7-daagse wandelvakantie Camino de Santiago "de laatste 100 km"

Galicië, Spanje

  • Wandelen naar Santiago de Compostella
  • Behaal de Pelgrimsoorkonde
  • Wandel door het mooie Spaanse landschap
  • Ontdek de natuur van Galicië
Camino de Santiago
Camino de Santiago - Santiago kathedraal
Sarria Camino de Santiago
Brug bij Portomarin Camino de Santiago
Bewegwijzering Camino de Santiago eindpunt
Camino de Santiago onderweg
Bekijk alle fotos (9 )

Wandel de laatste 100 kilometer naar Santiago de Compostella

Wandel van de pelgrimsroute van Sarria naar Santiago de Compostella. Voor deze laatste 100 kilometer naar Santiago de Compostella kunt ook de pelgrimsoorkonde ‘Compostela’ ophalen, als bewijs dat u deze weg heeft afgelegd. Tijdens deze 7-daagse reis wandelt u door het mooie groene Galicië, ontdekt u de Keltische cultuur en zult u vele medereizigers ontmoeten! De reis is naar wens te verlengen met 1 of meerdere nachten in Santiago de Compostella.

Niveau van de tour:
De wandeletappes zijn tussen de 4 en 7,5 uur per dag met kleine hoogteverschillen. U kunt eventueel 1 etappe inkorten. Dit gaat om dag 4, hierbij wandelt u dan van Palas de Rei naar Melide (ca. 15 km) en de volgende dag wandelt u van Melide naar Arzúa (ca. 15 km).
Voor een volledige beschrijving van deze 8-daagse variant kijkt u dan bij de 8-daagse wandelvakantie Camino de Santiago de laatste 100 km!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Sarria

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Sarria voor wandelvakantie naar Santiago de Compostella.

Dag 2: Sarria – Portomarín (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Vandaag wandelt u ca. 6,5 uur naar Portomarín waar de mooie Romaanse kerk op uw wacht.

Dag 3: Portomarín – Palas de Rei (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

In Palas de Rei komen de Camino Primitivo en de Camnio Frances bij elkaar en vervolgen zij de weg naar Santiago de Compostella. De wandeltocht duurt ca. 6,5 uur.

Dag 4: Palas de Rei – Arzúa (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Onderweg komt u vandaag prachtige traditionele Galicische huizen ("pazos") tegen met hun karakteristieke verhoogde zolders ("horreos"), voordat u aankomt in dit belangrijke historische dorp. De wandeletappe duurt ca. 7,5 uur.

Dag 5: Arzúa - O Pedrouzo (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vandaag passeert u de Alto de Santa Irene met haar kapel in het midden van de Gallische vlakte. De wandeltocht naar O Pedrouzo duurt ca. 5 uur.

Dag 6: O Pedrouzo - Santiago de Compostela (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste wandeletappe van uw reis naar Santiago de Compostella. Na een tocht van ca. 5 uur komt u aan in Santiago en kunt u de kathedraal bezoeken.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw onvergetelijke wandeltocht over de camino. U kunt eventueel nog meerdere nachten bijboeken in Santiago de Compostella om de stad verder te verkennen. Wilt u graag gebruik maken van een transfer naar het vliegveld van Santiago de Compostella? Uw kunt uw wensen hiervoor doorgeven bij boeking.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Camino de Santiago "de laatste 100 km"?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Camino de Santiago "de laatste 100 km".

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 6.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.2
7.0
Transfer perfect geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2024
Fijne reis gehad, vlucht was goed. Transfers prima geregeld. Accomodaties vond ik echt minder. De 3e dag hadden we een tegekke acco omdat we uit moesten wijken naar een accomodatie 5 km verder. Dit was echt top, 10 punten voor de gastheer het eten en de accomodatie. Ook de laatste nacht was fijn een goed hotel.
8.0
Keurig geregeld
Op vakantie in April 2024
Allemaal prima geregeld: keurige hotels, vervoer van bagage gaat opvallend soepel, route is prachtig en in begin mei nog heerlijk rustig. Onderweg: Koffie 1,80 en bier uit de fles 2,20, dat zijn bijna supermarkt prijzen. Enige met wat weinig creativiteit is het pelgrim-menu bij half pension, in elk hotel hetzelfde keuze menu. Omgerekend in 5 dagen 117 km gewandeld en 201 trappen op en af, voor een Nederlander is dat laatste wennen
8.0
Goed georganiseerd
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Een positieve ervaring , enkel de infobundel was in t Engels. Zou eventueel wel in t Nederlands kunnen voorzien worden. Verblijven waren verzorgd en proper.
Lees meer
9.0
Prachtige route met prima verblijven
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Ik vond de vakantie goed verzorgd, met goed gesitueerde accommodaties, de kamers waren comfortabel, maar soms was het eten iets minder van kwaliteit.
9.0
Alles was goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in September 2022
Prima, duidelijk hoe eea geregeld was. Persoonlijk zou ik de dag van palas de rei naar arzua in 2 dagen splitsen. Je ziet meer van de omgeving en hoeft niet te haasten. Het hotel in arzua lag te ver buiten het dorp (en aan de verkeerde kant van het dorp)
8.0
Wisselende kwaliteit hotels
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2022
De Camino zelf is echt de moeite om te wandelen. Ik raad iedereen aan om de alternatieve routes te lopen omdat die minder langs de grote wegen lopen. Bagagevervoer geeft de wandeling meer vakantiegevoel. Dus doen! Hotels waren eenvoudig en OK voor een nachtje. Met uitzondering Villa Jardin in Portomarin. Verschrikkelijk. Vies. Ik raad de organisatie dringend aan om dit hotel volledig te schrappen van haar list. Als villa Jardin een 1 op de schaal was, was Hotel Casa Benilde in Paleis de Rei een 9 en maakte het balans weer goed. Zeer vriendelijke personeel.
Lees meer
9.0
Goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Ter plaatse verliep alles vlot. Baggage transfert was prima. De meest overnachtingsplaatsen waren prijs/kwaliteit zeer goed, soms zelfs boven verwachting. Enkel het hotel in Arzua ( Hotel Suiza), was ondermaats, zowel kwestie van ligging, accommodatie , onthaal als maaltijden. We hebben zeer genoten van de wandelvakantie. Indien we het opnieuw zouden doen, zouden we er liever 1 dag langer over doen en stoppen in Melia ( met 30 Km op 1 dag kan je te weinig genieten van de omgeving)
Lees meer