10-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Orvieto naar Rome

Umbrië, Italië

  • Prachtige steden als Orvieto, Viterbo en natuurlijk Rome
  • Spectaculaire landschappen, fascinerend platteland: het meer van Bolsena en tufsteenkloven
  • Charmante oude Etruskische dorpen
  • De eeuwenoude stad Sutri en zijn Romeinse amfitheater
  • Historische bezienswaardigheden zoals het Vaticaanse necropolis en de Engelenburcht
Via Francigena - Montefiascone
Via Francigena - Italie
Via Francigena - Viterbo - Rome
Via Francigena - Viterbo - Rome
Via Francigena - Sutri
Via Francigena - Formello - Rome
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Orvieto

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Orvieto. Deze prachtige stad ligt bovenop een tufsteenachtige klif. Als u een beetje op tijd arriveert, kunt u nog even een wandeling maken door dit voormalige centrum van de Etruskische beschaving. Bezoek de indrukwekkende kathedraal (Duomo) en geniet van de lokale gerechten en wijn in een van de restaurants in de stad.

Dag 2: Orvieto - Bolsena (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 520 m

De route start vanaf de kathedraal (Duomo) in Orvieto en doorkruist de oude stad. Ook komt u door het moderne deel van de stad om dan de stad achter u te laten en het platteland in te duiken. Hier ligt tevens een recent ontdekte Etruskische necropolis. De route leidt u naar het meer van Bolsena en het gelijknamige plaatsje. Sommige paden gaan over smalle geasfalteerde wegen en leiden u naar de rand van de oude krater waar het meer is ontstaan. Hier heeft u een uitzonderlijk panoramisch uitzicht over het gehele meer en de omgeving.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 3: Bolsena - Montefiascone (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Vandaag wandelt u vanuit Bolsena langs de kam van de heuvels die het oostelijke deel van het meer omringen. Aankomst in Montefiascone, een leuk dorp op een prominente plek vanwaar u een geweldig panoramisch uitzicht heeft over het meer, de omliggende vlakte en het Cimini-gebergte. Het fort van de pausen in Montefiascone is zeker een bezoek waard. Kies uit een van de vele restaurants in de stad voor het diner.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Montefiascone - Viterbo (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De route vanaf Montefiascone gaat langs een vlakte die het meer van Bolsena scheidt van het Cimini-gebergte. De contouren van de heuvels zijn soms mild en bieden een wijds uitzicht over het hele gebied. Er zijn geen dorpjes langs de route, wel enkele oude drinkfonteinen. U arriveert in Viterbo. Neem de tijd om deze mooie oude stad te verkennen.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 5: Viterbo - Vetralla (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Tijdens het eerste deel van de wandeletappe verkent u de Etruskische holle wegen, waarna u zich onderdompelt in het typische Etruskische platteland. Er zijn geen dorpen langs de weg naar Vetralla. Het diner is vanavond bij de accommodatie en inclusief in de reissom.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 6: Vetralla - Capranica - Sutri (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 470 m

Er staat een vrij lange wandeletappe op het programma. Vanaf Vetralla loopt u langs de vulkaanrand, waar vroeger in de krater het Vicomeer lag. U vervolgt de route over het Etruskische platteland totdat u het kleine dorpje Capranica bereikt. Vanaf hier loopt u naar beneden naar een tufsteenkloof en volgt u de beek. Het pad is erg mooi, maar kan soms moeilijk zijn vanwege de waterstroom. Bij de accommodatie in Sutri kunt u bijkomen en genieten van een lekker diner.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 7: Sutri - Campagnano di Roma (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Het eerste deel van de route gaat over de velden tot Monterosi en de Monte Gelato-watervallen. Hier kunt u even uitrusten of misschien een verfrissend bad nemen. Vervolgens wandelt u langs een oude, opgegraven, straat die naar de deuren van Campagnano leidt. Om de dagetappe in te korten is het mogelijk om 's ochtends een transfer te regelen naar het pittoreske dorpje Monterosi. Van daaruit kunt u naar Campagnano di Roma wandelen.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 8: Campagnano - La Giustiniana (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km
Hoogteverschil ca. 500 m

De dagetappe gaat over het Romeinse platteland. De route is vrij vlak met onverharde wegen of landpaden en met slechts een enkele heuvel in het laatste deel. U moet een beek oversteken en dit kan moeilijker zijn afhankelijk van de waterhoogte en de snelheid van de stroming.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 9: La Giustiniana - Rome (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Na het ontbijt vertrekt u voor het laatste deel van uw moderne 'pelgrimstocht' langs de Via Francigena naar Rome - de 'Eeuwige Stad'. U kunt ervoor kiezen om Rome te bereiken met het openbaar vervoer of te voet naar Rome wandelen. Een deel van de wandeling naar de stad gaat door het Insugherata-park, een prachtig natuurreservaat op een korte afstand van de bruisende metropool. Als u de eeuwige stad nadert, kunt u stoppen voor een triomfantelijke foto bij de Monte Mario Belvedere. Vanaf hier kunt u een glimp opvangen van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek voordat u afdaalt naar de stad om uiteindelijk Piazza San Pietro te bereiken, uw eindpunt en dat van vele pelgrims door de eeuwen heen. U zult gefascineerd zijn door de geweldige geschiedenis, monumenten en archeologische gebieden van Rome. Als u uw tijd in Rome optimaal wilt benutten kunt u het grootste deel van de wandeling van vandaag overslaan door een lokale bus of trein te nemen.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 10: Arrivederci Roma!

Uw wandelvakantie over de Via Francigena eindigt in Rome. Na het ontbijt keert u huiswaarts. Maar waarom niet nog een verlenging reserveren zodat u volop kunt genieten van al het moois dat Rome te bieden heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Orvieto naar Rome?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse wandelvakantie Via Francigena, van Orvieto naar Rome.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.0
7.0
mooie wandeltocht maar ruimte voor verbetering van met name de accommodaties
Met vrienden
Op vakantie in April 2024
De tocht die wij liepen was goed te doen en qua natuur prachtig, mede door het jaargetijde. De afstanden waren ook prima behalve in 2 gevallen waarbij wij na een lange wandeling van meer dan 20 km alsnog ver moesten lopen om bij onze accommodaties te komen. Wij hebben dit ook al benoemd. Als we naar de reis kijken dan waren de routes over het algemeen prima en goed te lopen maar de accommodaties zeker voor verbetering vatbaar. dit betreft dan zowel de locaties als de gebreken in de kamers. Wij hebben u hier al separaat een mail over gestuurd waar u ook op heeft gereageerd.
Lees meer