7-daagse wandelvakantie Serra de Mariola

Costa Blanca, Spanje

  • Ontdek Nationaal Park Sierra de Mariola
  • Wandel langs de hoogste berg Montbacrer
  • Dagafstanden tot max. 15 km
  • Routes door de prachtige Spaanse natuur
Spanje - Serra de Mariola
Spanje - Serra de Mariola
Spanje - Serra de Mariola
Spanje - Serra de Mariola
Spanje - Serra de Mariola
Spanje - Serra de Mariola
Bekijk alle fotos (13 )

Ontdek de natuur van Spanje

Wandel tijdens deze 7-daagse wandelvakantie door het mooie Nationale Park Sierra de Mariola in Spanje. Dit natuurgebied is zeer mooi en indrukwekkend en achter Valencia en Alicante. Het park is ca. 17.000 hectare groot en sinds 2002 een beschermd natuurgebied. De hoogste berg is de Montcabrer, deze zult u ook tijdens uw wandelvakantie tegenkomen.

U wandelt door bossen van dennenbomen en oude eiken bomen. Maar ook olijfgaarden, amandelbomen en wijngaarden zult u tegen komen tijdens uw wandelvakantie. De verschillende meertje met watervallen zorgen voor de afwisseling tijdens uw reis.

Niveau van de tour:
Voor deze wandelvakantie is een goede basis conditie belangrijk. De dag etappes zijn maximaal 15 kilometer door heuvelachtig gebied.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bocairent

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Bocairent een mooie oude stad in het National Park Serra de Mariola.

Dag 2: Wandeling Vinalopó rivier (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Vandaag gaat u vanuit Boicarent gaat u naar de bron van de Vinalopo rivier en u passeert u historische boerderijen die ooit werden bewoond door families die het land bewerkten. Onderweg komt u langs het mooie Toll Blau, hier kunt even pauzen nemen en genieten van de mooie omgeving. Het is een kleine poel met kristalhelder water en kleine watervallen die langs de bemoste rotswande druppelen. Vervolgens passeert u de Font de la Coveta, een bron van kristalhelder water dat de bron van de belangrijke rivier de Vinalopó.

Dag 3: Wandeling Pou Clar (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 455 m

Vandaag maakt u werderom een wandeling vanuit Bocairent. U vertrekt vanaf Bocairent in de richting van de Barranc dels Tarongers, een kloof vol met oude stenen watermolens die ooit werden aangedreven door het water van de Clariano rivier. Tevens ziet u een netwerk van irrigatiekanalen gecreëerd door de Moren. Oorspronkelijk was het doel van deze molens om graan te malen, maar later werden ze de basis van de textielindustrie van Ontinyent. Aan het einde van de vallei bereikt u de Pou Clar (de Clear Pool), een prachtige plek; een reeks natuurlijke zwembaden waar de lokale bevolking samenkomt om in de zomer te genieten van het sprankelende, zuivere water. Hierna passeert u nog de Les Covetes dels Moros (de Grotten van de Moren), dit is een reeks grotten die hoog in de rotswand zijn uitgehouwen, ooit de thuisbasis van gezinnen van Moren.

Dag 4: Bocairent - Agres (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Vandaag verlaat u Bocairent om het natuurpark Sierra de Mariola te bewandelen, waar u kunt genieten van indrukwekkende uitzichten en de rust waarmee deze idyllische plek u omringt. U passeert het Iberische dorp "Cabeçó de Mariola", een mysterieuze plek met spectaculaire uitzichten. Als je verder wandelt, komt u ook langs Alfafara, een klein dorp waar u even pauze kunt nemen en de oude wasplaats kunt bezoeken, waarvan het heldere maar ijskoude water nog steeds door de lokale bevolking wordt gebruikt. Ten slotte leidt een prachtig pad u naar Agres, een dorp in het natuurpark.

Dag 5: Wandeling Cava's (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 677 m

Vanuit Agres maakt u vandaag een wandelingen om de "Cava's" te bekijken. Tussen de 16e en 19e eeuw, een periode die bekend staat als "de kleine ijstijd", was het weer kouder met veel meer sneeuw dan nu. Dit verklaart de reden voor de bouw van de zogenaamde "Cava's", de meest fascinerende archeologische bewijzen van vroegere, economische exploitatie van de mediterrane bergen. Tot de 19e eeuw waren "Cava's" functionele constructies, ijshuizen, gebouwd om de sneeuw die in de winter is verzameld, bewaren en opslaan en die het hele jaar door als centrum wordt gebruikt om deze zo nodig te verspreiden. De aanwezigheid van ijshuizen helpt ook om de traditie van ijs te verklaren productie in bepaalde gebieden van de provincie Alicante.

Dag 6: Agres - Alcoi (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Deze ochtend begint u alweer aan de laatste wandeletappe van uw wandelvakantie in Spanje. Het bergachtige karakter van deze laatste etappe zal u verrassen. U wandelt richting de schuilpaatls van de Mariola's. Vanaf hier kunt u de top van Montcabrer aanschouwen (1.390 m) Mocht u dit willen kunt u deze ook beklimmen, hier vanaf kunt u op een heldere dag het eiland Ibiza zien liggen. Verder volgt u vandaag de Coll de Sabata, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende valleien. Tot u de Barranc del Cinc in loopt, een diepe bergpas met spectaculaire kliffen, die u naar de stad Alcoi zal leiden.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in Spanje en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Serra de Mariola?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Serra de Mariola.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 1.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 4.0
Reisbescheiden: 7.0
6.0
Geen enkele betrokkenheid.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Mooi gebied! Mooie wandelingen! Eerste onderkomen in Bocairent was heel slecht, we voelden ons echt teveel … geen verzorging: oa drie dagen met dezelfde handdoeken, slecht eten (men had daar niet op gerekend!) en ontbijt (in eerste instantie pas om half tien). Pensio Mariola in Agres: fantastisch!! Alcoy: prima. Betrokkenheid van ADE medewerkster 0,0. Aangegeven dat we al in Spanje waren met de auto, maar dat is nooit “geland” bij deze persoon. Vlak voor de wandeling werd nog gevraagd naar een transfer van het station en ons een fijne fietsvakantie gewenst. We hebben heel veel wandelreizen gemaakt, maar dit nog niet meegemaakt. Al met al veel extra kosten gemaakt en veel zelf moeten regelen … Verder was het jammer dat alles gesloten was. Restaurants en barretjes altijd cerrado. In de periode van veeeeel regen (zoals bij ons) zijn de tracks soms behoorlijk zwaar (en wij zijn wel wat gewend).
Lees meer