8-daagse wandelvakantie La Gomera en Tenerife

Tenerife, Spanje

  • Canarische eilanden: La Gomera en Tenerife
  • Van bijna tropische vegetatie tot een leeg maanlandschap
  • Gedurende het hele jaar een heerlijk klimaat
  • Optie om met de kabelbaan de Teide te bestijgen
  • Veel transfers inclusief
Tenerife en La Gomera wandelvakantie
Tenerife en La Gomera wandelvakantie
Tenerife maanlandschap
Tenerife en La Gomera wandelvakantie
Tenerife en La Gomera wandelvakantie
Tenerife Paradijsbloem
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst op Tenerife en transfer naar La Gomera

Aankomst op de luchthaven van Tenerife en transfer naar de haven van Los Cristianos om de veerboot naar La Gomera te nemen en vervolgens transfer naar uw hotel.

Dag 2: La Gomera - Garajonay National Park - Hermigua (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 575 m

Na een lekker ontbijt heeft u een korte transfer naar El Contadero, een afgelegen punt hoog in het Garajonay National Park. Vanaf daar loopt u in 4,5 uur naar beneden naar Hermigua. Het eerste deel van de etappe (ca. 2,5 uur) is een lange maar gemakkelijke afdaling over brede wandelpaden door het magische laurierhout. Bij El Cedro is een kort steil stuk over een stenig, getrapt pad en dan gaat het weer over rustige binnenwegen om uw comfortabele en charmante landelijke hotel te bereiken in Hermigua.
Wandeltijd: ca. 5 tot 6 uur.

Dag 3: Hermigua en omgeving (ca. 6 km)
Afstand ca. 6 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Een wandeling vanuit Hermigua leidt u in noordelijke richting via een verlaten dorp langs de adembenemende kustlijn. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht (bij goed weer) op Tenerife en de top van de Teide. U loopt afwisselend of zandweggetjes en stenen paden die goed bewegwijzerd zijn en bij de steile stukken zijn er houten hekken. Het laatste deel voert u door de door papaja- en mangovelden terug naar Hermigua.
Wandeltijd: ca. 5.5 tot 6 uur.

Dag 4: Hermigua - Vallehermoso - Hermigua (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 160 m

's Ochtends brengt een transfer u naar het bezoekerscentrum van Garajonay in "Juego de Bolas". Hier kunt u de tropische bloemen in de botanische tuin bewonderen. Van daaruit start dan ook een gemakkelijk te wandelen route over de GR-132 naar Vallehermoso. Onderweg passeert u 2 natuurmonumenten, Roque Blanco en Roque Cano alvorens u afdaalt naar de weelderige vallei van Vallehermoso. Na een verkoelend drankje op het dorpsplein, transfer terug naar uw hotel in Hermigua.
Wandeltijd: ca. 3,5 tot 4 uur.

Dag 5: Degollada la Peraza - San Sebastián- Tenerife/Vilaflor (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 735 m

Vergeet uw bagage niet want vandaag gaat u van La Gomera naar Tenerife. 's Morgens is er eerst de transfer naar Degollada de la Peraza van waaruit u een gemakkelijke maar zeer lonende, panoramische afdaling. Het is ca. 4 tot 4,5 uur wandelen op de GR-131 om San Sebastian te bereiken. Hier wordt u herenigd met uw bagage en gaat u met de veerboot naar Tenerife. Na aankomst transfer naar uw hotel in Vilaflor.
Wandeltijd: ca. 4 tot 4,5 uur.

Dag 6: Vilaflor en omgeving (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Een korte transfer (ca. 10 minuten) brengt u naar het startpunt van de huidige etappe. U wandelt door een echt "maanlandschap" ('Paisaje Lunar') ten noorden van Vilaflor en volgt goed onderhouden en bewegwijzerde paden. De route voert door dennenbossen en biedt uitzicht op grillig gevormd vulkanisch gesteente in het zuiden van Tenerife. De wandeling eindigt bij uw hotel in Vilaflor.
Wandeltijd: ca. 5 tot 5,5 uur.

Dag 7: Vilaflor - El Teide - Vilaflor (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Zeker een van de hoogtepunten van uw wandelvakantie! Deze ochtend heeft u een transfer naar het gebied van El Parador & El Teide. Een rondwandeling van ca. 2,5 uur bij Roques de Garcia, vlakbij de Parador is mogelijk maar u kunt ook uitstappen bij de kabelbaan (niet inclusief) die u naar de Teide brengt. Wandel rond de top van de Teide (ca. 3.500 meter hoogte) en keer dan vanaf het laagste kabelbaanstation terug naar de Parador (ca. 1,5 uur).
Wandeltijd: ca. 1,5 tot 2,5 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Tenerife Zuid. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie La Gomera en Tenerife?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid