8-daagse wandelvakantie Kastanjeroute

Zuid-Tirol, Italië

  • Wandelen van Bressanone naar Bolzano
  • Het Kastanjepad in de schaduw van de Dolomieten
  • Steile bergtoppen maar ook mediterrane boom- en wijngaarden
  • Collalbo met haar kunstijsbaan op hoogte
  • Wandeldagen van ca. 11 tot 18 km.
Kastanjeroute - Zuid-Tirol - Italie
Kastanjeroute - Zuid-Tirol - Italie
Kastanjeroute - Zuid-Tirol - Italie
Hart van Tirol
hout
Kastanjeroute - Zuid-Tirol - Italie
Bekijk alle fotos (14 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bressanone

Bressanone is een kleurrijke, levendige stad en tevens de oudste stad van heel Tirol. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u alvast even rondwandelen door de kleurrijke steegjes of het bisschoppelijk paleis met zijn fresco’s bezoeken.

Dag 2: Bressanone - Novacella Abbey - Velturno (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 500 m

In de ochtend reis u per bus naar het Augustijnenklooster van Novacella. Novacella staat ook bekend om de heerlijke witte wijn die hier wordt geproduceerd. Over onverharde wegen en landweggetjes gaat het door bossen en wijngaarden naar Velturno. Deze stad, omgeven door kastanjebomen, heeft zo'n geweldig klimaat dat het door de eeuwen heen door verschillende adellijke families werd uitgekozen als favoriet zomerverblijf.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 3: Velturno - Barbiano (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 770 m

De mooie wandeling van vandaag bevat meer dan een paar verrassingen. Het Sabiona-klooster, het spirituele hart van Tirol, dat is gelegen op de top van een steile klif. Chiusa is de thuisbasis van kunstenaars en dichters en een van de mooiste Italiaanse plaatsjes. Tot slot Barbiano, een mooi dorp dat aan de oevers van de rivier de Isarco ligt.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 4: Barbiano - Collalbo (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 550 m

De plaats Collalbo ligt op de hoogvlakte van Renon en is bij de Nederlanders vooral bekend om de hoog gelegen kunstijsbaan voor menig bekend schaatser zijn rondjes heeft gereden. Door bossen en boomgaarden bereikt u het plateau en het plaatsje. Onderweg kunt u een kleine omweg maken om een rots te bezichtigen met prehistorische tekens.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 5: Collalbo - Kematen - Collalbo (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Vanuit Collalbo maakt u een wandeling langs het de hoogvlakte van Renon. U loopt door bossen en over de typische alpenweiden. Onderweg passeert u het mooie meer van Kematen en de typische aardpiramides. Dit zijn kegelvormige rotsformaties ontstaan door morene slib dat hier is aangevoerd door smeltende gletsjers uit de ijstijd. Aan het einde van de wandeling neemt u de trein van Renon en keert terug naar Collalbo intussen genietend van de prachtige uitzichten op de omringende bergen.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: Collalbo - Roncolo - Bolzano (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

Een lange dag maar met een redelijk gemakkelijk af te leggen wandeletappe. Vanuit Collalbo gaat u naar Castel Roncolo. De route voert u door boomgaarden, bossen en agrarisch gebied. Het landschap is als het ware bezaaid met kastelen, landhuizen en boerderijen. Aan het einde van de etappe neemt u de bus naar Bolzano.. Als u de bus wilt nemen, moet u wel al voor 8 uur in de ochtend beginnen met de etappe om te voorkomen dat u de laatste bus mist). U kunt ook lopend Bolzano bereiken. Bolzano is een levendige stad waar de Italiaanse en Oostenrijkse cultuur perfekt verenigd zijn. Bolzano wordt ook wel beschouwd als de poort naar de Dolomieten.
Wandeltijd: ca. 8 uur.

Dag 7: Bolzano - Siusi Alpenplateau - Bolzano (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Een rit per bus brengt u van Bolzano naar Siusi. Na een ritje per kabelbaan arriveert u in Compatsch. Hier begint een gemakkelijke rondwandeling langs het grootste Alpenplateau van Europa. De route gaat langs berghutten en kleine plaatsjes en biedt prachtige uitzichten op de grillige toppen van de Dolomieten. U eindigt weer in Compatsch. Met de kabelbaan gaat het naar beneden en de bus brengt u terug naar Bolzano.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het is tijd afscheid te nemen van Bolzano en terug te reizen naar huis. Arrivederci Bolzano of zoals de Duitsers zeggen: auf Wiedersehen!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Kastanjeroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid