10-daagse wandelvakantie Portugese Weg

Porto, Portugal

  • Wandel het laatste deel van de Portugese weg
  • Van Ponte Lima naar Santiago de Compostella
  • Redelijk gemakkelijk en niet te lange dag etappes
  • Bezoek de kathedraal van Santa Maria de Tui
  • Verken de steden Pontevedra en Padròn
Camino Portugues
Camino Portugues
ponte-de-lima-portugal-camino-portugues
Camino Portugues kust
Santiago de Compostella de Pelgrimsroute
Camino Portugues binnenland
Bekijk alle fotos (8 )

Wandel naar Santiago de Compostella via de Caminho Portugues!

Wandel vanaf Ponte de Lima het laatste deel van de Via Lusitana oftewel de Portugese Weg naar Santiago. Deze historische route volgt oude Romeinse wegen, bezaaid met bruggen, kerken en typische dorpjes.

Het einde van de Portugese weg, van Ponte de Lima naar Santiago, is een historische pelgrimsweg die tot enkele jaren geleden nog weinig werd gebruikt. In het ongerepte landschap, was het pelgrimsspoor in de loop der eeuwen bijna verdwenen tot op een paar overblijfselen van bestrating na en de route leefde eigenlijk alleen nog voort in het geheugen van de lokale bevolking. Sinds enkele jaren mag de route zich verheugen op een nieuwe opleving. Het pelgrims pad slingert tussen bospaden en verharde wegen maar het is er nog steeds rustig. Nadat u de grens tussen Portugal en Spanje bent overgestoken, doorkruist u havensteden voordat u Padron bereikt. Volgens de legende zou in deze stad de boot met de relikwieën van de apostel Jacobus zijn aangemeerd en naar Santiago zijn gebracht. Uiteindelijk bereikt u Santiago de Compostela, het ultieme doel van pelgrims en heden ten dage de wandelliefhebbers. De uitzonderlijke gotische architectuur, de kathedraal en het Obradoiro-plein zullen uw komst bekronen.

Niveau van de wandeltocht:
Gemiddeld. U loopt tussen 4 en 6 uur per dag maar er zijn geen noemenswaardige moeilijke etappes. U loopt over heuvelachtig terrein met hoogteverschillen van ca. 100 tot 300 meter. De dag etappes variëren qua lengte van ca. 15 tot 24 km. U dient wel een goede basis conditie te hebben.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Ponte de Lima

U reist op eigen gelegenheid naar Ponte de Lima, het startpunt van uw route naar Santiago de Compostella via de Portugese weg. Ponte de Lima is een van de oudste steden van Portugal.

Dag 2: Ponte de Lima - São Roque (Rubiães) (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

U begint met misschien wel een van de mooiste etappes van de Portugese Weg, over bergpaden en door de Minho-regio. Wijngaarden, dennenbossen, eucalyptusbossen en Romeinse wegen volgen elkaar op voor deze meesterlijke inleiding.
Wandeltijd: ca. 5,3 uur.

Dag 3: São Roque (Rubiães) - Tui (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Deze tweede etappe is meteen de laatste in Portugal. Zodra u de Rio Minho bent overgestoken, de natuurlijke grens met Spanje, aan het einde van de etappe vervolgt u de weg op Spaans grondgebied. Uw route volgt gedeeltelijk oude Romeinse wegen, voordat u arriveert in Tui en zijn opmerkelijke architectonische erfgoed, waaronder de majestueuze en versterkte kathedraal van Santa Maria de Tui.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 4: Tui - O Porriño (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Deze dag biedt u prachtige landschappen en een zeer aangename wandeling door landelijk gebied. De wandeling vindt grotendeels in het bos plaats op aangename paden. De aankomst in O Porriño is minder aangenaam, met het oversteken van een industrieel gebied, maar het kleine stadje zal u verrassen met de originaliteit van zijn architectuur.
Wandeltijd: ca. 4,30 uur.

Dag 5: O Porriño - Redondela (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

U verlaat O Porriño en er wacht u een heuvelachtige etappe door gevarieerde landschappen terwijl u kunt genieten van weidse uitzichten op de Redondela-vallei. Neem onderweg even een pauze op het strand aan de oevers van de Ria de Vigo.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: Redondela - Pontevedra (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

De rijke en gevarieerde natuur begeleidt u op uw wandeltocht van Redondela naar Pontevedra. Ook vandaag volgt u delen van de Romeinse wegen en gaat u een deel van de dag langs een zeearm naar de kleine haven van Arcade. De etappe gaat uiteindelijk verder naar Pontevedra, een zeer mooie monumentale stad waar de gotische en renaissancistische basiliek van Santa Marìa la Grande een must is.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 7: Pontevedra - Caldas de Reis (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

De etappe van vandaag gaat grotendeels weer over schaduwrijke paden, slingerend tussen bos- en wijnlandschappen. Aangekomen in het kuuroord Caldas de Reis kunt u als beloning voor deze mooie wandeldag genieten van de warmwaterbron.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Caldas de Reis - Padron (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

De voorlaatste etappe van deze reis brengt u naar Padron, een bijzondere historische stad van de Camino. Volgens de legende is dit inderdaad de plaats waar de boot aanmeerde met het lichaam van de apostel Jacobus. De steen waarop het lichaam was bevestigd, bevindt zich in de kathedraal van Santiago. De steen is de Pedron waaraan de stad zijn naam ontleend.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 9: Padron - Santiago de Compostela (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

De laatste etappe van deze wandelvakantie, waarbij u over het platteland van Galicië wandelt. En dan uw einddoel: Santiago de Compostella! Profiteer optimaal van de sfeer van deze unieke stad waar pelgrims van over de hele wereld samenkomen.
Wandeltijd: ca. 5,45 uur.

Dag 10: Santiago de Compostela

U heeft Santiago bereikt! Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie over de Portugese Weg. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis of u verlengt uw verblijf in Santiago.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse wandelvakantie Portugese Weg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid