8-daagse wandelvakantie dwars door Istrië

Istrië, Kroatië

  • Wandel van Buje naar Lovran
  • Ontdek de smaken en geuren van Istrië
  • Wijngaarden, olijfgaarden en truffels
  • Incl. wijnproeven en truffeljacht
  • Wandeletappes van ca. 21 tot 27 km
wandelvakantie Istrie
wandelvakantie Istrie
wandelvakantie Istrie
wandelvakantie Istrie
wandelvakantie Istrie
wandelvakantie Istrie
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in de omgeving van Buje

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in de omgeving van Buje.

Dag 2: Buje - Brtonigla - Buje (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Een korte transfer van ca. 10 minuten brengt u naar het startpunt van de wandeletappe. De talrijke wijn- en olijfgaarden zijn omgeven door paden die leiden naar weilanden en bossen, diep in het hart van de ongerepte natuur ver weg van de dagelijkse stress. Het is bij uitstek de omgeving waar u superieure wijnen en olijfolie kunt vinden. Veel familiebedrijven en proeflokalen nodigen wandelaars uit om de authentieke kracht van de lokale levensstijl te ontdekken. Bezoek een van de beste wijnkelders in Istrië, waar u kennismaakt met de wijnproductie en de kans krijgt om Istrische wijnen te proeven met een snack. Na ca. 3 uur wandelen door de wijngaarden bereikt u Buje, een klein stadje op een heuvel. Vanaf de top van de heuvel geniet u van een prachtig uitzicht op terrasvormige velden en akkerland, wijngaarden en olijfgaarden. Maak een rondwandeling in deze stad vol geschiedenis en cultuur. Via een voormalige spoorlijn wandelt u dan naar uw hotel.
Wandeltijd ca. 4 à 5 uur.

Dag 3: Buje - Groznjan - Motovun (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Na het ontbijt ben u klaar om de Istrische dorpjes en verborgen paden te verkennen. De wandeling gaat over de voormalige spoorweg Parenzana, een smalspoor dat Triëst met Porec verbond via een reeks kleine Istrische plaatsjes. Deze spoorlijn heeft een totale lengte van ca. 123 km. De spoorweg was operationeel van 1902 tot 1935, en is omgevormd tot een fiets- en wandelpad dwars door de heuvels van Istrië. Uw startpunt is Groznjan waar u met een korte transfer naar toe gebracht wordt. U wandelt door prachtige glooiende landschappen en Istrische wijngaarden en kunt genieten van heerlijke uitzichten. U loopt door tunnels en over oude bruggen en bereikt het dorp Livade. Livade is het truffelcentrum van Kroatië en misschien wel de hele wereld. Proef de lokale truffelcreaties en misschien neemt u nog iets mee voor onderweg. Bij Livade ligt, op een heuveltop, het dorp Motovun waar u zult overnachten.
Wandeltijd ca. 7 à 8 uur.

Dag 4: Wandelen rondom Motovun (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Vandaag kunt u een wandeling maken vanuit uw hotel, waarbij u vanaf de heuveltop afdaalt naar het wandelpad dat u door de wijngaarden naar het kleine dorp Brkac leidt. Op het Parenzana-pad keert u terug naar Motovun.. Rond de middag wordt u opgehaald bij uw hotel, die u naar een klein dorpje brengt. U wordt ontvangen door een lokale familie die u kennis laat maken met de truffels van Istrië, een lichte lunch met wijn voor u bereidt en u vervolgens laat zien hoe met getrainde honden en een ervaren truffeljager truffels worden gevonden in het nabijgelegen bos. U overnacht wederom in Motovun.
Wandeltijd ca. 3 à 4 uur.

Dag 5: Motovun - Oprtalj - Buzet (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Een korte transfer brengt u naar Oprtalj, een pittoresk stadje diep in het binnenland van Istrië gelegen. Hier begint de Istrian Mountain Trail. De route gaat bergafwaarts het bos in en passeert het dorp Sv. Ivan. Het volgende dorp is St. Lucija, met een prachtige kerk. Via enkele dorpen kom u bij een controlepunt waar u een van de beste uitzichten hebt over de vallei van de rivier de Mirna. Dan gaat de route langs het kasteel van Pietrapelosa en leidt naar beneden het dal in. Na het passeren van een aquaduct gaat de route de heuvel op richting het dorp Mali Mlun en nog een paar dorpen, waar u een prachtig uitzicht hebt op de stad Buzet. Via een bos en velden kom u aan in Buzet. Bij aankomst in Buzet kun u stoppen bij een grappabrouwerij waar ze u laten zien hoe ze meer dan 100 verschillende soorten brandewijn bereiden en u heeft hier de kans om enkele grappasoorten te proeven. Mocht de route u vandaag te lang zijn dan is er ook nog een kortere variant van ca. 8 km.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uur.

Dag 6: Buzet - Hum - Buzet) (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

U heeft de keuze om een rondwandeling te maken vanuit Buzet naar Hum en weer terug of alleen een heen- of terugwandeling en dan vanuit Hum een taxi of openbaar vervoer te nemen terug naar Buzet. Het wandelpad begint bij de rivier en gaat het bos in. U steekt een een ondiepe rivier over of de rivierbedding als deze droog gevallen is. U passeert enkele watervallen en meren. Het pad is mooi en niet al te steil en leidt u helemaal naar Kotli, waterbronnen met natuurlijke zwembaden en een oude watermolen. Dan loopt het pad verder langs de rivierbedding en u passeert Bencici, een verlaten dorp waar u traditionele Istrische stenen huizen kunt zien. Vanaf daar kunt u Hum en zijn herkenbare kerktoren al in de verte zien liggen. Eenmaal gearriveerd in Hum kun u een wandeling door het plaatsje maken en dan zult u ook meteen begrijpen waarom dit de kleinste stad ter wereld wordt genoemd. In Hum kun u pauzeren en eten in de lokale "konoba", een woord uit het lokale dialect dat restaurant betekent. De "konoba" in Hum biedt uitsluitend traditionele Istrische gerechten. De "weg van de maretak" leidt u helemaal terug naar Buzet.
Wandeltijd ca. 7 à 8 uur. / Wandeltijd enkele etappe ca. 3 à 4 uur.

Dag 7: Buzet - Mount Ucka - Lovran (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Bij Poklon, een zadel tussen twee heuvels is het beginpunt van uw wandeling. Een korte transfer brengt u hier naar toe. Het pad loopt over de top van de Ucka-berg, de grootste berg in Istrië met een hoogte van ca. 1.401 meter. Vanaf de top gaat het helemaal naar beneden tot zeeniveau in Lovran. Het pad wordt gelankeerd door eiken- en kastanjebossen die aangename koelte bieden in warme zomers. De top van Ucka (Vojak) is de klim zeker waard want u wordt beloond met een prachtig panorama. Het uitzicht over de baai van Kvarner omvat de zee, kustplaatsen en de bergen in de achtergrond: Obruc, Snuznik en Risnjak aan de westkant, en het hele Istrische schiereiland aan de oostkant. Soms, bij goed zicht, kun u richting Venetië kijken en de Alpen aan de noordzijde zien. Overnachting in Lovran.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uur. / Kortere variant ca. 2 uur.

Dag 8: Lovran - individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie dwars door Istrië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.