5-daagse wandelkampeervakantie Ameland

Ameland, Nederland

  • Rust, ruimte en natuur
  • Waddeneiland Ameland te voet verkennen
  • Bezoek Hollum, Ballum, Nes en Buren
  • Overnachten in een GlamLodge tent met sanitair
  • Standplaats wandelkampeervakantie
Camping Duinoord Ameland
Ameland vuurtoren
paddestoel richtingaanwijzer Ameland
GlamLodge tent
wandelen het oerd Ameland
Ameland familie
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst op Ameland (ca. 2 km)
Afstand ca. 2 km

Op eigen gelegenheid reist u naar Ameland. Strandcamping Duinoord is autovrij. Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto? Dan kunt u bij aankomst uw bagage uitladen en vervolgens uw auto parkeren op de centrale parkeerplaats op ca. 50 meter van de lokatie van de tenten (betaald) of op een openbare parkeerplaats net buiten de camping (gratis). Als u zonder auto de overtocht maakt, dan kunt u vanaf de kade de bus of een taxi nemen naar de camping. Met de veerboot kunt u vanaf Holwerd de overtocht naar Ameland maken in ca. 50 minuten. Wij adviseren u om de overtocht naar Ameland tijdig te reserveren.

Nadat u zich gemeld heeft bij de receptie van Strandcamping Duinoord wordt u doorverwezen naar het gastechtpaar van Rent-a-Tent. Zij zullen u van harte welkom heten en u naar uw accommodatie begeleiden. Zij hebben ook een informatiesetje voor u met o.a. een wandelkaart van Ameland.

Voor de eerste dag kunt u beginnen met een korte wandeltocht. Naast camping Duinoord ligt het Nesserbos, vanuit hier kunt u een wandeling maken over het Paddenpad. Dit is een korte wandeling van ca. 1 uur. Langs de route vindt u allerlei weetjes over de natuur. Onderweg komt u nog een klimtoren tegen. Reist u met kinderen? Dan is deze route heel leuk!

Dag 2: Kwekerijbos en Briksduinen (ca. 4 km)
Afstand ca. 4 km

Aan de andere kant van de camping ligt het Kwekerijbos, hier zijn vele jonge boompjes aangepoot voor de aanleg van bossen. Tijdens de wandeltocht wandelt u ook over een stukje heide en komt u langs de open ruimte waar eerder de boomkwekerij stond.

Tijdens deze wandeltocht leert u de geschiedenis van de bossen op de Waddeneilanden kennen.

Dag 3: Hagedoornveld (ca. 4 km)
Afstand ca. 4 km

Het Hagedoornveld is ontstaan op een strandvlakte tussen twee zanddijken. Toen de zee geen toegang meer had tot dit stuk grond nam de natuur het snel over en verschenen er vele duindoorns of hagedoorns. Het startpunt bij het kooihuis is eenvoudig te bereiken vanaf de camping door het Kwekerijbos te doorkruizen.

Dag 4: Verken het eiland (ca. 6 km)
Afstand ca. 6 km

Naast routes nabij de camping is het ook mogelijk om eerst naar een ander punt op het eiland te fietsen of te rijden om vanuit daar te gaan wandelen. Bijvoorbeeld het Hollumer bos en de Hollumer duinen. Ook een wandeling door de Oerderduin is een mooie tocht. Tijdens een wandeling door deze duinen heeft u grote kans op het spotten van roofvogels!

Dag 5: Individueel vertrek

De tijd gaat snel op Ameland. Helaas is uw 5-daagse wandelkampeervakantie alweer ten einde. Nadat u de uitcheck met het gastechtpaar van Rent-a-Tent heeft geregeld reist u op eigen gelegenheid terug naar het vaste land. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelkampeervakantie Ameland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelkampeervakantie Ameland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.0
Route: 4.0
Dag-tot-dagprogramma: 4.0
Bezienswaardigheden: 10.0
7.0
Geen beheerder paraat
Alleen reizend
Op vakantie in September 2021
Ik werd in eerste instantie niet opgevangen door de beheerder. Ik heb een wandelvakantie geboekt, ben echter 2 dagen gaan fietsen. Ameland is echt een fiets eiland.
Lees meer