5-daagse wandelkampeervakantie Ameland

Ameland, Nederland

  • Rust, ruimte en natuur
  • Waddeneiland Ameland te voet verkennen
  • Bezoek Hollum, Ballum, Nes en Buren
  • Overnachten in een GlamLodge tent met sanitair
  • Standplaats wandelkampeervakantie
Camping Duinoord Ameland
Ameland vuurtoren
paddestoel richtingaanwijzer Ameland
GlamLodge tent
wandelen het oerd Ameland
Ameland familie
Bekijk alle fotos (10 )

Wandelkampeervakantie op Ameland

Geniet al wandelend van het prachtige Waddeneiland Ameland. Van knooppunt naar knooppunt loopt u naar de mooiste plekjes van dit natuurrijke eiland. Natuur, rust en ruimte, de zuivere zeelucht en de weidse vergezichten kenmerken uw wandelvakantie op Ameland.

U verblijft in een luxe, volledig ingerichte, GlamLodge tent met privé sanitair op de mooie strandcamping Duinoord. Deze autovrije strandcamping ligt midden tussen de duinen en direct aan het Noordzeestrand bij de plaats Nes. De GlamLodge is geschikt voor maximaal 5 personen en is voorzien van een sanitair unit met douche en toilet. De tent is gebouwd op een houten vlonder. Verder vindt u hier alle voorzieningen voor een heerlijke vakantie in de natuur waar het ook heerlijk vertoeven is als u een dagje wilt relaxen.

Dag 1: Aankomst op Ameland

Op eigen gelegenheid reist u naar Ameland. Strandcamping Duinoord is autovrij. Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto? Dan kunt u bij aankomst uw bagage uitladen en vervolgens uw auto parkeren op de centrale parkeerplaats op ca. 50 meter van de lokatie van de tenten (betaald) of op een openbare parkeerplaats net buiten de camping (gratis). Als u zonder auto de overtocht maakt, dan kunt u vanaf de kade de bus of een taxi nemen naar de camping. Met de veerboot kunt u vanaf Holwerd de overtocht naar Ameland maken in ca. 50 minuten. Wij adviseren u om de overtocht naar Ameland tijdig te reserveren.

Nadat u zich gemeld heeft bij de receptie van Strandcamping Duinoord wordt u doorverwezen naar het gastechtpaar van Rent-a-Tent. Zij zullen u van harte welkom heten en u naar uw accommodatie begeleiden. Zij hebben ook een informatiesetje voor u met o.a. een wandelkaart van Ameland.

Dag 2: Ameland

Ameland heeft prachtige pittoreske dorpen zoals Hollum, Ballum, Nes en Buren. Begin bijvoorbeeld uw wandelvakantie met een ontdekkingstocht langs de dorpen van Ameland.

Dag 3: Ameland

Een bezoek aan de vuurtoren van Ameland mag natuurlijk niet ontbreken. Dit markante gebouw laat nog altijd haar stralen over het eiland schijnen ondanks dat de vuurtoren sinds 2005 niet meer in gebruik is door de kustwacht. Geniet van het wad, een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 4:

Wist u dat de badstranden van Ameland (Hollum, Nes en Buren) tot de schoonste van Nederland behoren. Al 33 jaar zijn de badstranden onderscheiden met de Blauwe Vlag. Dit is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig, schoon en duurzaam zijn.

Dag 5: Individueel vertrek

De tijd gaat snel op Ameland. Helaas is uw 5-daagse wandelkampeervakantie alweer ten einde. Nadat u de uitcheck met het gastechtpaar van Rent-a-Tent heeft geregeld reist u op eigen gelegenheid terug naar het vaste land. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen.

Meer weten over de 5-daagse wandelkampeervakantie Ameland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.