Prima hotels, alleen Hotel 0 in Ieper was wat minder (kapot bedlampje, dat hing aan een draadje, televisie die het niet deed) Fietsen die we gehuurd hadden waren ook goed in orde.
Lees meer
10
Alles is goed verzorgd. De hotels weten wie er wanneer komt
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Het was een mooie vakantie met afwisselende dagen. In Ieper en omstreken is er veel terug te vinden over de Eerste Wereldoorlog. Heel interessant. De fietstochten zijn zeer goed te doen. Het is heel rustig op de weg, zeker in het zuidelijk gedeelte van Vlaanderen. De hotels in Ieper en Diksmuide lagen allebei aan de Grote Markt. Je loopt zo even naar buiten en het is gezellig. In Brugge besloten we een dagje rust en niet van de optie te gebruiken naar de kust te fietsen. Een goed besluit, Brugge is echt heel leuk en heeft prachtige plekjes. En dan alweer de laatste dag naar Roeselaere. De tijd is omgevlogen. De Belgen maken snel een praatje met je. Heel toegankelijk. Kortom een mooie trip en aan te raden.
9.0
Prima verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heerlijke relaxte fietsvakantie
8.0
Alles goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Mooie en afwisselende routes. Veel informatie en uitleg onderweg.
Lees meer
9.0
goed verzorgd en prima hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
heel informatief met een goed reisboekje. Eerste dag mooie afwisseling fietsen en informatie 1e wereldoorlog op weg naar Ieper. Omgeving verdere dagen iets eentoniger.
9.0
Top geregeld!
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Heerlijke vakantie, mooie hotels op mooie locaties! Bagage steeds keurig naar het volgende hotel gebracht. Fijn dat we konden navigeren via GPX bestanden. We hebben gebruik gemaakt van Komoot. Tip; gravelpaden zijn niet geschikt voor sommige racefietsen. Een andere optie on de route zou dan handig zijn.
9.0
alles goed geregeld en perfect in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Heel mooie vakantie het weer hadden we natuurlijk ook mee Leuke fietsroutes heel afwisselend.Onderweg ruime keuze voor een terrasje en iets te eten.
Lees meer
7.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Landschappelijk wat saai en niet zo interessant. Imponerend wat betreft de geschiedenis van den Grote Oorlog. Steden mooi , vooral Ieper en natuurlijk Brugge
9.0
Mooie fen goedverzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Uitstekend.
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
De knooppunten bordjes in West Vlaanderen waren soms niet of moeilijk te vinden. Vooral in de steden zouden wel wat meer bordjes mogen komen. Soms zelf ook niet goed gekeken. Gelukkig nog een goede kaart in de tas. De hotels waren prima, het het weer iets minder,maar daar kunnen jullie niets aan doen.
Lees meer
10
Alles wat we ervan verwachtten!!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Onze bedoeling was te fietsen in de omgeving waar de 1e wereldoorlog had huisgehouden. Daar hebben we veel over kunnen lezen en van gezien. Als bonus waren er de zeer gezellige steden, de prima hotels en de heel uitgebreide routebeschrijving met knooppunten.
Lees meer