8-daagse wandelvakantie Asturië

Asturië, Spanje

  • Wandel over de Camín Real de la Mesa en de Camino Primitivo
  • UNESCO biosfeerreservaten Somiedo en Ubiña-La Mesa
  • Bruine beren spotten op de Senda del Oso
  • Charmante accommodaties gelegen in authentieke dorpjes
  • Dag etappes van ca. 8 tot 19 km
wandelvakantie Asturië
wandelvakantie Asturië
wandelvakantie Asturië
wandelvakantie Asturië
wandelvakantie Asturië
wandelvakantie Asturië
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Sama de Grado

U arriveert in het rustige stadje Grado. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de vredige sfeer op het Asturische platteland. Een relaxte start van uw wandelvakantie.

Dag 2: De vallei van Grado (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

De eerste wandeletappe voert u door de vallei van Grado, de thuisbasis van meer dan duizend jaar geschiedenis op de oudste pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, de Camino Primitivo. Het pad loopt door vredig platteland, landelijke landbouwgronden en kleine (verlaten) dorpjes. Na ca. 8 km heeft u de keuze om een avontuurlijke wandeling te maken over eeuwenoude wandelpaden door de Sierra de Cuota of verder te gaan over rustige landweggetjes naar het dorpje Vallonga of Vayo, waar u zich kunt laten ophalen door een taxi.
Wandeltijd ca. 5,5 tot 6 uur.

Dag 3: Sama de Grado - Proaza of de Xanas-kloof (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Vandaag heeft u 2 opties:
Optie 1: Deze route leidt van Sama de Grado naar Proaza, via rustige landweggetjes met slechts één klim, tot aan de Sierra de Buanga. Terwijl u loopt, worden weidse uitzichten breder en onthult zich een steeds groter wordend landschap van kleine bergketens. U bereikt Linares, een reeks dorpen langs deze smalle bergrug, en begint u aan de afdaling richting de Trubia-rivier. Beneden in de vallei neemt u een omgebouwd spoorpad, nu de populaire wandel- en fietsroute die bekendstaat als de Senda del Oso . Deze “ Way of the Bear ” voert u langs een klein reservaat waar twee Asturische bruine beren in gevangenschap zijn grootgebracht in een wanhopige poging om de inheemse (beren)populatie te vergroten. Aan het eind van de dag bereikt u uw volgende accommodatie, een door een familie gerund hotel gelegen aan het plein, in het gezellige dorpje Proaza.
(Wandeltijd ca. 6 uur. Afstand ca. 15 km met ca. 575 meter stijgen en dalen.)

Optie 2: Deze route combineert een wandeling door de spectaculaire Xana-kloof , een natuurmonument, tot aan de dorpen Pedroveya en Dosango. Op het laatste deel van de route volgt u de bekende Senda del Oso (het berenpad) naar uw volgende accommodatie in Proaza. Dit gedeelte is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees!
(Wandeltijd ca. 6 uur. Afstand ca. 13,5 km met ca. 500 meter stijgen en dalen.)

Dag 4: Proaza -San Salvador de Alesga in Teverga (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Allereerst heeft u 's morgens een transfer naar Banduxu, een charmant middeleeuws dorp op ca. 11 km van Proaza. Vanaf daar begint u aan de klim richting Caldoveiro Peak, met zeer mooie uitzichten over de omgeving. 'Middags volgt een transfer van de Santa Ana-hermitage naar uw hotel in Teverga. Bij slecht weer (zie ook dag 5) kunt u als u zin heeft om iets heel anders te doen, met uw bagage naar Teverga rijden en een fiets huren om door de vallei op de Senda del Oso te fietsen en/of het prehistorische park in San Salvador de Alesga te bezoeken. In dit unieke museum worden replica's van prehistorische schilderijen tentoongesteld in natuurlijke grotten. In uw reispapieren vindt u een wandelroute die naar het museum leidt en weer terug. Let op: de kosten voor de activiteiten van vandaag zijn exclusief (fietshuur of museum bezoek ter plaatse te betalen).
Wandeltijd ca. 7 uur of 5 uur vanuit Banduxu.

Dag 5: Rondje Teverga: Camín Real de la Mesa (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

De wandeling begint met een transfer naar de start van de hoger gelegen route bij de San Lorenzo-pas (op 1345 m hoogte). Vanaf daar volgt u de Camín Real de la Mesa . Er is een mogelijkheid om opgehaald te worden in het dorp Urria na 14 km of bij de Santa Ana-kapel. Bij slecht weer (zie ook dag 4) kunt u als u zin heeft om iets heel anders te doen, met uw bagage naar Teverga rijden en een fiets huren om door de vallei op de Senda del Oso te fietsen en/of het prehistorische park in San Salvador de Alesga te bezoeken. In dit unieke museum worden replica's van prehistorische schilderijen tentoongesteld in natuurlijke grotten. In uw reispapieren vindt u een wandelroute die naar het museum leidt en weer terug. Let op: de kosten voor de activiteiten van vandaag zijn exclusief (fietshuur of museum bezoek ter plaatse te betalen).
Wandeltijd ca. 5 à 6 uur.

Dag 6: Teverga - Valle del Lago in Somiedo (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Vandaag maakt u de meest spectaculaire wandeling van het hele programma, met voortdurende panoramische uitzichten over het Natuurpark van Somiedo en Ubiña-La Mesa (beide UNESCO Biosfeerreservaat) , terwijl u de Camín Real de la Mesa volgt langs de bergkam “Cordal de la Mesa”. Na ca. 5 km begint de afdaling richting Arbellales en uiteindelijk naar Valle del Lago. Onderweg in het Natuurpark Somiedo heeft u misschien de kans om de Cantabrische bruine beer te spotten, die vrij algemeen is in dit gebied.
Wandeltijd ca. 6,5 uur.

Dag 7: Rondwandelingen Valle de Lago (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Het Natuurpark heeft zoveel activiteiten en landschappen te bieden, dat we een aantal wandelingen voor u hebben geselecteerd waaruit u kunt kiezen (of boek extra nachten om ze allemaal te doen!) Een klassieke wandeling is de wandeltocht, via een alternatieve route, naar het meer Lago del Valle. De alternatieve route vermijdt een druk grindpad. Hoewel de eerste beklimming behoorlijk steil is, is het zeker de moeite waard, gezien de mooie uitzichten vanaf de top over de vallei. Vanaf Lago del Valle volgt u een zand- en grindpad. Dit laatste stuk kan in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn met wandelaars
De tweede mogelijkheid leidt u naar de Peña Salgada- piek, op ca. 1945 m hoogte, en volgt een goed begaanbaar pad. Onderweg wandelt u door Mayada de Sousas, Loma los Michos, El Putracón en Peña Salgada, voordat u terugkeert naar Valle del Lago.
Wandeltijd ca. 6,5 uur voor beide routes.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie is ten einde. Afhankelijk hoe laat u terug reist kunt u nog een korte wandeling maken naar Pola de Somiedo. Of u verlengt nog een nachtje en maakt er een rustige dag van.
Wandeltijd ca. 3,5 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Asturië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid