8-daagse wandelvakantie Lombardije

Lombardije, Italië

  • Wandelen hoog boven het Comomeer en het meer van Lugano
  • Ervaar de rijke cultuur en kunst van Lombardije
  • Wandel over de "Antica Strada Regina"
  • Wandeletappes van ca. 9 tot 17 km
  • Slechts 1x hotelwissel tijdens de wandelvakantie
Wandelen Lombardije
Lombardije - Varennaa
Wandelen Lombardije
Wandelen Lombardije
Wandelen Lombardije
Wandelen Lombardije
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Menaggio

U reist op eigen gelegenheid naar uw eerste overnachtingshotel in Menaggio, gelegen aan de oevers van het Comomeer. De wandelingen die de komende dagen vanuit Menaggio worden aangegeven, kunt u natuurlijk naar believen op de dagen indelen die u het beste passen.

Dag 2: Menaggio - Varenna - Dervio - Menaggio (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 637 m

U zou na het ontwaken alvast warm kunnen draaien met een wandeling langs het Comomeer. Na het ontbijt neemt u de boot naar Varenna. Volg aan de oostkant van het meer de "Sentiero del Viandante” en ervaar een rijk en oud cultureel landschap met traditionele architectuur en prachtige uitzichten over het Comomeer en de omliggende bergen. Tip: maak net boven Varenna een korte omweg om het kasteel in Vezio te bezoeken. Het is de moeite meer dan waard. Keer per boot terug naar Menaggio.

Dag 3: Menaggio - Val Sanagra - Menaggio (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 695 m

Een rondwandeling vanuit Menaggio brengt u naar de Val Sanagra, een nog onontdekt gebied rijk aan historische en culturele sporen. Vanuit Menaggio bereikt u Loveno, een dorp met veel villa’s, daarna verder naar Pianuro, een uitgestrekt weidelandschap met grazend vee. U volgt het pad langs de Sanagra rivier, een typische alpenstroompje met verschillende oude molens en ijzergieterijen. Door het stromende water zijn door de eeuwen heen indrukwekkende kloven ontstaan. Tijdend de wandeling passeert u Barna, een lieflijk klein dorpje waar de tijd als het ware heeft stil gestaan.

Dag 4: Menaggio - Breglia - Monte Grona - Monte Bregagnino - Menaggio (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

Met de bus kunt u vanuit Menaggio naar het startpunt van de wandeling gaan, gelegen in het kleine dorpje Breglia. De route loopt naar de twee belangrijkste toppen aan de westelijke kant van het Comomeer: Monte Grona en Mote Bregagnino. Vanaf de top van Monte Grona (1736m) heeft u een van de beste uitzichten op de pre-Alpen. Ook ziet u vanaf hier de drie meren (Como, Lugano en Piano), de toppen van Monte Bregagno, Legnone, Pizzo di Gino en Grigne. Het uitzicht op het Comomeer is magnifiek. Op heldere dagen ziet u wellicht ook de Alpen van Monviso tot Bernina. Er zijn verschillende manieren om de top van de Monte Grona te bereiken. Vanaf de Rifugio Menaggio kunt u de top bereiken via twee routes, die wel hetzelfde hoogteverschil hebben (350 m) maar verschillen in tijden en moeilijkheidsgraden. De derde manier om de top te bereiken is via de Via Ferrata del Centenario. Let wel: deze is gereserveerd voor ervaren bergbeklimmers met professionele uitrusting.

Dag 5: Menaggio - Rezzonico op de Antica Strada Regina - Menaggio (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 350 m

De Antica Strada Regina loopt langs de westkust van het Comomeer en is gebouwd door de Romeinen. Het was een belangrijke verbinding tussen Como en de Alpenpassen. Het oude pad werd gebruikt tot het einde van de 18e eeuw, toen de huidige weg langs het meer werd aangelegd. De wandeletappe begint bij Menaggio en loopt over geplaveide paden naar het karakteristieke dorpje Rezzonico. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het meer en de omringende bergen. Na de wandeling kunt u per openbaar vervoer terugkeren naar Menaggio.

Dag 6: Menaggio - Cavargna - Porlezza (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 1300 m

U neemt afscheid van Menaggio. In de ochtend brengt een transfer (vertrek ca. 9.00 uur) u naar het op een heuveltop gelegen dorp Cavargna. Vanaf hier begint een spectaculaire klim naar de kerk van Saint Lucio, gelegen precies op de grens tussen Italië en Zwitserland. Een prachtig wandelpad leidt u door bossen en weiden naar het ca. 1.550 meter lager gelegen Porlezza. Deze wandeling is een van de hoogtepunten van dit gebied. Porlezza ligt aan het noordoostelijke uiteinde van het meer van Lugano, dichtbij de grens.

Dag 7: Porlezza - San Mamete via Alpe Vecchio - Porlezza (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 1100 m

Vandaag brengt de wandeletappe u naar de bergen boven het meer van Lugano. Een heerlijk landschap wacht op u. Bossen, watervallen en uitzicht op kleine dorpjes langs de oevers van het meer. De start is behoorlijk uitdagend, u beklimt namelijk de steile kant van de berg. Echter, eenmaal boven gekomen bij de Alpe Vecchio, een prachtige berghut, kunt u ontspannen het landschap bewonderen. Dan daalt u af naar het dorp San Mamete aan het meer van Lugano. Hier neemt u de bus terug naar Porlezza.

Dag 8: Arrivederci Porlezza!

Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie. U reist op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen aan het meer van Lugano.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Lombardije?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.