9-daagse wandelvakantie dwars door Mallorca - GR221

Mallorca, Spanje

  • Wandel over de GR221, “La ruta de Pedra en sec” op Mallorca
  • Beleef de Serra de Tramuntana en de vallei van Sóller
  • Richt uw blik op het drakeneiland "La Dragonera"
  • Sinaasappelgaarden, olijf- en amandelbomen
  • Wandeletappes van ca 4,5 tot 8 uur
Wandelvakantie Mallorca
Wandelvakantie Mallorca
Wandelvakantie Mallorca
Wandelvakantie Mallorca
Wandelvakantie Mallorca
Wandelvakantie Mallorca
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Port Alcúdia

U reist op eigen gelegenheid naar Port Alcúdia. Kom hier alvast in de stemming voor uw wandelweek in het Tramuntana gebergte met een ontspannen wandeling langs de strandpromenade van Port Alcúdia.

Dag 2: Port Alcúdia – Lluc Klooster (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 630 m

Een korte transfer brengt u naar Pollença, een erg mooie oude stad, waar u de wandelroute start door een groene vallei met amandel- en olijfbomen. Dan over het historische pelgrims pad in de richting van het klooster van Lluc waar u uw eerste blik werpt op het indrukwekkende Tramuntana-gebergte. Over een pas gaat het langs de Puig Tomir, die met een sportieve omweg ook kan worden beklommen. Door steeneikenbossen, waar u kunt genieten van heerlijke uitzichten, gaat het terug naar de kust naar het bedevaartsoord Lluc. Hier overnacht u in het gelijknamige klooster.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 3: Klooster Lluc – Refugi Tossal Verds (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 830 m

U duikt als het ware de bergen in en klimt over historische terrasvormige paden omhoog waarbij u oude sneeuwhuisjes passeert. Over een bijna alpine aandoend, mediterraan berglandschap naar de pas "Coll des Prat". Dit is het hoogste punt van uw wandelvakantie, aan de voet van de machtige Puig de Massanella. Na een rustpauze waarbij u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op het naburige eiland Menorca, leidt uw weg via de bron “Font des Prat” naar het charmante hostel Refugi Tossal Verds, midden in een schilderachtig landschap.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 4: Refugi Tossal Verds – Port Sóller (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 1250 m

De koninginnenetappe in het hart van de Tramuntana staat vandaag op het programma. Geurige rozemarijn- en jeneverbesstruiken begeleiden uw weg rond het Tossal-Verdes-massief naar de stuwmeren Gorg Blau en Cuber. Bij de Pass de L'Ofre is er een prachtig panoramisch uitzicht op de meren en de toppen van de Tramuntana. Op weg naar Sóller volgt u het terrasvormige pad door de imposante kloof van Biniaraix. Geurige citrusvruchten verwelkomen u in de vallei van Sóller. Vanaf daar neemt u de oude tram naar Port Sóller.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 5: Port Sóller – Valldemossa (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 900 m

Vanaf nu loopt uw pad langs de wild romantische westkust. Daar wordt u beloond met talloze panorama's: van de zee, de ruige kust en het Tramuntana-gebergte daarachter. Het is niet voor niets dat veel bekende persoonlijkheden zich hier in verborgen villa's hebben gevestigd. In de baai van Deia moet u zeker de lokale tapas proberen in de taverne boven de zee voordat u op het ruiterpad van aartshertog Jan naar Valldemossa vertrekt. Ook op dit gedeelte van de route zult u betoverd worden door het uitzicht! In Valldemossa, één van de mooiste bergdorpen van Mallorca, kunt u het Kartuizerklooster bezichtigen of in de voetsporen van Chopin treden (die hier ooit woonde) door rond te dwalen in de levendige straatjes.
Wandeltijd ca. 8,5 uur.

Dag 6: Valldemossa – Banyalbufar (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 980 m

Wandel over een rotsachtige bergkam, langs oude kolenbrandersstekjes op de postroute "Cami des Correu" naar het stadje Esporles, dat in het binnenland ligt. Op La Granja Estate, een prachtig landgoed uit de 18e eeuw ervaart u hoe mensen vroeger op het eiland woonden en werkten. De afdaling naar Banyalbufar met zijn eindeloze terrastuinen, die de Arabieren al "tuin aan zee" noemden, is uniek mooi. In Bayalbufar is het heerlijk vertoeven en u kunt uw gedachten de vrije loop laten ondertussen genietend van het uitzicht op de glinsterende Middellandse zee.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 7: Banyalbufar – Port Andratx (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 760 m

Over de terrassen van Banyalbufar, langs olijfgaarden en door verzorgde landgoederen voert de weg u naar het dorpje Estellences, prachtig gelegen aan de voet van de Puig des Galatzó. Nette restaurants nodigen u uit voor een lunchpauze, voor u begint aan het tweede deel van uw wandel etappe. Eerst gaat het ontspannen langs de kust en daarna omhoog naar de Coll des Pinotells. Vanaf hier daalt u af, komt u een groene en stille hoge vallei en eindigt uw wandeltocht vandaag in de vruchtbare vallei van Es Capdella. Met een transfer gaat u naar het mondaine kustplaatsje Port Andratx.
Wandeltijd ca. 7 uur.

Dag 8: Rondwandeling La Trappa & Sant Elm (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 830 m

Tot slot wacht u een wandeling met als beloning een ongeëvenaard panoramisch uitzicht! Na een korte transfer start u bij de Coll de sa Gramola en loopt u naar het voormalige trappistenklooster La Trappa. De unieke kustlijn is een lust voor het oog en al snel richt uw blik zich op het spectaculaire drakeneiland "La Dragonera". Pure ansichtkaartidylle, niet voor niets één van de beroemdste wandelingen op Mallorca. Na een verfrissende duik in zee bij het betoverende dorp Sant Elm, keert u terug naar Port Andratx over schilderachtige paden.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 9: Individuele terugreis of verlenging

U reist op eigen gelegenheid huiswaarts. Ons advies: boek een verlengingsnacht om nog even een kijkje te nemen in de stijlvolle jachthaven van Port Andratx of zoek leuke cadeautjes in de vele boetiekjes.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie dwars door Mallorca - GR221?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid