7-daagse wandelvakantie van Split naar Dubrovnik via de eilanden

Dalmatië, Kroatië

  • Wandel van Split naar Dubrovnik
  • Bezoek de eilanden Hvar, Korcula en Mljet
  • Ontdek de geboortestad van Marco Polo
  • Inclusief wandeling door de UNESCO stad Dubrovnik
  • Authentieke Kroatische dorpjes en ambachten
split naar dubrovnik
split naar dubrovnik
split naar dubrovnik
split naar dubrovnik
split naar dubrovnik
split naar dubrovnik
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Split

U reist op eigen gelegenheid naar Split. Indien u met het vliegtuig komt, volgt een transfer naar uw hotel in Split. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u misschien nog tijd om het paleis van Diocletianus te verkennen en te genieten van Split.

Dag 2: Split - Hvar (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Een korte wandeling brengt u naar de haven van Split om aan boord te gaan van de veerboot naar Hvar. Bij aankomst in Hvar en een korte transfer naar Velo Grablje wandelt u richting de stad Hvar. U start op het pad dat Velo Grablje en het dorp Malo Grablje verbindt. Tijdens uw wandeling door de oude dorpen ziet u de traditionele architectuur. Kleine paden leiden u bergafwaarts langs olijfgaarden naar Malo Grablje, waar de lokale bevolking ooit de eerste lavendeldistilleerderij had en lavendel eens het belangrijkste exportproduct was. Het pad loopt door het dorp Milna, meanderend langs pijnbomen en een wilde mediterrane tuin en leidt u langs de kust naar de stad Hvar.

Dag 3: Hvar - Korcula (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Het tweede eiland lonkt. U neemt wederom de veerboot naar het eiland Korcula. Na aankomst heeft u een korte transfer naar het dorp Pupnat, waar u de wandeling begint richting de stad Korcula. Korcula is de geboortestad van Marco Polo en heeft een rijke geschiedenis. Door steenafgravingen met hoogwaardig steen veranderde Korcula in de 15e eeuw van een bescheiden nederzetting tot een echte stad. De steenmeesters van Dubrovnik onderwezen de lokale werkers zo goed dat deze al snel hun eigen werkplaatsen konden inrichten om bestellingen uit Dubrovnik te kunnen verwerken. Naarmate deze lokale werkers welvarender werden, begonnen ze nieuwe huizen te bouwen en de stad Korcula uit te breiden. U kunt de middag en avond doorbrengen in de oude stad. Korcula is een geliefd eiland bij toeristen vanwege zijn natuurlijke schoonheid en het aangename klimaat.

Dag 4: Korcula - Mljet (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Uw volgende bestemming is het eiland Mljet en de stad Pomena. Nadat u de overtocht heeft gemaakt, volgt een wandeling naar de heuvel Montokuc om dan rondom de zoutmeren te wandelen. De zoutwatermeren in het nationaal park Mljet zijn een uniek fenomeen. Geniet in een lokale taverne van een lunch of neem een duik in het zilte nat. De actievelingen kunnen de wandeling vervolgen naar de hoogste piek in het nationale park, de Montokuc.

Dag 5: Mljet - Dubrovnik (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

U verlaat Mljet en neemt de veerboot naar Dubrovnik. Vanuit de haven van Dubrovnik wordt u naar het oude centrum van Dubrovnik gebracht. Hier wordt u opgewacht door een lokale gids, een expert in de geschiedenis en cultuur van Dubrovnik. De lokale gids neemt u mee op een rondleiding van ca. 2 uur door deze UNESCO Werelderfgoed stad. Na de wandeltocht heeft u vrije tijd om de rest van de stad in eigen regie te verkennen.
Alternatief bij slecht weer: Als het weer het onmogelijk maakt voor de veerboot om uit te varen, wordt u met een shuttlebus via de grote autoveerboten naar Dubrovnik gebracht. Hierdoor zal de reis langer duren.

Dag 6: Dubrovnik - Elafiti-Eilanden - Dubrovnik (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

U heeft de keuze om een wandeling te maken op Šipan of op Lopud-eiland. Onze aanbeveling is de wandeling op het eiland Lopud.
Na het ontbijt word u naar de haven van Gruz gebracht om de boot naar het eiland Lopud te nemen, een overtocht van net geen uur. Tegenwoordig is Lopud een charmante en relatief rustige plek met goede stranden, een permanente bevolking van minder dan 300 mensen en zonder auto's of verkeer. In het verleden was Lopud echter een zeer belangrijke haven, met een grote strategische betekenis. In de 17e eeuw zou het naar verluidt zelfs een bevolking van meer dan 14.000 mensen hebben gehad, grotendeels betrokken bij de scheepvaart. Voorheen onderdeel van de Republiek Dubrovnik, namen van de 18e tot de vroege 20e eeuw de Fransen, Engelsen en Oostenrijkers afwisselend controle over dit strategisch gelegen eiland. Tegenwoordig herinneren de ruïnes van een fort en paleis, kerken uit de 15e en 16e eeuw en een gerestaureerd Franciscaner klooster aan het meer monumentale maritieme verleden van het eiland. U heeft de dag om over het eiland te wandelen en te genieten van de stranden voordat u in de middag terugkeert naar Dubrovnik.
Kiest u voor een wandeling over het eiland Sipan dan ziet de dag er als volgt uit:
Na het ontbijt word u naar de haven van Dubrovnik gebracht om de boot naar het eiland Šipan te nemen, het grootste Elafiti-eiland. Uw boot arriveert in het stadje Sudjuradj. Van daaruit wandelt u naar een andere kleine stad, Šipanska Luka. Op het eiland zijn deze twee stadjes, Sipanska Luka en Sudjuradj, verbonden door een weg die door de vruchtbare Velden van Sipan loopt. Tijdens de 15e eeuw bouwden veel aristocratische families uit Dubrovnik zomerhuizen op Šipan. Het zomerhuis van de familie Sorkocevic in Sipanska Luka zal u verrassen. In Šipanska Luka heeft u de kans om lokale gerechten te proeven en te genieten van de prachtige zee. Laat in de middag keer u terug naar de haven van Sudjuradj, waar de boot naar Dubrovnik vertrekt.
Alternatief bij slecht weer: indien het weer het onmogelijk maakt om met een veerboot te varen, kunt u niet naar de eilanden varen. Er wordt geen restitutie verleend voor de veerboottickets.

Dag 7: Dubrovnik - individuele thuisreis

Het einde van uw wandelvakantie van Split naar Dubrovnik via de Kroatische eilanden is ten einde. Vliegt u terug vanaf de luchthaven van Dubrovnik dan volgt een transfer. Natuurlijk kunt u nog extra verlengingsnachten boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie van Split naar Dubrovnik via de eilanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.