7-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Rome naar Terracina

Lazio, Italië

  • Zuidelijk deel van de Via Francigena
  • Metropool Rome in alle schoonheid
  • Lopen over de Appia Antica
  • Castel Gandolfo, Norba en de abdij van Fossanova
  • Wandeletappes van ca. 11 tot 24 km.
Via Francigena Sud - Italie
Via Francigena Sud - Italie
Via Francigena Sud - Italie
Via Francigena Sud - Italie
Via Francigena Sud - Italie
Via Francigena Sud - Italie
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Rome

U arriveert in Rome, de Eeuwige Stad. Waarom niet een paar dagen voor uw wandelvakantie in Rome arriveren om deze metropool te ontdekken. Natuurlijk mag dan een bezoek aan het Sint-Pietersplein niet ontbreken. Dit is tevens het startpunt van uw wandelroute reis en het aankomstpunt van de noordelijke Via Francigena. Vergeet niet een triomfantelijke foto te maken voor de basiliek voordat u de start van de wandeltocht viert met een abbacchio, pecorino romano of misschien een lekkere maritozzo alla con la panna... buen camino!

Dag 2: Rome - Castel Gandolfo (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Als u de oude Romeinse muren bij Porta San Sebastiano verlaat, bevindt u zich op de oude straatstenen van de Appia Antica. Deze zullen u de komende kilometers vergezellen als u Rome verlaat. De volgende kilometers leiden u door oude overblijfselen van Rome's roemrijke verleden: Geta's tombe, Priscilla's tombe, Cecilia Metella's mausoleum, etc. totdat u Frattocchie bereikt. Hier verlaat u de consulaire weg en gaat verder in de richting van Castel Gandolfo, de zomerresidentie van de pausen en tevens eindbestemming van de etappe.
Wandelduur: ca. 5 á 6 uur.

Dag 3: Castel Gandolfo - Velletri - Cori (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 600 m

De wandeling wordt voortgezet vanuit Castel Gandolfo. U volgt een fietspad naar Albano Laziale. Nu treedt u een dicht bebost gebied binnen dat grenst aan het meer van Albano. Dan gaat het verder richting Nemi en het gelijknamige meer, en dan steeds zuidelijker over een eenvoudige pad langs de provinciale weg. U bereikt Velletri waar een korte transfer u naar Cori brengt.
Wandelduur: ca. 5 uur.

Dag 4: Cori - Sermoneta (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 600 m

De etappe van vandaag begint met de beklimming van een steile onverharde weg en vervolgens een lang asfaltgedeelte dat leidt naar de rand van de Monti Lepini en de vlaktes van Lazio. Na een kort bezoek aan de oude stad Norba verlaat u Norba via een oud pad dat eerst afdaalt en vervolgens de heuvel opklimt naar het prachtige middeleeuwse dorp Sermoneta.
Wandelduur: ca. 5 uur.

Dag 5: Sermoneta - Sezze (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Vanuit het mooie historische centrum van Sermoneta volgt u een onverharde weg door de heuvels van Lazio, een heerlijk landschap bedekt met zonnebloemen en kuddes grazend vee. Tijdends de route naar het centrum van Sezze kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de vlaktes van Lazio tot aan het mythische voorgebergte van Circeo.
Wandelduur: ca. 3 uur.

Dag 6: Sezze - Fossanova - Terracina (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Bij het verlaten van de stad Sezze neemt u een onverharde weg die langs de hellingen van een berg lopen. Aanschouw het landschap van de provincie Latina tot aan de Tyrreense kust. U passeert de dorpen van Colle Rotondo en Ceriara en loopt langs een kanaal naar de stad Priverno. Dan ca. 6 km langs het kanaal naar de abdij van Fossanova dat u al vanuit de verte kunt zien liggen. Fossanova is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De cisterciënzer abdij van Fossanova is gesticht in de 12e eeuw. Dan transfer naar Terracina.
Wandelduur: ca. 4 uur.

Dag 7: Individuele thuisreis - Arriverderci Via Francigena

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. U reist weer terug naar huis of u verlengt uw verblijf in Terracina.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Rome naar Terracina?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Rome naar Terracina.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.0
Route: 6.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
8.0
Veel variatie.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Prachtige zeer gevarieerde natuur maar toch te frequent en te lang langs provinciebanen moeten stappen of overstelen, dikwijls gevaarlijk. De Francigena stond zeer goed aangeduid en het vervoer verliep vlekkeloos! Het hotel in Rome was slecht gelegen, het hotel in Sezze was een afknapper, er was ook geen ontbijt voorzien. De andere verblijfplaatsen waren top! We werden steeds hartelijk ontvangen.
Lees meer